Новини

Заваръчна модулна система FastMig X на Kemppi – най-висок клас решение в импулсното заваряване

12.07.2019 г.

Фирма Кимекс, изключителен представител за България на финландския производител на заваръчна техника Kemppi, представя новата модулна заваръчна система FastMig X от т.нар. черна серия. „FastMig X е решение от най-висок клас в импулсното заваряване, което удовлетворява нарастващите изисквания в този промишлен сектор. Благодарение на специфичните си характеристики, тя позволява на всеки потребител да се изправи пред най-сериозните предизвикателствата в бранша“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Кимекс.Серията FastMig X на Kemppi е незаменим професионален помощник в редица приложения, независимо дали се търси заваръчен апарат за задачи с повишени изисквания или многофункционален комплект от заваръчни инструменти за различни условия на заваряване. Модулната интелигентна серия FastMig X с широк набор от опционални функции с основание може да се разглежда като едно от най-добрите решения за заваряване на пазара”, коментираха още от българското дружество.Серията FastMig X е конфигурирана така, че винаги да отговаря на нуждите на производството. От Kemppi предлагат като пример три различни комплектации, за да покажат част от възможностите, които предоставят апаратите. Ето кои са те:


FastMig X Regular – висококачествено универсално оборудване за ефективно заваряване на различни материали. Това е заваръчен апарат за импулсно MIG/MAG заваряване в тежки производствени условия на дебелостенни метални плочи.


FastMig X Pipe – висококачествено заваряване на тръби. Представлява специално решение за тръбни и коренови заваръчни шевове.


FastMig X Intelligent – интелигентно заваряване за различни приложения. Подходящо решение за всички метали и процеси, включително и за заваряване на тънки метални листове. Предвидена е възможност за копиране на настройките от един заваръчен апарат на друг. Позволява мониторинг, контрол и регулиране на параметрите и настройките за заваряване.


И трите конфигурации могат да бъдат допълвани и оптимизирани за конкретни области на приложение чрез избор на необходимите софтуерни пакети и принадлежности.


Серията заваръчни апарати FastMig X е напълно съвместима със софтуерната платформа WeldEye на Kemppi с богат набор от функции за управление на заваръчния процес. Освен това, системата контролира съответствието на технологичния процес с изискванията и генерира необходимата документация за управление на качеството.


Заваръчното оборудване на Kemppi е проектирано за професионалисти, които ценят високото качество и безупречната технология. То е леко, компактно, с модулна заваръчна екипировка за тежки промишлени условия и с лесен интуитивен контрол“, заявиха в заключение от фирма Кимекс.


Повече информация за Кимекс ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Кимекс, Kemppi

Още от Машини, мех. системи