Новини

Тихерт гарантира постоянно качество на продукцията си чрез използването на 3D координатна измервателна машина

19.07.2019 г.

В света на дигиталното производство, в който машините са в състояние да произведат части с точност до микрон, измерването също трябва да е точно и надеждно. Постоянното качество на всеки произведен детайл е от изключителна важност за доказаната българска фирма Тихерт, която произвежда, модернизира и ремонтира инструментална екипировка, машини и нестандартно оборудване. „В нашето производство ние използваме TIGO – трикоординатна измервателна машина (CMM), специално проектирана за работа в производствени условия. Нейното компактно, здраво и ергономично изпълнение е оптимално метрологично решение за измерване на различни детайли с малки и средни размери. Интуитивният метод на работа с TIGO запазва гъвкавостта и функционалността на измервателната технология, което е изключително важно за изискванията, които поставяме към нашата продукция“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Тихерт.

 Със своята надеждна и здрава конструкция TIGO позволява да се извършват измервания без подаване на въздух, което дава възможност за приложението ѝ в тежки експлоатационни условия. Тя е напълно защитена срещу въздействието на прах, влага и вибрации, характерни за производствената среда.


Усъвършенстваната технология за топлинна компенсация позволява извършването на прецизни измервания при температури от 15 °C до 40 °C. „Комбинирането на точност, високоскоростно сканиране и бърза обработка на резултатите в една машина прави TIGO особено подходяща за широка гама приложения, докато иновативният набор от хардуерни и софтуерни инструменти осигурява лесно опериране“, коментираха от фирма Тихерт.


Софтуерният модул INSPECT гарантира лесно изпълнение на програмата и анализ на данните, като предлага графичен интерфейс с ясен общ преглед на резултатите. „С аксесоарите, включително системата за мониторинг на околната среда PULSE, светлинните индикатори за състоянието на машината и софтуера Q-DAS за статистически контрол на процеса (SPC) за надежден мониторинг на процесите, TIGO ни дава възможност да навлезем в концепцията Industry 4.0“, споделят още от Тихерт.


Повече информация за Тихерт ЕАД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Тихерт

Още от Машини, мех. системи