Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Прецизно и бързо изпълнение, нестандартни детайли – с услугите за лазерно рязане на Мултиинженеринг

01.07.2020 г.


„В сравнение с механичното, лазерното рязане не замърсява материала, тъй като липсва физически контакт, в резултат на което не се налага и допълнителна обработка на изделието. А при това осигурява и изключителна прецизност“, коментираха пред Инженер.bg от доказаната българска машиностроителна компания Мултиинженеринг, която предлага лазерно рязане като част от своето портфолио от услуги. А за качеството на операциите Мултиинженеринг разчита на немските машини с марка Trumpf – Trumatic L3050 и ТС L3030.Лазерната машина, модел Trumatic L3050, е с мощност 5 kW. Техническите ѝ параметри позволяват изрязване на детайли от ламарина при следните размери:

 - Лист ламарина с максимален размер 3000 х 1500 mm;

 - Неръждаема ламарина с дебелина 15 mm;

 - Черна ламарина с дебелина до 25 mm;

 - Алуминиева ламарина с дебелина до 12 mm.


Trumpf ТС L3030, от своя страна, е с 2.6 kW мощност на лазера. Машината може да изрязва сложни детайли от ламарина с правилна и неправилна геометрия със следните размери:

 - Лист ламарина с максимален размер 3000 х 1500 mm;

 - Неръждаема ламарина с дебелина 8 mm;

 - Черна ламарина с дебелина до 12 mm;

 - Алуминиева ламарина с дебелина до 3 mm.Освен че работи с висококачествено лазерно оборудване, Мултиинженеринг разполага със собствен конструктивен отдел за проектиране, изработване на чертежи и 3D модели. „Изрязването се осъществява по предоставен от клиента чертеж, но при отсъствието на такъв, екипът ни може да съдейства с конструирането на изделията и детайлите“, посочиха от компанията.


Мултиинженеринг изпълнява поръчки за рязане на метал във всякакъв обем  както единични бройки, така и млаки и големи серии. И тъй като разполага с две производствени бази в страната, може да поеме голям обем работа, а изпълнението е във възможно най-кратки срокове. „Благодарение на техниката, с която разполагаме, предлагаме изпълнение на всякакви нестандартни поръчки за рязане с лазер”, подчертаха от българското дружество.Лазерното рязане намира широко приложение в съвременната индустрия, като е доказано високоефективен метод, който се отличава с висока точност, бързина и икономичност. „В сравнение с много от другите процеси, използвани за рязане на метали, включващи механично и термично обработване, заваряване, газово рязане и т.н., лазерното рязане е по-добро решение в редица случаи. Режещият елемент при лазерното рязане се колимиран лазерен лъч, под въздействието на който се получава по-бързо топене, изгаряне или изпарение на материала“, коментираха в заключение специалистите от Мултиинженеринг.


Повече информация за ЕТ Мултиинженеринг, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg. Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материалМултиинженеринг

Още от Машини, мех. системи