Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Рапид: „Поддържаме постоянни наличности от ленти от неръждаема пружинна стомана“

16.04.2020 г.


Фирма Рапид предлага у нас изделията на различни европейски производители на специални стомани и сплави, добавъчни материали за заваряване, наваряване и спояване, огъване на тръби и полутръби. „Продуктовата ни номенклатура включва и ленти от неръждаема пружинна стомана, към които в последно време се наблюдава повишен интерес за използване в различни приложения“, информираха за Инженер.bg от офиса на доказаното българско дружество.Компанията се стреми да поддържа на склад голямо разнообразие от дебелини и ширини на лентите от неръждаема пружинна стомана. Изделията са произведени в Германия и Испания, като Рапид не поставя условие за минимално количество за поръчка.


 

Една част от лентите са произведени от неръждаемата стомана DIN 1.4310/AISI 301, която е аустенитна неръждаема стомана и най-лесно се поддава на студена деформация. При валцуване тя повишава якостта си на опън и твърдостта си, като в същото време запазва достатъчно своята пластичност. Неръждаемата стомана 1.4310 има добра корозионна устойчивост при атмосферни условия и намира приложение в хранително-вкусовата промишленост. Предлаганите ширини са от 35.7 mm до 250 mm, а дебелината варира от 0.055 mm до 1 mm.

 

От една страна това е материал с пружинни свойства, но от друга те се проявяват с нарастваща якост на опън. Колкото по-твърд е материалът, респективно, колкото якостта на опън е по-голяма, толкова по-сериозни са пружинните свойства, но същевременно се увеличава и опасността от разрушаване при огъване или абкантване, особено по посока на валцоването. „Класовете якост на опън се задават според EN 10151 и съответните степени на твърдост. От твърдост, равна или по-голяма от ½, материалът вече има отлични пружинни свойства“, разясниха още от Рапид. Компанията предлага още и ленти от неръждаема стомана DIN/AISI 1.4016/ 430 с размери 0.0381 х 76 mm и 0.1 х 42 mm.

 

Лентите от пружинна неръждаема стомана намират приложение в автомобилостроенето, при производството на конвейерни ленти, в кухненското оборудване, в улуци, скоби, пружини за каросерии на камиони и ремаркета и мн.др.

 

Повече информация за Рапид ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Рапид ЕООД

Още от Машини, мех. системи