Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Трокут Тест Груп: Оптико-емисионните спектрометри на GNR гарантират бърз и точен химичен анализ на металите

15.04.2020 г.

 

Италианската компания GNR Analytical Instruments Group е световнопризнат производител на съвременно аналитично оборудване, която си е спечелила авторитет и с разработките на различни методи за анализ в широк кръг от приложения. Компанията има над 35-годишен опит в сферата на оптико-емисионните спектрометри. „Оптичният емисионен спектрометър (OES) е добре известно оборудване за химичен анализ на черни и цветни метали и сплави. Благодарение на точността на метода и на краткото време за анализ, той представлява надеждна система за контрол на всички производствени етапи в областта на металургията и металообработващата промишленост“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Трокут Тест Груп, която предлага спектрометрите на GNR в България.Проверките по време на всички производствени процеси в металургията и металообработващата индустрия са изключително необходими, като се започне от контрол на суровините и техните стопилки, до проверка на качеството преди експедиция на крайния продукт. По време на всички фази на производство (формоване, леене, екструдиране и механично производство) е необходимо да се оценяват различни химико-физични параметри, за да се получи важна информация за производствения цикъл.


 

GNR предлага модерни решения за различни задачи, свързани с анализ на материалите в металообработващата индустрия. Оптичната емисионна спектрометрия (OES) с дъгово/искрово възбуждане е традиционна референтна техника за бърз и точен анализ на твърди метални проби. Това е добре доказана технология, която се използва във всички сектори на металообработващата промишленост – от контрола на производството, до научноизследователската и развойната дейност и от входящия контрол на суровините, до сортирането на скрап.


Искаме да Ви улесним максимално! Затова, ако желаете да получите повече информация или специална оферта, оставете своите контакти в нашата онлайн форма.

 

 

GNR предлага спектрометри на базата на PMT или CMOS технология в настолно изпълнение, стационарно подово изпълнение, както и като преносими системи за осигуряване на висок коефициент на непрекъсната и стабилна работа и повишена производителност. Сред тях са:

 

  •  - S1 MiniLab 150 – ултракомпактен настолен оптико-емисионен спектрометър;

  •  - S3 MiniLab 300 – компактен настолен оптико-емисионен спектрометър;

  •  - S5 – Solaris Plus (SCP) – CMOS базиран оптико-емисионен спектрометър за анализ на черни и цветни метали;

  •  - S7 – Metal Lab Plus (MLP) – оптико-емисионен спектрометър, изключително подходящо решение за лаборатория;

  •  - S9 Atlantis – оптико-емисионен спектрометър с най-широк диапазон;

  •  - E3 Esaport – преносим оптико-емисионен спектрометър.

 
  • „Освен гамата оптико-емисионни спектрометри за определяне на химичния състав на металите, GNR предлага и иновативно решение за тестване на алуминиеви електролитни вани чрез комбинация от XRD и XRF технология. Освен това анализът на благородните метали може да се извършва с безразрушителен метод с помощта на XRF спектрометър“, коментираха в заключение от Трокут Тест Груп.


Повече информация за Трокут Тест Груп, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Трокут Тест Груп, GNR

Още от Машини, мех. системи