Новини

Качественото измервателно оборудване е „жокерът в ръкава“ на Трокут Тест Груп за оптимизация на производствените разходи

31.05.2019 г.

Специалисти и предприемачи от различни сфери на машиностроенето проявиха сериозен интерес към Трокут Тест Груп по време на Mach Tech & InnoTech Expo 2019. Компанията предостави информация и демонстрира последните иновации от областта на безразрушителния контрол и механичните изпитвания от обширното си портфолио. „Наша основна цел е да сме винаги надежден партньор и да предлагаме най-качествените решения на клиентите ни. Затова се стремим да усъвършенстваме и разширяваме своите продукти и услуги постоянно“, споделиха от фирмата за Инженер.bg.


 

Трокут Тест Груп предлага инструменти и консумативи, както и иновативни услуги за контрол без разрушаване. Фирмата има богат опит с оборудване в областта на механичните изпитвания и качествения мониторинг.

 

Във връзка с нуждите на индустрията от уреди и услуги за проверка на качеството на различни изделия, отговорът на компанията е ръчен преносим XRF анализатор, с който се извършва безразрушителен контрол. При употребата му е възможна качествена проверка, а повърхността на метала остава без отпечатъци.

 

„Инспекция на отливки при ремонт на двигатели в авиацията и в индустрията, без да се разглобява оборудването, може да се осъществява чрез визуален контрол“, поясниха от компанията. За тази цел немският производител и партньор на Трокут Тест Груп – IT concept,  разполага със специални ендоскопи с най-различни функции. На пазара вече може да се намери и най-новата серия от продуктите, които имат възможност за стерео измерване, а екраните им достигат 7 инча.

 

Сред изделията в портфолиото на Трокут Тест Груп, които имат широко индустриално приложение, са и разнообразни консумативи за проверка на качеството на заварките.


 

По отношение на лабораторното оборудване - сред решенията на фирмата - е система за визуален контрол чрез дигитален микроскоп, която е подходяща при големи работни разстояния в процеса на асемблиране на платки и други дребни детайли.

 

„В лабораторни условия важни аспекти са серийното измерване на твърдостта на няколко образеца, високата прецизност и електронното контролиране на натоварването. Отговорът за тях е твърдомерът с автоматична маса по ос Х и Y на австрийския производител Qness“, разказаха от Трокут Тест Груп.

 

„При контрола и мониторинга с наноточност на размери, форма, геометрия и грапавост чудесно решение е метрологичната система alicona. Особено подходящо е решението, когато говорим например за геометрията и острите ръбове при свредла и бургии“, уточниха от българското дружество.


 

Превантивната поддръжка също е изключително важен фактор в производството. В случая Трокут Тест Груп може да предложи уреди за наблюдение на състоянието на индустриални машини и инспекция на лагери, кондензатори, гърнета, вентили и редуктори, както и за цялостно намаляване на производствените разходи, причинени от утечки на сгъстен въздух.

 

„Едно от новите попълнения в тази област към асортимента на компанията са персоналните газанализатори на Rieken Kai“, допълниха в заключение от Трокут Тест Груп.


 

Повече информация за Трокут Тест Груп, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

 

Още от Машини, мех. системи