Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Четири пъти по-бързо рязане със системата Multi-F-Grip на Iscar

14.08.2019 г.

Водещият разработчик на инструменти за рязане Iscar въведе революционна система за нарязване на части и прорязване на канали в прътов материал. „Нарязването на части и прорязването на канали са основни операции в процесите на металообработка. Тази област на индустрията е изправена пред постоянното предизвикателство да внедрява нови методи, които да увеличават ефективността и да намаляват времето на престой при тези често използвани операции. Серията инструменти Multi-F-Grip е проектирана да отговори на тези нужди и да постигне висока производителност при по-ниски разходи“, информираха за Иженер.bg от Искар България.

 


„В съответствие с изискванията на концепцията за четвъртата индустриална революция, позната под бранда Industry 4.0, както и стандартите, които тласкат развитието на индустрията напред с изключителни темпове, Iscar въведе нови технологии за рязане на части и прорязване на канали, способни да се интегрират безпроблемно в съвременните обработващи центрове, които работят с невероятно високи скорости и подавания“, допълниха от Искар България.


Значението на тези операции в процесите на струговане изисква за всяко приложение да се вземат предвид множество фактори, включително избора на подходящ инструмент, вида на материала, който се обработва/реже, необходимата дълбочина на рязане, подаването и скоростта. „Iscar отговаря на тези изисквания, като разработи обширна гама от високоефективни решения за нарязване на части и прорязване на канали, които включват богат избор на геометрия на вложките, устройства за начупване на стружката и режещи пластини от различни категории твърдосплавни материали. Продължаваме да разширяваме гамата непрекъснато“, поясниха от дружеството у нас.

 

Революционната система за нарязване Multi-F-Grip


включва здрав инструментален блок, носещ квадратни режещи планки с четири гнезда за вложките с уникална концепция за рязане, способна да нареже прътов материал с диаметър до 120 mm. Multi-F-Grip е лесна за монтаж и работа на всички типове машини, включително и обработващи центри, извършващи няколко операции едновременно по ос X, без да е необходимо специална настройка. Системата позволява монтирането както на режещи планки Tang-F-Grip, така и на Do-F-Grip на един и същи блок.


Квадратните режещи планки притежават носеща система, която при обработка гарантира отсъствието на вибрации. Multi-F-Grip също така, спестява и време за настройка, тъй като в случай на повреда на гнездото с вложката, конфигурацията на блока позволява завъртане към ново гнездо без допълнителна настройка.

 

Системата Tang-F-Grip е предназначена за рязане с високо подаване


Тя удължава живота на вложката, подобрява качеството на повърхнината и праволинейността на частите, като се отличава с висока стабилност на процеса – особено при рязане на прътов материал с големи диаметри. Новите патентовани режещи вложки намаляват времето за рязане, което води до икономия на материали – например прът с диаметър 120 mm може да бъде нарязан с 3-милиметрова режеща планка с вложки HF (високо подаване) при скорост на подаване до 0.4 mm/об.

 


„HF вложките с едностранно разположен режещ ръб са разработени за високоефективно рязане при много високи скорости на подаване, благодарение на уникална технология за нарязване на стружката. Надеждният затягащ механизъм използва тангенциално ориентирано гнездо, за да повиши експлоатационния срок на гнездото, който е три пъти по-дълъг от този на всяка друга съществуваща система за автоматично захващане“, заявиха от Искар България. Този надежден метод позволява обработка при високи скорости на подаване и осигурява отлични характеристики по отношение качеството и праволинейността на отрязаната повърхност, докато изпълнението с плоска горна част предотвратява задръстване със стружки при всякакви условия на обработка. HF вложката разполага с нов вграден механизъм за нарязване на стружките, осигуряващ безпрепятственото им отстраняване, което увеличава живота на инструмента и води до много висока производителност.


„Двустранните режещи вложки Do-F-Grip DGN осигуряват най-големия избор от ширини на рязане, които се предлагат към момента на пазара, обхващащи всички области на приложение. Iscar предлага голямо разнообразие от устройства за нарязване на стружката и изработка от най-добрите категории материали, за да осигури оптимални характеристики и удължен експлоатационен живот на инструмента, дори при обработка на редки материали“, допълниха специалистите от Iskar у нас. При обработка на материали като неръждаема стомана или термоустойчиви сплави, температурата в близост до областта на режещия ръб става изключително висока. Освен това, този тип материали са склонни да се задържат върху режещия ръб, което води до натрупването им. Върху тези проблемни явления може да се въздейства чрез насочване на охлаждаща течност под високо налягане, директно към зоната на рязане. Системата JetCut включва изключително добре проектирани канали за охлаждащата течност, отвеждащи я в близост до режещия ръб, което подобрява стружкоотделянето и намалява износването.

 

 

„В отговор на непрекъснато повишаващите се изисквания на световната индустрия, Iscar се стреми да разработва иновативни и висококачествени инструменти, стъпвайки върху експертния си опит, натрупан от научно-изследователската и развойната дейност на компанията. Това желание да предоставим на клиентите ни най-новата и най-ефективната технология за металообработка е реализирано чрез въвеждането на решенията Tang-F-Grip в цялата GRIP гама от инструменти за рязане на части и прорязване на канали“, коментираха още в заключение от Искар България.


Информация за фирма Искар България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Iscar, Искар България

Още от Машини, мех. системи