Новини

МТГ от „Стажове“ 2018: „Приемственост и удовлетвореност са тайните на сплотения ни екип“

21.05.2018 г.

In Macedonian   In Serbian


Българският холдинг Метал Технолоджи Груп бе едно от утвърдените дружества, които взеха участие в седмото издание на кариерното изложение „Стажове“, което се проведе през април в Технически университет – София. „Предлагаме стажантски позиции и в трите ни завода – Осъм в гр. Ловеч, Алуком в гр. Плевен и Центромет в гр. Враца. Всички желаещи могат да кандидатстват до края на месец май, като изпратят CV на адрес hr@mtgbg.com”, съобщиха за Инженер.bg от МТГ.„През 2018 г. предприехме по-централизиран подход при провеждане на стажантската ни програма. Студентите, които са избрали да стажуват в МТГ, ще имат възможността да изберат място само в един от заводите или да обиколят и трите локации“, обясниха от българското дружество, като добавиха: „Считаме, че това е един интересен вариант за млад специалист, който тепърва навлиза в света на техниката и инженерната работа. Заводите произвеждат на базата на различни технологии и сме на мнение, че за студентите и новите ни колеги би било полезно, а и предизвикателно да се запознаят с тях“.


Основните позиции, за които Метал Технолоджи Груп предлага стажантски позиции, са технолог, конструктор и специалист по управление на качеството. Заетостта в компанията обхваща между един и три месеца през лятото, като има възможност този период да бъде удължен до шест месеца. „Гъвкави сме по отношение на продължителността на стажа, като се съобразяваме с обучението и възможностите на конкретния стажант. Съдействаме на всички наши колеги както с транспорт от и до работното място, така и при намирането на квартира. Стажът е платен, а ако стажантът се включи в конкретен проект, той ще получи допълнително възнаграждение след успешното приключване на проекта“, разясниха още от компанията.За всеки стажант в МТГ отговаря конкретен ментор. „Това са опитни специалисти, които обикновено заемат високи длъжности. В един от заводите това е производственият ни директор“, поясниха от предприятието.


„Гордост за нас е фактът, че близо 80% от служители ни работят в компанията повече от 5, а някои – дори повече от 10 години. И не само това – имаме колеги от различни генерации на едни и същи семейства. Това говори за удовлетвореност и приемственост в работния процес“, разказаха от МТГ. „Предаването на опит е наша ежедневна практика. Два пъти годишно правим оценки на знанията и уменията на служителите, като по-напредналите в определен вид работа стават ментори на по-неопитните. Така имаме постоянни обучения на място, които помагат за повишаване на квалификацията и развитието на всички“, подчертаха още от българския холдинг.


Повече информация за дейностите и възможностите за развитие в Метал Технолоджи Груп АД, бихте могли да намерите на www.mtgbg.com и в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg, Метал Технолоджи Груп

Още от Машини, мех. системи