Новини

Айгер Инженеринг с награда за „Най-иновативно предприятие на България за 2015 година“

07.03.2016 г.

Водещата производствена компания, разработваща продукти и технологии за тютюневата, фармацевтичната и опаковъчната промишленост, Айгер Инженеринг грабна националното отличие за най-иновативно предприятие на България за 2015 година в област: „Технологичен лидер в международна верига за добавена стойност“ в традиционния конкурс за “Иновативно предприятие на годината”, съобщиха за Инженер.bg от фирмата.Организатори на събитието сафондация "Приложни изследвания и комуникации" и Enterprise Europe Network – България. За участие в конкурса бяха номинирани над 100 фирми, от които седем спечелиха почетни грамоти, а другите две, едната от които Айгер Инженеринг – почетна грамота и награда.

 

„Попаднахме на информация за събитието съвсем случайно. В началото бяхме скептично настроени, и то не защото не сме иновативни, а тъй като в България сме свикнали подобни конкурси да се печелят не по заслуги, а по интереси“, коментираха от компанията. „Въпреки това, обаче, решихме да се включим. Инвестирахме няколко дни в усилена работа, за да съберем необходимата информация за попълване на формуляра за участие – всички успехи през годините: награди, публикации, всичко, което правим за нашите служители, и не на последно място нашите световни патенти“.

 

 

Не след дълго представител на фондацията за „Приложни изследвания и комуникации“ се свързва с технологичната компания и посещава производствените площи на фирмата в Пловдив, за да се запознае отблизо с нея.

 

„От фондацията останаха впечатлени от чистата работна среда, духът, с който работим, и усмивките по лицата на колегите. Разказахме за всички иновативни инженерингови решения, които разработват нашите инженери тук, в България“, възторжено разказаха от Айгер.


Наградата от конкурса е връчена лично от президента на Република България – Росен Плевнелиев, по време на официална церемония в столицата.

 

 


Източник на снимковия материал: Айгер Инженеринг, Фондация "Приложни изследвания и комуникации"

Още от Машини, мех. системи