Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Компресорите SF-MED на Atlas Copco осигуряват 100% чист и безмаслен сгъстен въздух за медицински цели

07.04.2020 г.


Компресорите Atlas Copco SF-MED са специално проектирани да отговарят на всички изисквания за медицинско оборудване. Компанията е първият производител на компресори в света, получил сертификат в съответствие с най-новата актуализация на индустриалния стандарт за чистота на въздуха ISO 8573-1, клас 0. „Компресорите SF-MED гарантират постоянно подаване на 100% безмаслен въздух, като същевременно се характеризират с изключително ниски нива на шум. Затова и с основание се разглеждат като оптимално решение за използване в болнична среда“, съобщиха за Инженер.bg от Атлас Копко България.

 

Защо компресорите SF-MED са оптимален избор?


Компресорите SF-MED са сертифицирани по ISO 8573-1, клас 0. Това дава възможност да се елиминира всякакъв риск от попадане на масло във инсталацията за подаване на медицински въздух, като по този начин се гарантира безопасността на пациентите.


Изключително безшумен режим на работа. Шумозаглушителният кожух и ниската скорост на компресорната част гарантират ниво на шума под 53 dB, което позволява на SF-MED да бъдат разполагани в близост до мястото на използване. Това ги превръща в оптимален избор за болнични заведения и лаборатории.Ниски разходи за поддръжка. „При разработването на компресорите SF-MED основна цел на Atlas Copco е постигането на висока надеждност. Компресорите са проектирани с минимален брой движещи се части, което гарантира дълъг живот и редки случаи на непланирана техническа поддръжка“, поясниха от Атлас Копко България.


Безопасна експлоатация. При компресорите с няколко компресорни елемента като Atlas Copco SF-MED, изключването на една компресорна част не води до пълно спиране на машината. Гарантира се непрекъсната работа, дори и с намален капацитет.Висока енергийна ефективност. Електродвигателят с клас на ефективност IE3 (IP55, клас F), който съответства на най-новите стандарти за ефективност, се отличава с ниско електропотребление. Напълно автоматизираното Старт/Стоп управление, което предотвратява работа при липсата на товар, прави Atlas Copco SF-MED добър избор за медицински приложения, в които гъвкавостта и енергийната ефективност са от решаващо значение.

 

  • Усъвършенствано управление и мониторинг на компресорната система. Системата за управление Elektronikon Mk5 контролира двигателя на основното задвижване. В комбинация с централния контролер ES-Medical тя мониторира и регулира медицинската компресорна система за постигане на максимална ефективност и надеждност.


  • Ниски експлоатационни разходи. Благодарение на безмаслената технология на компресорите SF-MED, потребителите намаляват разходите си в три направления:
  •  - Отпада необходимостта от смяна на филтри за компресиран въздух;

 - Отпадат допълнителните разходи за енергия, необходими за преодоляване пада на налягането във филтрите за компресиран въздух;

 - По-ниски разходи за поддръжка.


 

Повече информация за Атлас Копко България ЕООД, направление „Компресорна техника“, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Атлас Копко България, Atlas Copco

Още от Машини, мех. системи