Новини

Аква Системи: Индустриалните помпи Sager + Mack са специално разработени за работа в агресивни химически среди

25.04.2019 г.

Свикнали сме с богатото пазарно разнообразие от помпено оборудване за ВиК и ОВК сектора. Но когато говорим за специфични приложения в индустрията, индивидуалните характеристики и високото качество на изпълнение са от ключово значение. Ето защо в днешния материал даваме думата на специалистите от утвърдената българска компания Аква Системи, които ще ни запознаят с немския производител и техен партньор Sager + Mack, който повече от 30 години разработва помпи за агресивни химични среди.„Индустриалните помпи Sager + Mack са предназначени специално за галваничната и химическата промишленост. Тяхната висока устойчивост ги прави подходящи за работа с агресивни и силно корозивни вещества“, посочиха от Аква Системи. „Освен това, не се изисква валът на помпата да бъде уплътнен, тъй като помпите са херметически затворени и без течове. Работното им колело е специално разработено, така че да оптимизира центробежното ускорение и да предотвратява натрупването на замърсявания“, разясниха още от българското дружество.Ето и за кои промишлени области се използват най-често помпите Sager + Mack:

 - Производство на платки;

 - Полупроводникова промишленост;

 - Галвано-пластика;

 - Отпадъчни води и пречистване на вода;

 - Екологични системи;

 - Химическа промишленост;

 - Лабораторни технологии.


А сега да обърнем по-сериозно внимание на магнитно куплираните центробежни помпи за киселини и основи Sager+Mack от серията MPK. Те представляват центробежни блок-помпи за сух хоризонтален монтаж с обхват от мощности на двигателите от 0.25 kW до 9.2 kW, максимален дебит до 100 m3/h и максимален напор до 40 m. Моделите от серията могат да се използват за изпомпване на неутрални, чисти и агресивни флуиди (киселини и основи) с вискозитет до 150 mm2/s (cSt).Помпите могат да бъдат изработени от:

 - Полипропилен (PP) за максимална температура на флуида: t= 75°C;

 - Пластмаса (PVDF) за максимална температура на флуида t= 90°C;

 - Неръждаема стомана (DIN Nr. 1.4571) за максимална температура на флуида t= 90°C;


„Компанията Sager+Mack предлага помпи с двуполюсно или четириполюсно задвижване. Производителят предлага и опцията за индивидуална изработка след предоставено техническо задание, при която помпата е съобразена с необходимите работни характеристики, флуида и неговите топлофизически характеристики“, уточниха в заключение от фирма Аква Системи, която е официален представител на немската компания у нас.


Повече информация за Аква Системи ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Аква Системи, Sager+Mack

Още от Машини, мех. системи