Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Джи Ойл Експерт: Ефективно почистване на металообработващи машини с ЦПУ с прахосмукачките Oilvac на DU-PUY

01.06.2020 г.


Всички металообработващи машини се нуждаят най-малко два пъти годишно от поддръжка и цялостно почистване, за да бъде гарантирана максималната им ефективност. „Промишлените прахосмукачки са незаменим инструмент за поддръжка и почистване в цехове, сервизи и работилници, в които са монтирани и работят обработващи центри с ЦПУ. Изделията на компанията DU-PUY са подходящи не само за периодичната поддръжка на машините, но са и инструмент, който подобрява производителността им”, коментираха за Инженер.bg от фирма Джи Ойл Експерт, която предлага филтриращите системи на DU-PUY в България.Обработващите центри с ЦПУ са предназначени основно за серийно производство на еднакви детайли, отстранявайки значителен обем материал под формата на големи и фини стружки. Тези отпадъци от обработката се отвеждат извън машината, в чиято долна част винаги има резервоар с охлаждаща течност за работните инструменти. Системата за отвеждане на стружките представлява перфорирана лента, която задържа по-големите и обемисти стружки, като ги депонира в специални контейнери извън машината.


Резервоари за масла, фини стружки и емулсии


По време на обработката резервоарите, в които се съдържа охлаждащата емулсия, постепенно се пълнят с отработено масло, шлам, фини стружки и метален прах. Колкото повече време минава, толкова по-голям става слоят от отработено масло и шлам, което е предпоставка за появата на проблеми в производството, тъй като транспортирането на от 200 l до 1000 l смазочна течност никак не е лесно и бързо.


Използваните охлаждащи смазочни течности са с различна консистенция и се отлагат в три слоя вътре в резервоара:


 •  - Хидравлично масло (с по-ниско относително тегло, отлага се върху повърхността);

 •  - Охлаждаща емулсия;

 •  - Шлам, малки стружки и метален прах (тежки утайки).


Шламът, смесен с фините стружки, не се отвежда от транспортьорите за стружки и попада в резервоара. „Увеличаването на тази утайка най-вероятно ще задръсти всички дюзи за охлаждащата течност и помпата, като при това заема място в резервоара, и по този начин препятства бързото охлаждане на течността. Така емулсията достига до инструмента с по-висока температура, не успява да го охлади достатъчно и намалява експлоатационния му срок и ефективността му“, поясниха от Джи Ойл Експерт. От друга страна, наличието на хидравлично масло върху повърхността предотвратява насищането с кислород и провокира появата на мухъл и разпространението на бактерии.


Индустриалните филтриращи системи намаляват загубата на време и ценна охлаждаща течност

 

„Съществува бърз и ефективен начин да бъдат извършени всички операции по почистване на машините с ЦПУ, при това без усилия и с голямо икономическо предимство. Индустриалните почистващи системи от серията Oilvac на DU-PUY са предназначени за цехове и работилници за механична обработка. Те спомагат събирането и отделянето от маслото на фините стружки и металния прах, генерирани в процеса на обработка. По този начин се избягва евентуалното разпространение на бактерии и значително се удължава животът на смазочно-охлаждащата течност“, допълниха от доказаната българска търговска фирма. Филтрираната емулсия, която е почистена от отпадъците, може да бъде върната в машината, или да бъде депонирана.Предимства на индустриалните прахосмукачки Oilvac на DU-PUY


Индустриалните почистващи системи са незаменимо средство за поддръжка и почистване на цехове и работилници за механична обработка. Изделията на DU-PUY са не само машини за периодична поддръжка, но и инструмент, който подобрява производителността на металообработващите машини. Богатият избор от монофазни индустриални прахосмукачки или почистващи системи с накланящ се контейнер за по-взискателни приложения покрива изискванията на всеки цех за механична обработка.


„Продуктовата гама от промишлени прахосмукачки Oilvac е оптимално решение за обработващи центрове, тъй като увеличава производителността и намалява времето на престой до минимум“, категорични са от Джи Ойл Експерт.Прахосмукачките Olivac гарантират:


 •  - Незабавно сепариране на маслото и стружките благодарение на металната решетъчна кошница за всички модели;

 •  - Фина филтрация на частици до 100 µ или 300 µ;

 •  - Насищане с кислород на смазочно-охлаждащата течност;

 •  - По-чисти и по-добре работещи помпи, елиминирайки риска от блокиране и скъп престой на машината;

 •  - Поддържане на чист резервоар чрез отстраняване на утайките и фините стружки;

 •  - Спестяване на разходите за допълнително закупуване на емулсия;

 •  - Намаляване на разходите за утилизация на отпадъци (в случай на обработка на месингови изделия);

 •  - Намалено време на престой на машината чрез ускоряване на почистващите операции;

 •  - Повторна употреба на охлаждащи течности, като по този начин се избягва депонирането им и свързаните с това разходи;

 •  - Намаляване на рисковете за здравето на работниците;

 •  - Опростено почистване и поддръжка на машините;

 •  - Висока чистота на маслото.


„Продуктовата гама Oilvac включва висококачествени промишлени прахосмукачки, използването на които спестява време и пари, осигурявайки поддръжка на Вашите машини”, споделиха в заключение от Джи Ойл Експерт.


Повече информация за Джи Ойл Експерт ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Джи Ойл Експерт, DU-PUY

Още от Машини, мех. системи