Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Новини

Тех Индустри България: С решенията за ултразвуково почистване на UltraTecno се постига до 45% намаляване на разходите

18.02.2020 г.

 

 

 

 

 

Доказаната българска фирма Tex Индустри България е официален представител за българския пазар на испанската компания UltraTecno – производител на вани и уреди за ултразвуково почистване. Продуктите се отличават с много високо качество и капацитет и намират широко приложение в производствени и в сервизни дейности. „Технологията използва уникални дигитални генератори със синхронизатори и преобразуватели, които осигуряват изключително ефективната кавитация. Те създават явлението микропочистване чрез кавитация, което е гаранция за постигане на максимално добри резултати, дори и при най-трудните задачи в индустриалното почистване“, информираха за Инженер.bg от офиса на Тех Индустри България.


Ултразвуковите вълни създават явлението кавитация, при което милиони компресирани въздушни мехурчета се взривяват и така премахват замърсяванията от масла, боя, нагар и микрофилми по повърхността на детайлите. Тъй като тези мехурчета са с изключително малки – с размери  под 1 µm, те проникват и в най-тесните процепи и кухини. Това превръща ултразвуковото почистване в оптимално решение при компоненти със сложна геометрия, независимо от материалите, от които те са произведени.


Функциите на линията UltraTecno Green Label осигуряват до 45% намаляване на текущите разходи (б.ред. електроенергия и почистващи препарати) в сравнение със стандартните ултразвукови почистващи машини. Концепцията за проектиране и производство е ориентирана към създаване на инсталации за ежедневна употреба при натоварен режим на работа в индустрията. Използваните материали включват неръждаема стомана с висока здравина (до 55% по-дебела от използваната в конкурентни изделия) и части с висока надеждност за осигуряване на максимално дълъг живот при екстремни експлоатационни условия.


Предимства на ултразвуковото оборудване UltraTecno


Максимално качество на почистване и постоянни резултати


  •  - Най-доброто почистване на части със сложна геометрия, тъй като ултразвуковото почистване достига дори и в най-труднодостъпните места като прорези и кухини;


  •  - Неабразивен метод на почистване, щадящ чувствителни повърхности;


  •  - Намалени до 80% разходи за труд и до 6 пъти по-ниски разходи за почистващи препарати и вода;


  •  - Екосъобразни, отличаващи се с ниско потребление на вода и електроенергия;


  •  - Високи стандарти на безопасност на труда, без директен контакт на операторите с почистващата химия;


  •  - Интуитивен сензорен дисплей и лесно управление;


  •  - Ниски нива на шум 78 dB(A), съгласно уникалната патентована ARF технология.Повече от 50 години UltraTecno развива цялостни решения за индустриално почистване с ултразвук. Инсталациите ѝ намират приложение при производството на пластмасови и каучукови изделия, за премахване на боя, в металообработката, дървообработването, минната промишленост, при ремонта на автомобили и камиони, за поддръжка на железопътния транспорт, при производството на електроенергия, в хранително-вкусовата промишленост и в много други отрасли.


„Когато ваните на UltraTecno се използват заедно с почистващи продукти на компанията, това осигурява отлични крайни резултати и дълъг живот на инсталацията, дори при работни температури до 90 °C. Формулите на водна основа са адаптирани съгласно всички изисквания за безопасност и опазване на околната среда“, коментираха в заключение още от Тех Индустри България.


Повече информация за Тех Индустри България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Тех Индустри България, UltraTecno

Още от Машини, мех. системи