Новини

Кастива: Elmo Rietschle представя нови безмаслени вакуум помпи C-VLR 62 и 122

22.07.2019 г.

In Romanian   In Serbian


Немската компания Elmo Rietschle, част от състава на групата Gardner Denver, разработи ново поколение безмаслени вакуум помпи с палцова технология. „Доказаният немски производител предлага широк спектър вакуум помпи за различни индустриални отрасли и приложения. Новите модели палцови безмаслени вакуум помпи C-VLR 62 и 122 се отличават с компактен дизайн и въздушно охлаждане. Те са предназначени за приложение в хранително-вкусовата промишленост, преработката на пластмаси, дървообработването и много други отрасли“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Кастива, която предлага продуктите на немския производител у нас.


Моделите C-VLR 62 и 122 са разработени в отговор на потребителското търсене и допълват обширното портфолио от вакуумни помпи на Elmo Rietschle. Тяхната производителност варира от 60 m3/h до 1000 m3/h.


Новите модели заемат с 35% по-малко пространство от други съпоставими вакуумни помпи на пазара и представляват оптимално решение при силно ограничено производствено пространство. Моделите са с новата палцова технология, като стандартното изпълнение е с двигатели IE3. Тези двигатели са съвместими със задвижвания с честотно регулиране, като повишават допълнително възможността за управление и подобряват енергийната ефективност.


Палцовите вакуум помпи C-VLR заемат малко пространство


„Използването на новите палцови вакуум помпи увеличава интервалите между техническата поддръжка и намалява разходите, като е необходимо само смяна на незначително количество масло на всеки 20 000 часа, вместо на 5000 часа, както е при маслените помпи. Иновативният дизайн позволява на операторите лесен достъп до камерата на помпата за бърза поддръжка, което води до по-малко престои за клиента. Помпите притежават също така, по-малък брой движещи се части от конкурентните модели, а липсата на уплътнителни или смазващи течности, необходими за компресионната камера на помпата, ги прави изключително екологични продукти. Тези предимства допринасят за получаването на ниски експлоатационни разходи и за намаляване на въглеродните емисии.Новите безмаслени палцови вакуум помпи се отличават с най-ниските нива на шум в своя клас. Те имат шумоизолиращ корпус и шумозаглушител за отработените газове, което премахва необходимостта да се инвестира в допълнителна шумоизолация.


Кристиан Франк, продуктов мениджър в Gardner Denver, споделя: „Вакуум помпите C-VLR 62 и 122 се предлагат като CD и XD модели – класическо изпълнение и изпълнение за тежко натоварване, предлагайки на потребители най-доброто решение за техните нужди. Например, гамата XD включва защитно покритие „ProCoat“, което предпазва помпата при агресивни среди, като вакуумни канализационни системи и доилни агрегати, предлагайки по-голяма надеждност в сравнение със съществуващите палцови помпи“.„Компактни, тихи и безмаслени – най-новите вакуумни решения на Elmo Rietschle могат драстично да намалят енергийните разходи за потребителите. Например, вакуум помпата C-VLR 62 с активно охлаждане може да подобри производителността с до 50%, в сравнение със съществуващите модели, намалявайки значително разходите за процеса“, коментираха от Кастива.


И двата варианта на безмаслените палцови вакуум помпи се предлагат с пасивно и активно охлаждане, като потребителят може да избира в зависимост от изискванията за работно налягане на приложението. Пасивното охлаждане се препоръчва при пневмотранспорт, докато активното охлаждане е подходящо за манипулационни приложения от типа „pick and place“.


Независимо от приложението, новите вакуум помпи на Elmo Rietschle гарантират надеждно производство на вакуум.


Повече информация за Кастива ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Кастива, Elmo Rietschle

Още от Машини, мех. системи