Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Комбинирани машини за лазерно рязане на тръби и листов материал P-T на Bodor – универсални, безопасни, екологични

23.10.2019 г.


Бодор България е представител у нас на един от най-големите производители на машини за лазерно рязане на метални тръби и листове в света Bodor Laser. С комбинираните лазери с марката Bodor потребителите могат да обработват тръби и листов материал от черна и неръждаема стомана, както и от цветни метали. „Комбинираният лазер предлага гъвкавост и адаптивност. Мултифункционалният център за обработка на листов и тръбен материал предоставя възможност за оптимизация на всяко производство на метални изделия. Той разширява продуктовото разнообразие на производителя, като го прави конкурентоспособен в серийното производство на метални детайли и конструкции“ съобщиха за Инженер.bg от Бодор България.


 

 

Машините за лазерно рязане на листов и тръбен материал от серията P-T са способни да изрязват множество отвори с декоративна и функционална цел в тръби с диаметър от 20 mm до 200 mm и дължина от 3000 mm до 6000 mm, както и в листов материал с размери 1500 mm на 3000 mm с впечатляваща скорост и прецизност.

 

 

„Автоматизирайки всеки един процес по разкроя на листовия и тръбния материал потребителят става по-конкурентоспособен и увеличава прецизността на процеса, както при поръчки с висока повторяемост, така и при нестандартни и индивидуални поръчки. По време на тазгодишното издание на изложението MachTech & InnoTech в столицата, ние демонстрирахме възможностите на комбинираната машина за лазерно рязане Р3015Т, за да могат посетителите сами да се убедят в предимствата на това оборудване“, коментираха от Бодор България.

 

Тежката чугунена рамка прави машината по-стабилна по време на работа, а леката напречна греда от алуминий осигурява по-бърз работен процес. Висококачествената софтуерна система за контрол гарантира много висока точност на рязане. Машината притежава по-удобно управление, по-стабилна производителност, по-високо качество, по-голяма ефективност на рязане и не на последно място по-широко приложение.


Автоматично зареждащо устройство iLoader


Устройството е напълно съвместимо с операционната система и позволява автоматично зареждане на материала. Това повишава ефективността с до 80% в сравнение с ръчното управление. Големият ъгъл на завъртане от 120° осигурява гъвкавост на работното положение и лесна конфигурация на оборудването. Прецизното управление на позиционирането чрез подвижното рамо осигурява коректно положение на заредения материал. Потребителят може да конфигурира многофункционалния модул на сензора за безопасност, за да осигури защита на оператора.Машината е оборудвана със сензорен дисплей


Новият 21.5-инчов сензорен дисплей е с по-големи размери и поддържа сензорна функция за повишено удобство. „Взаимодействието между дисплея на потребителския интерфейс и масата прави работата по-прецизна. Размерите на мобилния дисплей и неговата елегантна форма позволяват той да се хване с една ръка. Благодарение на ергономичния си дизайн, мобилният дисплей на машината може да бъде поставен по всяко време в предназначената за това поставка, като това прави употребата му по-лесна и удобна“, поясниха от Бодор България.

 

 

Машините отговарят на изискванията на широк диапазон от промишлени отрасли за изработка на части, използвани в прецизни и стабилни работни процеси. В момента лазери за рязане на метал са широко използвани в електрониката, производството на електрически компоненти, машиностроенето, новите литиеви технологии, опаковащата индустрия, фотоволтаични системи, LED технологии, автомобилната промишленост и др.

 

 

Както всички останали модели на Bodor Laser, машините могат да бъдат конфигурирани по желание на потребителя. Той има възможността да избира между затворени в защитен корпус машини с цел безопасност и здравословна работна среда, както и машини с една или две работни маси за непрекъснат процес на лазерно рязане. Други опции са избор на работна дължина на профили и тръби между 3 m и 6 m, мощност и вид на лазерния източник и тип режеща глава. Всички машини за лазерно рязане, които Бодор България предлага, могат да бъдат напаснати според изискванията на клиента за процеса на лазерно рязане.


„Тръбният лазер е иновативен метод за лазерно рязане на кръгли, квадратни, правоъгълни, елипсовидни, L- и H-профили. Нашите машини за лазерно рязане се отличават с високо качество и достъпни за българския пазар цени. Напълно затворената платформа на комбинираните машини за лазерно рязане повишава безопасността. Защитните очила предпазват работниците от лазерната радиация, а системата за автоматично събиране на дим и прах е съобразена с опазването на околната среда“, коментираха още от Бодор България.


Технически параметри на машини за лазерно рязане на тръби и листов материал P-T

 
Модел P3015T
 Работна площ 3000х1524 mm
 Мощност на резонатора 4000 W / 3000 W / 2000 W / 1500 W / 1000 W
 Ефективен диаметър на рязане на тръби Ø20 – Ø200 mm
 Ефективни размери на рязане на квадратни тръби 20х20 mm – 140х140 mm
 Ефективни размери на рязане на правоъгълни тръби

 Минимална дължина: 20 mm

 Максимален външен размер: 200 mm

 Ефективна дължина на рязане на тръбата 3 m / 6 m
 Точност на позициониране по оси X/Y 0.03 mm
 Точност на препозициониране по оси X/Y 0.02 mm
 Максимална скорост на преместване по оси X/Y  100 m/min
 Максимална скорост на преместване по ос U 30 m/min

 

Повече информация за Бодор България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещитеѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Бодор България, Bodor Laser

Още от Машини, мех. системи