Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Новини

Нова високоскоростна машина за лазерно рязане на тръби с малък диаметър FT-150 Fiber от Mazak

05.03.2020 г.

 

Японската компания Yamazaki Mazak обяви дебюта на нова високоскоростната машина за лазерна обработка FT-150 Fiber, която повишава производителността при рязане на тръби с диаметър до 150 mm. Тръбите с подобни размери се използват главно като конструктивни елементи в строителството, мебелната промишленост, като рами на превозни средства и др. Моделът FT-150 Fiber бе показан на изложението Metal Forming-Tokyo 2019 и привлече сериозно внимание от страна на посетителите.


 

Машината за лазерно рязане на тръби FT-150 Fiber е оборудвана с ново зареждащо устройство на тръбните снопове, което има голям капацитет за тяхното съхранение и осигурява автоматичното зареждане на тръбите една след друга в машината. Това води до висока ефективност на процеса и възможност за непрекъсната работа за дълъг период от време.

 

FT-150 Fiber е снабдена с лазерна глава, която е в състояние да отреже голямо количество тръбен материал при изключително рентабилен процес. Могат да бъдат обработвани кръгли тръби с диаметър от 20 до 152 mm и квадратни тръби с размери от 20 × 20 mm до 125 × 125 mm.


 

Yamazaki Mazak предлага широка гама от опционални функции, като например откриване на шевове за автоматично позициониране на тръбата; предпазител срещу пръски във вътрешността на тръбите, за да се предотврати сцеплението на метални пръски към противоположната вътрешна повърхност по време на лазерното рязане; термично пробиване за пробиване на отвори чрез топлината на триене, както и нарязване на резба с метчик. С тези функции FT-150 Fiber гарантира висококачествено лазерно рязане на тръби чрез високопроизводителен и рентабилен процес.

 

Бимекс Лимитид вече предлага алтернативни решения, за които можете да прочетете ТУК.


Източник на снимковия материал: Yamazaki Mazak

Още от Машини, мех. системи