Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Димас Пласт: Машинните инженери вече имат ефективни решения за всяка ситуация с продуктите на Weicon

25.09.2019 г.


Широката продуктова гама на немската компания Weicon, която произвежда специализирани продукти за индустрията, обхваща огромен асортимент със специфично предназначение в машиностроенето. Решенията, които предлага компанията, улесняват много процеси и осигуряват редица ползи за безпрепятственото функциониране на оборудването в едно предприятие. „Като техен официален партньор и вносител, предлагаме голямо разнообразие от артикули, което можете да намерите в нашата търговска мрежа и на фирмения ни уебсайт“, съобщиха за Инженер.bg от българската фирма Димас Пласт ЕООД.


 

Всяко едно от предложенията на Weicon е разработено с конкретно предназначение и решава специфичен проблем. Предлагаме ви кратък обзор на възможните опции, приложими в индустрията, който направихме с помощта на експертите от Димас Пласт.

 

Анаеробните лепила и уплътнители са специално създадени за уплътняване на резби, задържане и запечатване на резбовани, цилиндрични и тръбни възли. Продуктите от тази категория са максимално икономични при употреба и след втвърдяването си осигуряват ударно-вибрационна фуга с отлична устойчивост на химикали и разтворители в температурния диапазон от -60 °C до +200 °C.

 


Еластичните лепила и уплътнители се използват в много индустриални области, производство и монтаж. Те съчетават предимствата на технологията за залепване и запечатване и се използват навсякъде, където еластичността и уплътнението са най-важните изисквания.

 

Цианоакрилатните лепила Weicon Contact са незабавни лепила без разтворители, които свързват различни материали един с друг, като например метал, стъкло, дърво, пластмаса, керамика, кожа и каучук.


 

Weicon Plastic Metal е оптимален покривен и залепващ продукт за осигуряване на бърз и устойчив ремонт при множество различни видове материали.

 

Weicon GMK са контактни лепила на базата на полихлоропрен (CR) за високоякостно и гъвкаво свързване на гума с гума и гума с метал.„Неблагоприятните фактори като влага и триене водят до повреди поради корозия и износване на машините и инсталациите. В резултат на това се налага извършване на сериозни ремонти и отделяне на значителни разходи за поддръжка, особено при тежки условия като високи работни температури, натоварвания с високо налягане, условия на открито, където такива последствия често се наблюдават“, обясниха от българската компания и допълниха: „В този случай най-подходящо е превантивно да се употребяват монтажни пасти, които са устойчиви на високи температурни амплитуди и функционират като предпазващ, разделящ и смазващ агент“.


 

Не на последно място, техническите спрейове и течности, които произвежда Weicon, се използват в почти всички области на индустрията. Те служат за защита и грижа за повърхности, почистване, обезмасляване, смазване, разтваряне и без съмнение са неизменна част от ежедневната работа на машинните инженери.


 

Повече информация за Димас Пласт ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Димас Пласт ЕООД

Още от Машини, мех. системи