Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Индуматик: Противопожарните дюзи RRZ на PNR за пътнотранспортни тунели със сертификат за върхово постижение

22.08.2019 г.

In Romanian


Утвърдената италианска компания PNR е разработила специални дюзи, които удовлетворяват и най-строгите изисквания за противопожарната безопасност в магистрални, пътни и железопътни тунели. „Европейската комисия, в качеството си на институция, която отговаря за програмата „Хоризонт 2020“ за научни изследвания и иновации за периода 2014-2020 г., връчи на PNR Italia сертификат за върхово постижение. Той се отнася за тестване в оперативна среда и одобрение за използване на дюзата RRZ в магистрални тунели в ролята на активна противопожарна система“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Индуматик, която е изключителен представител на италианската фирма за България.Новите дюзи RRZ формират струя с голям дебит (130 l/min) и забележително покритие на струята (б.ред. зона с диаметър 6 m при нормална инсталационна височина), която е във формата на фини или много фини капчици, дори ако се подава под налягане от 5 bar. Компанията изработва персонализирани модели с различен дебит и покритие на разпръскване, в зависимост от желанието на клиента.


„Новата дюза за гасене на пожари RRZ на PNR генерира воден конус с голямо покритие. Устройството работи с многоканална глава, свързана с ротационна ос, задвижвана от хидравлична турбина. Принципът на работа е елементарен. Работно колело с подходящ размер преобразува тангенциалната тяга на водната струя във въртящ момент, който се прилага върху ротационната ос. Подаваният по този начин флуид е достатъчен за задействане на турбината, която използва водата под налягане, за да се завърти и да генерира пулверизирана струя от многоканалната глава“, поясниха от фирма Индуматик. Високата скорост на ротация осигурява лесен начин за формиране на пулверизиран воден облак, равномерно разпределен върху периметъра. Елементарната конструкция осигурява лесни и бързи операции за монтаж и поддръжка.


Многоканалната глава е в състояние да постигне мигновено ъгъл на струята от 180°, който бързо достига пълен размер, а качеството на пулверизацията също се увеличава при покачване на налягането. При ниски налягания – от 1 до 2 bar, се постига по-широк радиус на навлажняване, който може да достигне 6 m, като същевременно се поддържа достатъчно голям диаметър на капките. При по-високи налягания, около 5 bar, пулверизацията е със значително намален диаметъра на капките, което създава много фин ефект на дъжд върху земята.

 


„Сертифицирането от Европейската комисия по програмата „Хоризонт 2020“ е голямо признание за PNR Italia, чиито усилия за въвеждането на модерни и иновативни технологични решения на пазара са оценени по достойнство. Нейните постижения са резултат от непрекъснатото ѝ развитие на базата на петдесетгодишната ѝ история“, коментираха в заключение от доказаната българска инженерингова и търговска фирма Индуматик.

 

Повече информация за Индуматик ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Индуматик, PNR

Още от Машини, мех. системи