Научете последните иновации при обработването на повърхности на Metal Days Conference с домакини: Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, на 24 и 25 април т.г.

Новини

Искар България представя новите клинозатегателни инструменти за високопроизводително фрезоване

12.10.2017 г.

Водещият производител на металорежещи инструменти Iscar, част от международната компания IMC, разшири серията Helido 800 Line с нови клинозатегнати лицеви фрези с 45-градусов ъгъл на рязане SOF45W-R26. Повече за техническите характеристики и приложната им област за Инженер.bg разказаха от Искар България.Вложките за новите лицеви фрези са монтирани чрез клинова система, осигуряваща висока сигурност на затягане и повторяемост за локализиране на ръбовете (радиални и аксиални). Системата за клиново затягане позволява бърз и лесен монтаж и индексиране на вложките. „Новите фрези са предназначени за тежки режими и високи скорости на обработка най-вече за компоненти, изработени от стомана и чугун“, поясниха от Искар България.


Тези икономични инструменти за фрезоване могат да обработват метала при високи скорости на рязане, увеличавайки драстично производителността. „Фрезите се предлагат в диапазон на диаметъра от 100 до 315 mm, в специални изпълнения за груби и фини повърхности. Всички фрези имат седла за избягване на деформация на джоба и за осигуряване на защита на тялото“, уточниха още от Искар България.


Новите фрези се комплектоват с квадратни двустранни вложки S845 SNMU 26 с 8 режещи ръба или осмоъгълни двустранни вложки ONMU 10 с 16 режещи ръба.


Основни характеристики на новите фрези SOF45W-R26:

  •  - Лицеви фрезови инструменти за високонатоварени приложения с 8 режещи ръба с дълбочина на среза до 11 mm и 16 режещи ръба за дълбочина на среза до 7 mm;

  •  - Клиново затягане за бързо и здраво захващане на вложката;

  •  - Конкурентна цена;

  •  - Оптимално решение за фрезоване в различни индустриални приложения;

  •  - Подходящи за довършителни операции и прекъснато рязане.Усъвършенстваната конструкция на инструментите, която се базира на устойчиво режещо тяло, високо качество на вложката и надежден монтаж, осигурява висококачествено 45-градусово високонатоварено лицево фрезоване. „Дори и при много трудни условия на работа, новите фрезови инструменти SOF45-R26 гарантират машинна обработка при много високи параметри на рязане и значително увеличават производителността“, заявиха в заключение специалистите от Искар България.


Информация за фирма Искар България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!Източник на снимковия материал: Искар България, Iscar

Още от Машини, мех. системи