Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Кастива: Винтови вакуум помпи от серия S на Elmo Rietschle за чист безмаслен вакуум и минимална поддръжка

20.04.2020 г.

 

 

 

 

 

Немската компания Elmo Rietschle е доказан производител в областта на вакуумните технологии. Богатото ѝ портфолио включва винтови и вакуум помпи серия S, които създават абсолютен вакуум до 0.05 mbar и могат да функционират при всяко налягане в диапазона от краен вакуум до атмосферно налягане. „Помпите работят без смазване, което означава минимална поддръжка и ниски емисии на въглероден диоксид“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Кастива, която предлага помпеното оборудване на немската компания в България.Фиг. 1 S-VSI TWISTER: Смукателна мощност от 100 до 360 m3 / h, краен вакуум 0.01 mbar (abs.)

Фиг. 2 S-VSB TWISTER: Смукателна мощност от 80 до 650 m3 / h, краен вакуум 0.05 mbar (abs.)


Сухите безконтактни вакуум помпи от серия S не изискват смазване в помпената камера. Това води до следните предимства – няма замърсяване както на технологичния процес, така и на околната среда в резултат от работата на помпата. Серията включва широк диапазон от работни характеристики чрез трите предлагани изпълнения: S-VSA, S-VSB и S-VSI. Помпите се отличават със здрава и надеждна конструкция. Два паралелни роторни винта, които са със синхронизиращ механизъм, се въртят в помпения корпус в противоположни посоки. Газът се компресира в посока на изхода, като предавателният механизъм и механичните уплътнения се смазват. Охлаждането се извършва чрез непрекъснат поток от охлаждаща течност през корпуса на помпата.


Фиг. 3 S-VSB TWISTER: Смукателна мощност от 80 до 650 m3 / h, краен вакуум 0.05 mbar (abs.)

 Фиг. 4 S-VSI TWISTER с вграден охлаждащ контур

 

„Винтовите помпи от серия S на Elmo Rietschle се отличават с висока степен на нечувствителност към изпарения и течности, предлагат лесно обслужване и имат дълъг експлоатационен живот. Ниската им скорост на въртене гарантира също ниски нива на шум и вибрации“, разясниха още от Кастива.

 

Фиг. 5 S-VSI TWISTER OXY: Специално изпълнение за приложения, използващи кислород

Винтовите вакуум помпи на Elmo Rietschle се използват в различни индустриални отрасли, където е необходим чист безмаслен вакуум. Те могат също да бъдат комбинирани с вакуумен бустер в персонализирани вакуумни системи при изисквания за висок смукателен капацитет. Помпите S-VSI намират отлично приложение в опаковъчната промишленост, в сушилни инсталации, при нанасяне на покрития или във вакуумни пещи. Тези здрави вакуумни помпи, изискващи миминална поддръжка и обслужване, работят на сухо и предлагат изключително ниски разходи по време на целия си жизнен цикъл.


Опаковането и обработката на храни са типични промишлени сектори, възползващи се максимално от предимствата на това помпено оборудване особено когато става въпрос за приложения, в които се използва кислород. Помпите от гамата S-VSB са отлично решение за много химически и фармацевтични процеси. Предлагат се също и версии, които са с ATEX сертификат.


Предимства на вакуум помпите от серия
S:


 - Сухи вакуум помпи, безконтактна работа;

 - Висок вакуум чрез едностъпален процес;

 - Специфични опции за всяко приложение;

 - Висока степен на нечувствителност към водни пари;

 - Кратко време на изпомпване поради мощното засмукване;

 - Ниско ниво на шум;

 - Лесно обслужване;

 - Налични ATEX изпълнения;

 - Ниски оперативни разходи за целия жизнен цикъл;

 - Налични изпълнения за приложения, използващи кислород (S-VSI).


Повече информация за Кастива ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Кастива, Elmo Rietschle

Още от Машини, мех. системи