Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Двойновинтовата помпа GEA Hilge Novatwin за вискозни течности и CIP процеси е вече на пазара у нас от Адара Инженеринг

03.04.2020 г.


От март 2020 г. на пазара е новата двувинтова помпа GEA Hilge Novatwin, част от гъвкавата линия Varipump. „Моделът е специално разработен за строги хигиенни условия на работа и е подходящ за течности с висок вискозитет – отличителни белези, които превръщат Novatwin в оптималното решение за редица процеси в хранително-вкусовата индустрия“, съобщиха за Инженер.bg от утвърдената българска фирма Адара Инженеринг, която е и представител на производителя у нас.Както Инженер.bg ви информира в края на миналата година, лидерът в технологиите за хранително-вкусовата промишленост GEA разработи усъвършенстваното до най-малкия детайл решение за вискозни течности Novatwin. Изработена от висококачествена неръждаема стомана, новата GEA Hilge Novatwin може да се използва в широк спектър от приложения. Ето някои от тях:

 - В сектора на млечните продукти: крема сирене, масло, кисело мляко (също и с парченца плодове), заквасена сметана и сладолед;

 - В хранителния сектор: захарни разтвори, шоколад, сосове (също с парчета), супи, майонеза, пасти, масла и мазнини, готови салати и храна за домашни любимци;

 - Напитки: коктейли, сокови концентрати, премикси и пивоварни дрожди;

 - Фармацевтични и биофармацевтични продукти: хранителни добавки, кръвни продукти, ваксини, ензими и клетъчни култури;

 - Продукти за лична хигиена, домакински почистващи препарати, козметика.Помпата се предлага в 6 размера и като част от линията GEA Varipump се отличава с висока степен на гъвкавост за оптимално адаптиране към индивидуалните изисквания на клиента.


Този тип помпи имат два винта, които се синхронизират безконтактно и образуват затворена камера заедно с корпуса на помпата. Винтовете се въртят и по този начин преместват флуида по оста на винта от смукателния към изпускателния край. Подобно на останалите помпи с подобно действие, двойновинтовите технически решения осигуряват надеждното пренасяне на течности с различен вискозитет и съдържание на по-едри частици.„Още нещо превръща Novatwin в наистина добро решение – двойната ѝ функция. Освен че изпомпва ефективно реалния продукт, едновременно тя служи и за CIP помпа (б.ред. абревиатура на Clean in Place), благодарение на високата си скорост. Моделът развива до 3000 rpm, има смукателна способност до 8 m и системно налягане от 30 bar“, подчертаха още от Адара Инженеринг.


Адара Инженеринг остава на разположение на своите клиенти и партньори, въпреки създадената сложна ситуация около COVID-19. От компанията коментираха, че спазват всички санитарно-хигиенни препоръки, като същевременно продължават да предоставят своите високо професионални услуги.


Повече информация за Адара Инженеринг ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

 

Източник на снимковия материал: Адара Инженеринг, GEA Hilge

Още от Машини, мех. системи