Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 7 април – Регистрирайте се сега!

Новини

Кимекс: Новият заваръчен апарат MasterTig на Kemppi – тих и компетентен експерт в TIG заваряването

16.08.2019 г.

MasterTig е добре познато име в продуктовото портфолио на утвърдения финландски производител на заваръчно оборудване Kemppi. „Неотдавна компанията изцяло преобрази тази серия. Сега MasterTig са не само усъвършенствани заваръчни апарати, но представляват напълно ново оборудване за професионална употреба в областта на TIG и MMA заваряването с прав и променлив ток“, коментираха за Инженер.bg от фирма Кимекс, изключителен представител на Kemppi за България.


MasterTig е нов заваръчен апарат за TIG заваряване с променлив и постоянен ток, който поставя нови стандарти за качество, удобство и енергоефективност.


Заваръчното оборудване MasterTig е предназначено за професионална употреба и предлага избор на силата на тока от 230 A и 300 A. През 2020 г. се очаква да бъдат пуснати и модели с 400 A и 500 A. „Новите апарати MasterTig са с висока степен на усъвършенстване в сравнение със своите предшественици, което гарантира повишено удобство на експлоатация и висока енергийната ефективност“, допълниха от фирма Кимекс.


Заваръчен апарат, оптимизиран специално за удобство на потребителите


Новото оборудване MasterTig е проектирано с отчитане потребностите на обикновения заварчик, но далеч не може да бъде определено като обикновено. „Благодарение на модулния дизайн, потребителят може да подбере апарат MasterTig с индивидуални настройки, които да отговарят на неговите потребности. Чрез възможността за избор на модел MasterTig с различна максимална сила на тока, с различни потребителски интерфейси, опции на дистанционно управление, транспортни колички и горелки, потребителят получава оптимален вариант на заваръчен апарат, отговарящ на неговите изисквания“, поясниха от фирма Кимекс.


Weld Assist осигурява процес на заваряване с висока производителност


MasterTig се предлага с три варианта на контролния панел: два мембранни панела с бутони и интерактивен MTP35X панел със 7-инчов TFT цветен дисплей и илюстративен графичен интерфейс.„При избор на MasterTig с контролен панел MTP35X, въвеждането на настройките на параметрите вече не е проблем. Просто се стартира функцията Weld Assist, която дава инструкции върху екрана, които следва да бъдат следвани стъпка по стъпка. След като бъдат избрани материал, дебелина, тип съединение и място на заваряване, Weld Assist определя най-добрите параметри за конкретната задача“, допълниха от фирма Кимекс. Програмата дава и препоръки за размера на електрода, телта за заваряване, подаването на газ, вида на канала, профила на преминаване и скоростта на движение. „Тази програма осигурява оптимална помощ за създаване на оперативна технологична карта на заварката pWPS“, коментираха от доказаната българска компания.


Функции за повишаване на производителността и оптимизация на TIG заваряването


MasterTig предлага редица високотехнологични функции за подобряване на TIG заваряването. „Една от тях е функцията MicroTack, която е оптимално решение за задачи, при които от първостепенно значение е еднаквият и постоянен външен вид на заваръчните шевове. Това са например, няколко захващащи шева върху тънки метални листове. Друга функция е Double Pulse, която комбинира алтернативни импулсни цикли и увеличава скоростта на заваряване с до 30%“, допълниха от фирма Кимекс.


Optima AC е персонализирана форма на кривите на тока при TIG заваряване с променлив ток, която съчетава всички предимства на традиционните синусоиди и квадратни форми. Тя подобрява качеството на заваряване и намалява нивото на шума с 20% при TIG заваряване с променлив ток.


Заваръчните горелки Flexlite TX за TIG заваряване повишават удобството при работа и намаляват умората на заварчика.


Заваръчни горелки Flexlite TX


Едновременно с появата на обновената серия MasterTig, компанията Kemppi представи и новите горелки Flexlite TX, които разполагат с гъвкави гумени дръжки за повишен комфорт и намаляване умората на заварчика. Гумените дръжки осигуряват надежден захват, а иновативният дизайн намалява натоварването на китката и позволява на заварчика да се концентрира върху постигането на висококачествена заварка.


„Горелките Flexlite TX лесно се монтират в моделите заваръчни апарати MasterTig с газово или водно охлаждане. Те се предлагат с различни дължини и за различни източници на ток“, заявиха в заключение от фирма Кимекс.

 

Повече информация за Кимекс ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Kemppi, Кимекс

Още от Машини, мех. системи