Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Новини

Роберт Бош, Електроинструменти: С новата система X-Lock консумативите за ъглошлайф се сменят за секунди

23.01.2020 г.


Инженерите на Bosch Professional разработиха революционен захват X-Lock за смяна консумативите на ъглошлайфи. „Фиксирането на диска към ъглошлайфа обикновено се осъществява със специална гайка, която трябва да бъде добре затегната със съответния ключ. Всеки, работил с ъглошлайф, знае, че смяната на диска изисква време и усилие. Сега оформеният във вид на „X“ нов захват на ъглошлайфа и отворът със същата форма в консуматива позволяват лесно монтиране само с едно щракване, за около 5 пъти по-кратко време“, информираха за Инженер.bg от Роберт Бош, направление Електроинструменти.Предимствата на новата система X-Lock са:


Х-tra удобна: Лесна смяна на консумативите за ъглошлайф за изключително кратко време без да се губят затягащи гайки, подложни шайби или ключове.


X-tra всестранна: Bosch Professional предлага богат избор от ъглошлайфи и консумативи, намиращи приложение при изпълнение на разнообразни задачи.


X-tra надеждна: Иновативната система X- Lock не позволява неправилен монтаж на консумативи, при които посоката на въртене е от значение, например диамантени дискове. Звукът с щракване дава ясен сигнал, че аксесоарът е правилно монтиран на устройството и е надеждно фиксиран.


В новата система отсъства затягащата гайка, която да изпъква над диска. По този начин отпада вероятността от надраскване на повърхностите при грубо шлифоване.


„Bosch предлага пълен асортимент от консумативи за X-Lock захват. Портфолиото на компанията включва над 130 артикула. Потребителите могат да изберат подходящия консуматив за металообработка от широка гама дискове за рязане и шлайфане, ламелни и SCM дискове, камбани и метални четки. За рязане и шлайфане на камък и бетон или обработка на керамика се предлагат диамантени дискове и боркорони за сухо рязане“, допълниха от Бош, направление Електроинструменти. Практически всички консумативи за X-Lock захват могат да се използват за традиционния захват на ъглошлайфите, с изключение на боркороните и четките.


Ъглошлайфите със захват X-Lock гарантират висока степен на защита на потребителите. „Те са снабдени с функции като Drop Control и KickBack Control. Drop Control изключва инструмента при падане, а KickBack Control се задейства при непредвидено блокиране на диска. Някои от моделите със системата X-Lock имат авариен изключвател от типа Deadman’s switch и спирачка X-Brake, която спира въртенето на диска в рамките на една секунда след изключване на инструмента“, продължиха коментара си от Бош, направление Електроинструменти. Налични са и изпълнения на ъглошлайфи с плавен пуск, защита от нежелан старт и допълнителна антивибрационна ръкохватка.Ъглошлайфите Bosch със система X-Lock и пълен асортимент консумативи бяха пуснати на пазара от май 2019 г., а пазарният дебют на модела GWX 17-150 Professional бе през октомври 2019 г. Потребителите могат да избират между ъглошлайфи с мощност от 900 до 1900 W и няколко модела акумулаторни ъглошлайфи с батерия 18 V.Повече информация за Роберт Бош ЕООД, направление Електроинструменти, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимков материал: Роберт Бош, направление Електроинструменти, Bosch

Още от Машини, мех. системи