Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Бимекс Лимитид: Mazak стартира производството на нова базова машина с едновременна обработка по 5 оси

13.03.2020 г.


Корпорацията Yamazaki Mazak разработи нов вертикален обработващ център за едновременна обработка по 5 оси, който е специално проектиран за европейския пазар в завода на Mazak във Великобритания. „Новият модел CV5-500 се предлага на конкурентната цена, което го прави особено подходящ за малки и средни предприятия“, коментираха за Инженер.bg от фирма Бимекс Лимитид, която предлага металообработващите машини с марка Mazak на пазара у нас.


Петосният обработващ център CV5-500 с широки възможности и гъвкавост на операциите е уникално решение за този клас оборудване. Благодарение на порталната конструкция с висока степен на стабилност, въртящата и накланяща се маса с окачване от двете страни и с ход по ос Y под портала, машината е особено подходяща за високопрецизна обработка, като в същото време пести подово пространство, благодарение на изключително компактните си размери.


CV5-500 е с нова конструкция с постоянен надвес на шпинделната глава, което осигурява стабилност на обработката, дори при пълно изтегляне на хода по ос Z. Машината притежава шпиндел с обороти 12 000 min-1 , максимална мощност 18.5 kW и максимален въртящ момент 119.4 Nm, който е подходящ за обработка на широк диапазон от материали. Опционално се предлага шпиндел за високоскоростни приложения, който предлага максимална скорост 18 000 min-1 и притежава охлаждаща система на сачмено-винтовите двойки по оси X, Y и Z за термична устойчивост на обработката.


Обработващият център е оборудван със стабилна въртяща и накланяща се маса на японския производител Sankyo, задвижвана от червячно-зъбни предавки, които осигуряват широк ъгъл на въртене от 220° по ос B и 360° по ос C. Машината предлага маневрена обработка със скорост на бързо преместване от 36 m/min по оси X, Y и Z и възможност за обработка на детайли с диаметър 500 mm, височина 320 mm и тегло до 200 kg. Допълнително системата Thermal Shield поддържа стабилна прецизност на фрезоване чрез автоматична компенсация за неутрализиране на температурните колебания.


Освен че предлага повишена производителност, конструкцията на CV5-500 дава приоритет на ергономичността и възможността за достъп на оператора, без да се прави компромис с потенциала за интегриране на автоматизиращи системи. Машината може лесно да бъде оборудвана с различни решения за автоматизация, благодарение на допълнителна врата за странично зареждане, интерфейс за роботизирани операции и опции за използване на хидравлични и пневматични приспособления. От съществено значение е, че оборудването за автоматизация не пречи на достъпа до предната част на машината, което означава, че операторите могат да извършват настройки по всяко време при пълна видимост на работната операция.С размери от само 2300 mm x 2790 mm обработващият център е най-компактната 5-осна машина в своя клас, което го прави изключително подходящ при договори за подизпълнение и в работни помещения, чиято площ е ограничена. Обърнато е особено внимание върху намаленото околно пространство, необходимо за извършване на техническа поддръжка. Например, резервоарът с охлаждащата течност със страничен изход на транспортьора на стружките може да бъде издърпан в предната част на машината, за да се осигури удобен достъп до важните зони за поддръжка. Освен това, задната част на машината може да бъде разположена близо до стена в помещението за оптимално използване на пространството.


Стандартното магазинно устройство има капацитет от 30 инструмента и при необходимост се предлага опционално с капацитет от 48 инструмента. Устройството за автоматична смяна на инструментите е с две рамена, като осигурява бърза смяна само за 1.3 s. Страничната врата за зареждане на инструменти в магазина е стандартна, което позволява удобна смяна, дори при автоматичен цикъл на обработка.


Новият модел обработващ център CV5-500 е оборудван с висок клас CNC управление SmoothX за едновременна 5-осна обработка, като част от Smooth технологията на Mazak.


Повече информация за Бимекс Лимитид ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Бимекс Лимитид, Yamazaki Mazak, english.mazak.jp

Още от Машини, мех. системи