Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Новият онлайн модул на „Академия NSK“ предоставя обучение за избор на лагери за вибрационни сита

24.04.2020 г.


Набиращата все по-голяма популярност онлайн платформа „Академия NSK“ представи нов модул за обучение. Неговият фокус е върху вибрационните сита и е предназначен за експерти, които трябва да определят лагерите на съоръжения от такъв тип. „Както е характерно за всички модули за обучение, които „Академия NSK“ предлага, всеки регистриран потребител ще получи сертификат за завършен курс, ако отговори правилно на минимум 80% от въпросите на тестовете при завършване на курса“, съобщиха за Инженер.bg от NSK България.


 

Високочестотните вибрационни сита са сред най-важните машини, използвани при сортиране по размер и клас на различни материали в циментови заводи, каменни кариери и мини. Поради съпътстващите вибрации, компонентите в тези машини, следва да бъдат здрави и надеждни. Ето защо лагерите, използвани в тях, трябва да издържат тежките експлоатационни условия в миннодобивната и строителната промишленост.

 

Правилно избраните и коректно монтирани лагери осигуряват повишена якост на умора срещу ефектите от вибрациите и ударните натоварвания. Например специалната конструкция на сепаратора може да сведе до минимум резонанса от предизвиканите вибрации, като същевременно противодейства на температурните ефекти. Освен това подобрената финишна обработка на повърхността на ролките и гривните намалява вероятността от повреди, причинени от приплъзване, разслояване или износване на повърхността“, разясниха от NSK България.

 

Най-новият модул за обучение в „Академия NSK“ е разработен, за да помогне на производителите да се запознаят с основните принципи при подбора на лагери за вибрационни сита. Съдържанието включва преглед на функциите на вибрационните сита, както и общите типове, терминология и ключови работни параметри. Важен акцент е поставен върху използваните в тези приложения лагери, включително върху техните основни характеристики, спецификации и предимства. Всеки специалист, който работи в тази сфера, независимо дали се занимава с продажба, техническа поддръжка и обслужване, инженеринг или научно-изследователска и развойна дейност, може да се възползва от новия обучителен модул.

 

Курсът може да бъде намерен на www.nskacademy.com. За новите потребители на сайта е необходима регистрация, която се прави бързо и лесно.

 

Основната идея на „Академия NSK“ е да помогне на желаещите да разширят знанията, които са им нужни ежедневно, и да използват най-новите лагерни решения на NSK, за да увеличат живота на оборудването си. Всеки курс за обучение е предназначен да повиши нивото на умения на служителите и да помогне на производителите за първо вграждане да увеличат рентабилността, благодарение на намаленото време за техническа поддръжка.

 

Като допълнение към онлайн портала се предлагат и различни програми с пряко обучение, които са разработени, за да помогнат на участниците в избора, експлоатацията и поддръжката на лагерите. Към момента курсовете включват въведение към лагерите, специален курс по поддръжка и курс, фокусиран върху прецизните лагери, които се използват в металорежещите машини.


Повече информация за NSK България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: NSK

Още от Машини, мех. системи