Безплатна регистрация за втората балканска конференция за 3D принтиране - Additive days 2020, 20 - 23 февруари, Sofia Tech Park!

Новини

Индуматик: Нови пулверизиращи дюзи MF на PNR подобряват ефективността на индустриалните процеси

24.01.2020 г.


В много промишлени процеси, изискващи охлаждане на газови бутилки, потискане на изпаренията или впръскване на химикали, е необходимо да се използват дюзи с въздушна пулверизация. „Двуфазните дюзи на PNR от серията MF са проектирани специално за подобряване ефективността на производствените процеси с намалена консумация на енергия и нисък риск от запушване. Специалната геометрия на дюзите с въздушна пулверизация MF осигурява равномерен модел на разпръскване и малък размер на капчиците“, коментираха за Инженер.bg от доказаната българска инженерингова фирма Индуматик, която е изключителен представител на италианския производител за България.


 

Често индустриалните технологични процеси изискват някакъв вид течност да бъде пулверизирана във вид на фини или микроскопични капчици. „Реализира се чрез разпръскване на течността с помощта на хидравлично пулверизиране, при което тя преминава през малките отвори на дюзите под високо налягане. Този процес има два основни проблема – скъпо помпено оборудване и запушване на отворите“, поясниха от фирма Индуматик. Затова в по-голямата част от процесите за пулверизация се използва асистиращо аериране, при което сгъстеният въздух доставя необходимата енергия за пулверизиране на течността. Тази технология, макар и относително по-скъпа, генерира фини и микроскопични капчици, така че да бъде отговорено на изискванията на всяко промишлено приложение.

 

Италианската компания PNR има над 50-годишен опит, който й позволява да разработва надеждни и енергийно-ефективни решения, дори и за специфични приложения. „Компанията е създала и нов раздел в уебсайта си, посветен на специални пулверизиращи дюзи, които не са класическо изпълнение, дюзи с въздушна пулверизация или ултразвукови пулверизатори“, допълниха от фирма Индуматик.


 

В много отрасли, например в металообработващата промишленост, двуфазните пулверизатори вода-въздух се използват главно, но не само, за потискане и охлаждане на изпарения. В такива приложения е от особена важност изделията да осигуряват хомогенно разпределение на пулверизираната водна струя, която си взаимодейства с газообразната фаза и да има възможност да функционира в широк спектър от налягания както за вода, така и за въздух.

 

Дюзите от серията MF се тестват в лаборатория на PNR, за да се определи диаграмата на скоростта на потока вода-въздух при различни работни налягания. По заявка компанията би могла да предостави на клиентите подобна примерна диаграма: 

 


PNR предлага дюзи MF със следните технически параметри:

 

 Код  Ъгъл на разпръскване  Воден дебит, l/min  Макс. дебит на въздух, Nm3/h
 Min  Max
 MFX 005A MMZ  20° - 55°  3.00  32.5  265
 MFX 010A MMZ  20° - 55°  5.30  49.5  240
 MFX 025A MMZ  20° - 55°  38.0  116  130


Повече информация за Индуматик ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Индуматик, PNR

Още от Машини, мех. системи