Новини

Антем: Ефективна лазерна центровка на валове с Shaftalign OS3 на Prüftechnik

12.03.2018 г.

Прецизното центриране на вала удължава експлоатационния живот на всяка една машина. То води до намаляване на разходите в различни аспекти и до по-чиста околна среда. „Техническите екипи за поддръжка в различни промишлени отрасли по целия свят използват модерните системи на Prüftechnik за измерване и центриране на ротационни машини. Прецизната и интуитивна работа с Shaftalign OS3 превръща този уред в оптимален помощник при стандартни задачи за центровка на ротационни машини, като помпи, двигатели, редуктори и компресори”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Антем, която предлага продуктите на Prüftechnik Alignment Systems в България.

 

Моделът Shaftalign OS3 е предназначен за приложение в различни промишлени приложения и може да се използва в екстремни условия на работа. Компютърът е прахоустойчив и водоустойчив с клас на защита IP 65. Преобразувателят и рефлекторът са прахоустойчиви и могат да работят потопени във вода, като отговарят на условията за клас на защита IP 67.


Клавиатурата и навигационните клавиши осигуряват удобна работа с измервателната система. „Shaftalign OS3 притежава цветен TFT дисплей с висока разделителна способност и подсветка. Интегрираният светлинен сензор автоматично регулира яркостта на дисплея, осигурявайки видимост на измерените стойности в условия на слаба осветеност и удължава времето за експлоатация. Компютърът е с акумулаторна батерия, която е включена в стандартната окомплектовка“, поясниха от фирма Антем. USB интерфейсът позволява лесно свързване с компютър и други периферни устройства, например принтер. Системата предлага разнообразие от възможности за генериране и архивиране на отчети от измервания или за запазване на отчети директно в паметта като PDF файлове.Уредът съчетава лесна работа и максимална прецизност при центровка на валове. Използва се за центриране на машини с хоризонтален, вертикален или фланцов монтаж. В окомплектовката влизат сензор с HD XL-детектор и високопрецизен MEMS-инклинометър. Компютърът е с Bluetooth модул и акумулаторна батерия. „Функцията Autoflow води стъпка по стъпка оператора в процеса на измерване, като така се дава възможност за бърза и лесна центровка. Всички важни резултати от измерванията се изобразяват в графичен вид на дисплея. Освен това способността за автоматично коригиране на осветеността му в зависимост от околната среда позволява измервания, дори и при ярка слънчева светлина“, коментираха от фирма Антем. Функцията TolCheck ясно показва състоянието на центрирането чрез пиктограми-емотикони, без необходимост от допълнителни пояснения.

 

Иновативният режим Active Clock позволява прецизно центриране само с 3 до 4 отчитания при ъгъл на завъртане до 70°. Вертикалната и хоризонталната корекция на машината се изобразява на дисплея в реално време.


Shaftalign е модулна система, която може да бъде усъвършенствана чрез активиране на допълнителни функции по всяко време в зависимост от изискванията.„Протоколите от измерванията се изготвят в PDF формат и се архивират върху USB памет, като отпада необходимост от допълнителен компютър. Софтуерът за центриране Alignment Center се използва за създаване, анализ и архивиране на файлове с данни от измерванията и печат на професионални отчети“, заявиха в заключение от Антем. 


Повече информация за Антем ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Prüftechnik, Антем

Още от Машини, мех. системи