Новини

РАИС демонстрира нови производствени мощности и иновативни решения пред членове на Аутомотив Клъстер България

10.05.2019 г.

Утвърдената българска машиностроителна компания РАИС представи производствените си мощности и продукцията си пред Аутомотив Кръстер България (АКБ), чийто член е и самото дружество. Представители на неправителствената организация гостуваха на фирмата в рамките на „Ден на отворените врати“ и имаха възможност да разгледат базата и да се запознаят с най-новото в продуктовата гама на предприятието. „Представихме новите ни производствени мощности, гамата металорежещи машини в портфолиото ни, както и решения на някои от нашите партньори, сред които FANUC, ОКК и Citizen“, съобщиха за Инженер.bg от РАИС.Специални комплименти към РАИС отправи управителят на ФАНУК България инж. Христо Гилищаров. По думите му, името на РАИС е добре познато в японската компания, което е висока оценка за нивото на работа в българския производител. Сътрудничеството между двете фирми продължава вече 25 години, като в машинните решения на РАИС се внедряват системи за цифрово-програмно управление и роботи на FANUC. По време на събитието г-н Гилищаров представи част от гамата продукти на FANUC, включително и колаборативни роботи, които позволяват съвместна работа с човек.„В РАИС предлагаме цялостни решения по индивидуални задания от клиенти, включващи консултация, планиране, доставка на машина, оборудване с подходящ софтуер, автоматизация и роботизация на производствения процес“, посочи инж. Артин Бъздигян.


В производствената база на РАИС гостите от АКБ видяха изградените от компанията роботизирани производствени линии. Бяха демонстрирани измерителната машина за фрезови инструменти Tool presetter на фирма Elbocontrolli, заваръчна клетка с робот и Tool Management software, който се грижи за инструменталното стопанство и автоматичното прехвърляне на данни. Презентирана бе и дейността на Telelink.В рамките на „Деня на отворените врати“ в РАИС се проведе и среща на Управителния съвет на Аутомотив Клъстер България. Целта на организацията е да представлява и защитава интересите на производители, доставчици и институции, предоставящи услуги в областта на автомобилната индустрия. Тя стимулира връзките между своите членове и подпомага развитието на техния бизнес и конкурентоспособност чрез участие в съвместни международни проекти и професионални програми за квалификация. Към момента АКБ обхваща 54 български и международно признати компании, които имат общо над 47 000 служители у нас.


В заключение, арх. Любомир Станиславов, изпълнителен директор на АКБ, заяви, че е впечатлен и приятно изненадан от видяното в РАИС и се надява да има повече такива български компании.


Повече информация за РАИС ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: РАИС

Още от Машини, мех. системи