Новини

БР Техника: Проектиране на големи хидравлични агрегати в рамките на 5 дни с модулна система на Bosch Rexroth

26.07.2019 г.

По-лесно, по-бързо, по-ефективно и по-икономично! С новата модулна система ABMAXX доказаният производител на хидравлични решения Bosch Rexroth ускорява проектирането и въвеждането в експлоатация на големи хидравлични агрегати за изграждане и модернизация на производствени предприятия. „С новата модулна система специалистите по хидравлика могат да изготвят търговска оферта в рамките на максимум пет работни дни, включително с точни размери, хидравлична схема, списък на частите и 3D модел. В резултат на това времето за проектиране се намалява с до 80%. Предварително конфигурираните модули на ABMAXX се базират на налични стандартни компоненти. Модулният подход намалява разходите с до 35% и увеличава експлоатационната готовност“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Бюро за Развитие Техника (БР Техника), основен търговски партньор и официален сервизен център за България на Bosch Rexroth.И в бъдеще хидравликата ще продължи да бъде основна енергийна система при изграждането и модернизацията на стоманодобивни и валцоващи производства, едрогабаритни преси и изпитвателни съоръжения, както и на централизирани заводски енергийни системи. „Това е така, благодарение на високата плътност на мощността, здравината и дълготрайността на хидравличните системи. Със своето разнообразие от компоненти, те предлагат висока степен на свобода при създаването на индивидуални решения“, поясниха от БР Техника. В миналото производителите на оборудване и големите крайни потребители са създавали свои стандарти, които са реализирали със собствени ресурси. „Във времена на постоянно нарастващ ценови натиск и глобален недостиг на квалифицирани работници, този подход все повече е поставян под въпрос. Стремежът е да се постигнат максимални параметри по отношение на количество и налягане по възможно най-рентабилен начин“, допълниха от БР Техника.


Bosch Rexroth е първият производител на хидравлично оборудване, който предлага модулно решение, с което инсталаторите на системи и крайните потребители значително намаляват сложността и разходите за хидравлични агрегати, работещи в режим 24 часа/7 дни в седмицата. От една страна, това осигурява всички икономически предимства на независима от производителя стандартизация, а от друга страна – възможностите на модулната система предлагат много варианти за решения, ориентирани към конкретно приложение.


Модулната концепция ABMAXX първоначално покрива размери на резервоарите от 2000 до 12 500 l. Трите нива на налягане от 160, 210 и 315 bar осигуряват съответствие с тенденцията за по-високи работни налягания в бъдещите производствени мощности. Постигнатите скорости на потока понастоящем варират от 345 l/min до 2160 l/min. Тези рамкови условия отговарят на типичните изисквания на много големи предприятия.„Използвайки предимствата на стандартизацията, за да постигне по-кратки срокове на проектиране, Rexroth дефинира пет модула: резервоар, помпен агрегат, циркулационен блок, охлаждащ филтър и контролери за безопасност. Всеки модул е базиран на доказани конструктивни решения с изпитан дизайн“, заявиха от БР Техника. Това значително намалява риска от първоначални грешки при проектирането. Модулите са проектирани да работят еднакво добре както с минерални масла, както и със специални флуиди, често използвани в металургията, като хидрофлуорокарбонови хидравлични флуиди (HFC) и несъдържащи вода синтетични флуиди (HFD).


Стандартизацията намалява разходите на системата и опростява поддръжката ѝ. Модулите са проектирани, така че да осигурят оптимална достъпност на компонентите. Нещо повече, стандартизацията намалява текущата поддръжка и обслужване през целия жизнен цикъл, тъй като използваните стандартни компоненти са на разположение в кратки срокове и ще бъдат част от продуктовата гама в дългосрочен план. Подходящият за техническо обслужване дизайн улеснява подмяната на компонентите.


„Модулната система ABMAXX скъсява времето за проектиране както на цели хидравлични агрегати, така и на отделни модули. От гледна точка на техните функции и нива на производителност, агрегатите са в състояние да отговорят на изискванията на металургичните заводи, стоманолеярните и валцовите мелници, както и на едрогабаритните преси и други промишлени приложения в мащабни проекти“, допълниха в заключение от доказаната българска инженерингова и търговска компания БР Техника.


Повече информация за Бюро за Развитие Техника ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: БР Техника, Bosch Rexroth, pexels.com

Още от Машини, мех. системи