Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Лесно и бързо проектиране на линейни направляващи с инструмента Click!Speedy на NSK

27.08.2019 г.Конструкторите на машини и съоръжения вече имат достъп до удобния онлайн инструмент на NSK за проектиране на индивидуални линейни направляващи на базата на бърз и лесен за използване формат, съобщиха за Инженер.bg от NSK България. „Чрез Click!Speedy на NSK е възможно персонализирано проектиране с подробни технически характеристики като типоразмер, дължина, уплътнения, смазки, смазочни блокове и др. Артикулният номер, спецификацията с данните, PDF чертежът и CAD данните на проектираното изделие се предоставят чрез линк за изтегляне или се изпращат по електронната поща“, допълниха от офиса на водещия японски производител у нас.

 


В днешно време срокът за пускане на продуктите на пазара е от изключително важно значение за индустриалните сектори. Ако се изискват индивидуални линейни направляващи, продължителното проектиране може да доведе до увеличени разходи за проекта. „Вземайки това предвид, NSK създаде Click!Speedy – инструмент, който улеснява индивидуалния дизайн на всички серии линейни направляващи на компанията – от нормален и прецизен клас NH/NS/LW/RA/PU/PE“, поясниха от NSK България.

 

 

Инструментът за проектиране Click!Speedy на NSK позволява на потребителите да създадат персонализиран дизайн на линейни направляващи от портфолиото на NSK с подробна спецификация.


Освен спецификациите на проекта, потребителите на Click!Speedy могат да поискат още информация за цената, доставката и покупката на индивидуалното решение през търговски офис на NSK или в дистрибуторската мрежа на компанията, като използват артикулния номер, създаден от системата.

 

Линейните направляващи на NSK предлагат висока

прецизност и изключително качество.


Налични са три основни функции за стартиране на процеса на проектиране. Чрез избиране на „Equivalent Model“, или т.нар. „Еквивалентен модел“, потребителите могат да сравняват изделията на други производители с тези на NSK. Ще бъде визуализирана таблица, сравняваща характеристиките по спецификацията на изделията. Алтернативно потребителите могат да изберат меню „Model selection“, или „Селекция на модел“, откъдето индивидуалните изпълнения могат да бъдат създадени от съществуващите серии линейни направляващи на NSK. Възможно е да бъде избрана функцията „Input NSK model number“, или „Въвеждане на номера на модела на NSK“, чрез която се импортират спецификации/CAD данни на съществуващи NSK изпълнения. Въпреки че инструментът е проектиран за лесно и интуитивно използване, всички потребители, които се нуждаят от помощ, могат да изтеглят пълно ръководство за работа в PDF формат „Operation manual“ само с клик върху един бутон.

 

Качествените и прецизни линейни направляващи на NSK се използват в различни промишлени отрасли, например при производството на машини и инструменти, в оборудване за производство на полупроводници, в универсално индустриално оборудване и медицинска техника. „Предлагат се както сачмени линейни направляващи, така и ролкови линейни направляващи, произведени в съответствие с изискванията на международната система за управление на качеството ISO, като всички продукти са с различна степен на точност, покритие и смазка, за да отговарят на конкретното приложение. NSK предоставя също и смазочни блокове с дълъг експлоатационен живот K1 за експлоатация на направляващите без необходимост от поддръжка“, заявиха в заключение от NSK България.

Инструментът за проектиране на линейни направляващи на NSK Click!Speedy е достъпен на адрес https://www.click-speedy01.nsk.com/speedyweb/enlogin.do.

 

Повече информация за NSK България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

 

Източник на снимковия материал: NSK

Още от Машини, мех. системи