Новини

Тех Индустри представя ефективни концепции за почистване на инструменти на UCM

10.01.2020 г.

 

При съвременната механична обработка се наблюдава тенденция към използване на инструменти, които работят при все по-високи скорости, притежават изключителна прецизност и по-дълъг експлоатационен живот. Това налага повишени изисквания към чистотата на инструментите и постоянни резултати от процеса на почистване при тяхното производство. „Компанията UCM, която е част от Ecoclean Group, предлага инсталации за фино почистване, които представляват оптимизирани решения, дори при най-строги изисквания за чистота в области като прецизната оптика, медицинската техника, фината механика, както и преди нанасяне на PVD и CVD покрития“, коментираха за Инженер.bg от фирма Тех Индустри България, която предлага решенията на Ecoclean у нас.


Технологиите на UCM


Компанията е доставчик на цялостни решения за почистване в индустриални условия, които варират от предварително почистване, технологични процеси на междинно почистване и се стигне до фино и свръхфино почистване, включително приложения за чисти стаи.


UCM е производител на ултразвукови многоетапни технологични линии за почистване чрез потапяне в имерсионни вани. „Почистването е най-важният фактор за постигане на максимално добро качество на последващото покритие. Цялото оборудване на UCM отговаря на най-високите стандарти за постигане на чистота на повърхнините, върху които се нанася то. Сложният модулен дизайн позволява тези системи да бъдат адаптирани индивидуално и рентабилно към всяко приложение и изискване“, коментираха още от Тех Индустри. Това включва ултразвукови резонатори за различни честоти и нива на мощност, както и системи за рециркулация и филтрация. За изпълнение на конкретната задача се прилагат различни процеси, включително пасивиране, изплакване с дейонизирана вода, изваждане и сушене (обдухване, продухване с топъл въздух и вакуумно изсушаване).Ноу-хау на UCM


За да се постигнат оптимални резултати с високо качество и едновременно рентабилен и екологичен процес, е необходима технология, почиваща на задълбочени и обширни знания и практика. UCM има дългогодишен опит с дълъг референтен списък от утвърдени в своята област клиенти, включително производители на твърдосплавни режещи вложки, свредла и инструменти. В технологичните центрове на компанията клиенти могат да придобият практически опит и нагледна представа за голямото разнообразие от системи за почистване, сушене и премахване на заусенъци, които предлага компанията.Няколко примера за решения при производството на инструменти:


Почистване на свредла след шлайфане/частично почистване преди PVD покритие:


▪ Обработка: шлайфане (с масло);

▪ Материал: твърдосплавен материал;

Решението: система за почистване с въглеводороден разтворител EcoCcore.

Снимка: UCM EcoCcore

Почистване на инструменти преди нанасяне на PVD покритие:

▪ Обработка: обдухване (с алуминиев оксид), шлайфане (с емулсия);

▪ Материал: твърдосплавен материал;


Решението: многоетапна ултразвукова система за почистване чрез потапяне UCM.


Почистване на твърдосплавни режещи вложки след полиране:

▪ Обработка: полиране (с полираща паста);

▪ Материал: твърдосплавен материал;

Решението: многоетапна ултразвукова система за почистване UCM.


Почистване на твърдосплавни режещи вложки след обдухване:


▪ Обработка: обдухване (с алуминиев оксид) - без окончателно почистване;

▪ Материал: твърдосплавен материал;


Решението: водна система за почистване EcoCwave.Повече информация за Тех Индустри България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Тех Индустри България, Ecoclean

Още от Машини, мех. системи