Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Тех Индустри представя ефективни концепции за почистване на инструменти на UCM

10.01.2020 г.

 

При съвременната механична обработка се наблюдава тенденция към използване на инструменти, които работят при все по-високи скорости, притежават изключителна прецизност и по-дълъг експлоатационен живот. Това налага повишени изисквания към чистотата на инструментите и постоянни резултати от процеса на почистване при тяхното производство. „Компанията UCM, която е част от Ecoclean Group, предлага инсталации за фино почистване, които представляват оптимизирани решения, дори при най-строги изисквания за чистота в области като прецизната оптика, медицинската техника, фината механика, както и преди нанасяне на PVD и CVD покрития“, коментираха за Инженер.bg от фирма Тех Индустри България, която предлага решенията на Ecoclean у нас.


Технологиите на UCM


Компанията е доставчик на цялостни решения за почистване в индустриални условия, които варират от предварително почистване, технологични процеси на междинно почистване и се стигне до фино и свръхфино почистване, включително приложения за чисти стаи.


UCM е производител на ултразвукови многоетапни технологични линии за почистване чрез потапяне в имерсионни вани. „Почистването е най-важният фактор за постигане на максимално добро качество на последващото покритие. Цялото оборудване на UCM отговаря на най-високите стандарти за постигане на чистота на повърхнините, върху които се нанася то. Сложният модулен дизайн позволява тези системи да бъдат адаптирани индивидуално и рентабилно към всяко приложение и изискване“, коментираха още от Тех Индустри. Това включва ултразвукови резонатори за различни честоти и нива на мощност, както и системи за рециркулация и филтрация. За изпълнение на конкретната задача се прилагат различни процеси, включително пасивиране, изплакване с дейонизирана вода, изваждане и сушене (обдухване, продухване с топъл въздух и вакуумно изсушаване).Ноу-хау на UCM


За да се постигнат оптимални резултати с високо качество и едновременно рентабилен и екологичен процес, е необходима технология, почиваща на задълбочени и обширни знания и практика. UCM има дългогодишен опит с дълъг референтен списък от утвърдени в своята област клиенти, включително производители на твърдосплавни режещи вложки, свредла и инструменти. В технологичните центрове на компанията клиенти могат да придобият практически опит и нагледна представа за голямото разнообразие от системи за почистване, сушене и премахване на заусенъци, които предлага компанията.Няколко примера за решения при производството на инструменти:


Почистване на свредла след шлайфане/частично почистване преди PVD покритие:


▪ Обработка: шлайфане (с масло);

▪ Материал: твърдосплавен материал;

Решението: система за почистване с въглеводороден разтворител EcoCcore.

Снимка: UCM EcoCcore

Почистване на инструменти преди нанасяне на PVD покритие:

▪ Обработка: обдухване (с алуминиев оксид), шлайфане (с емулсия);

▪ Материал: твърдосплавен материал;


Решението: многоетапна ултразвукова система за почистване чрез потапяне UCM.


Почистване на твърдосплавни режещи вложки след полиране:

▪ Обработка: полиране (с полираща паста);

▪ Материал: твърдосплавен материал;

Решението: многоетапна ултразвукова система за почистване UCM.


Почистване на твърдосплавни режещи вложки след обдухване:


▪ Обработка: обдухване (с алуминиев оксид) - без окончателно почистване;

▪ Материал: твърдосплавен материал;


Решението: водна система за почистване EcoCwave.Повече информация за Тех Индустри България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Тех Индустри България, Ecoclean

Още от Машини, мех. системи