Новини

Кариера на международно ниво предлага стажантската програма на Атлас Копко

04.06.2019 г.

Дъщерната фирма у нас на шведската компания Atlas Copco – водещ световен доставчик на индустриално компресорно оборудване, представи своите активни стажантски позиции и плановете си за разрастване и развитие пред студентите от Технически университет – София. Компанията участва за първи път самостоятелно на изложението „Стажове“. „Бихме искали да информираме всички студенти за възможностите за реализация в нашите структури, защото Atlas Copco е глобална компания, а свободните позиции очакват своите млади попълнения по целия свят в различни области, от маркетинг и продажби до производство и дизайн“, заявиха от Атлас Копко България пред Инженер.bg.


 

За момента стажантската програма, която се провежда в компанията, е в областта на маркетинга и рекламата, но идеята е да бъде удължена след официално обявения ѝ срок. От Атлас Копко търсят хора с инженерна специализация, които да се запознаят с продуктите и техните специфики, проявявайки професионализъм и задълбоченост. „По този начин стажантите, които започват в Atlas Copco, тук, в България, имат шанс да преминат в международните звена много по-лесно. Целта на стажантската програма е младите хора, освен да усвоят дейности, които ще им бъдат полезни в бъдеще, да придобият нови познания за работата в бизнес среда, както и да се запознаят с начина на работа в една такава глобална компания. Вследствие на успешно преминатия стаж, младите специалисти ще имат много добра референция и възможност за продължаване на кариерата си“, коментираха от Атлас Копко.

 

Стажантската програма в българското дружество е платена и е с продължителност между 3 и 6 месеца в зависимост от целите и според нуждите на компанията към момента. Работното време е в рамките на 20 часа седмично, като вариантите са гъвкави според заетостта на студентите в университета. „Предпочитаме стажантът да е по-горен курс, защото смятаме, че има полезни знания, които трябва да бъдат придобити преди да се започне работа, но ако има желаещи от първи курс, те също биха могли да се справят“, добавиха от компанията. Друго необходимо условие е владеенето на английски език.


 

Ползата от стажа е двустранна и изключително важна, убедени са от дружеството. Програмата „Digital lead generation paid internship”, която тече в момента в търговския и маркетинговия отдел, ще приключи до септември. Позицията предоставя развитие на комуникационните умения на стажанта, тъй като задачата му е свързана с това да запознава потенциални клиенти с компанията и продуктите ѝ, проверявайки от какво имат нужда и как услугите на Атлас Копко могат да му бъдат от полза. „За нас резултатите от това проучване са важни. Стажантската ни програма включва реални дейности, свързани с реализацията на конкретни проекти“ подчертаха от дружеството.

 

„На следващия етап най-вероятно ще има и стаж в сервизния отдел, където стажантите ще могат да проследят как протича работният процес, както и още по-задълбочено да опознаят продуктите и техническите им специфики. Целта ни е този вид стажове да бъдат постоянни, като темата ще бъде различна всеки път“, заявиха в заключение от Атлас Копко.

 

Повече информация за Атлас Копко България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от Машини, мех. системи