Новини

Индустриални роботи: Най-малкият колаборативен робот Elfin Е3 на Han’s Robot е гъвкав, надежден и ефективен

15.03.2019 г.

Днес всеки индустриален отрасъл се стреми към постигането на по-голяма ефективност, увеличена производителност и намалени разходи. „Търсенето на колаборативни роботи се увеличи изключително бързо през последните няколко години и все повече компании, както утвърдени марки, така и изцяло нови стартиращи фирми, започват да предлагат коботи. Доказаният производител на индустриални роботи Han’s Robot разработи серия колаборативни роботи Elfin, най-малкият представител от които е Elfin Е3 с товароносимост 3 kg. Негови ключови характеристики са компактните размери, вградените функции за безопасност, лесното програмиране и бързото пускане в експлоатация“, коментираха за Инженер.bg от офиса на Индустриални роботи, ексклузивен представител на китайските коботи Elfin за България и Македония.


За разлика от традиционните индустриални роботи, колаборативните са проектирани да работят безопасно редом с хората и следователно имат друго техническо изпълнение. „Elfin E3 е напълно функционален 6-осен колаборативен робот, проектиран за различни видове дейности като пакетиране, манипулиране, както и прецизна и надеждна обработка на детайли. Коботът може да извършва леки (до 3 kg) еднообразни ръчни манипулационни задачи, които иначе биха отнели изключително много време. В зависимост от нуждите, той може да бъде програмиран да изпълнява поредици от производствени операции, които изискват постоянно и надеждно качество“, коментираха от Индустриални роботи. Те могат да варират от сглобяване на малки детайли до изключително еднообразни дейности, като например взимане и поставяне на детайли от едно място на друго. Малкият работен обсег от 590 mm е подходящ за обслужване на машини и приложения в тесни пространства, свързани с палетизиране или подреждане.


За да прочетете цялата статия, последвайте линка в ДигиталнаИндустрия.bg ТУК.

 

Повече информация за Индустриални Роботи ЕООД , марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Индустриални роботи, Han’s Robot

Още от Машини, мех. системи