Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Системите Atlas Copco MED12-142(+) са чист и надежден източник на медицински въздух за болниците

20.04.2020 г.


Грижата за пациентите в болнични приложения от критична важност изисква надеждно доставяне до операционните зали и болничните легла на ултрачист медицински въздух. „Серията пречиствателни системи за медицински въздух Atlas Copco MED/MED+ осигуряват уникална шестстепенна филтрация, която превръща сгъстения въздух от всякакъв тип компресори в сертифициран въздух за медицински цели. Тези иновативни устройства се използват за подаване на чист въздух за всички медицински и хирургични приложения“, съобщиха за Инженер.bg от Атлас Копко България.Медицинските приложения включват:


  •  - Механична вентилация на белите дробове и анестезия;

  •  - Прием на лекарства чрез пулверизация;

  •  - Тестване и сушене на медицинска прибори и устройства.


Хирургичните приложения включват:


  •  - Пневматични хирургически инструменти (пробиване, рязане, дисекция, парацентеза и фиксиране с винтове);

  •  - Пневматично хирургично оборудване за таванен монтаж;

  •  - Тестване на медицински прибори;

  •  - Високоскоростни двигатели с голям въртящ момент.


 

Патентован дизайн на дюзите


Серията системи за медицински въздух на Atlas Copco са с патентован дизайн на дюзите за продухване с множество размери на проходните отвори. Това позволява регулиране на скоростта на продухване според конкретните нужди, вместо използване на комплект постоянни дюзи.


Призоваваме нашите читатели, които имат инициативи, свързани с подкрепа на болниците, да използват #ПомагамеНаБолниците. Ние също ще го вграждаме във всички наши подобни материали, за да достигнем до още повече хора, които да се присъединят към инициативата.Енергийна ефективност


Серията MED/MED+ включва съвременни технологии за регулиране потреблението на електрическа енергия с вградена система за управление на продухването (б.ред. опция за серията MED). Системата за очистване на въздуха спира потока за регенерация при ниска точка на оросяване, което води до по-ефективно използване на енергията.


Ненадмината чистота


Създадена по най-взискателните стандарти, серията системи за очистване на въздуха MED/MED+ е проектирана да осигурява сертифициран медицински въздух, дори в райони с висока степен на замърсяване на околната среда. Тези системи осигуряват високо качество на въздуха при всякакви условия.


Компактен дизайн


Чрез интелигентно разполагане на отделните компоненти, системите MED/MED+ могат да се впишат във всяко пространство. Те се доставят предварително сглобени и готови за употреба, като се гарантира минимално време и цена за монтаж.


„Освен това предварителното сертифициране опростява организацията и проверката от регулаторни органи, спестявайки време и пари на болницата“, коментираха от Атлас Копко България.


Системите за пречистване на въздуха за медицински цели MED/MED+ надвишават изискванията и на най-взискателните стандарти и разпоредби като:


 - Директива за медицинските изделия MDD 93/42/EEC;

 - EN ISO 7396-1 и ISO 14971.


Освен това те са проектирани и произведени в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001, ISO 14001 и системата за управление на качеството ISO 13485.


Повече информация за Атлас Копко България ЕООД, направление „Компресорна техника“, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Атлас Копко България, Atlas Copco

Още от Машини, мех. системи