Новини

Унистър от MachTech: Безопасността и чистият въздух са в основата на устойчивото производство

07.06.2019 г.

Колко е важно да предпазиш хората, които работят с теб, от вредните влияния на промишленото производство? Отговор на този въпрос дадоха от утвърдената българска компания Унистър по време на MachTech & InnoTech, специализиран технически форум, който се проведе през пролетта в София. „Безопасността и чистият въздух са в основата на устойчивото производство“, заявиха за Инженер.bg от фирмата, специализирана в проектирането, доставката и въвеждането в експлоатация на промишлени прахоуловители, системи за пневмотранспорт, искрогасителни инсталации и др.


Акцент в портфолиото на Унистър са текстилните материи и елементите за филтърни системи, предназначени за промишлеността, които дружеството произвежда. Гамата от продукти включва патронни филтри за прах, джобни филтри за отопление и вентилация, ръкавни филтри и джобни филтри за прахоуловители.


„Прахът и изпаренията, генерирани по време на производствения процес, трябва да бъдат ефективно улавяни, за да се гарантира качеството на продукта, дълготрайността на оборудването, спазването на нормативните изисквания и не на последно място безопасната здравословна работна среда. Ето защо ние се доверяваме на Nederman”, споделиха от Унистър за своя шведски партньор. Компанията предлага продукти и решения за индустриална филтрация на въздуха, които отговарят на високите очаквания на пазара за качество и рентабилност. В портфолиото на Унистър с марката Nederman можете да откриете ръкавни филтри с обратно продухване или вентилатор, филтър с механично почистване, циклонен филтър и др.


Друг важен аспект от безопасната работна среда е защитата от пожари, която може да бъде гарантирана чрез качествена и надеждна искрогасителна инсталация. Решенията за откриване и гасене на искри и за защита на машини на GreCon анализират събитията и адаптират параметрите на процеса чрез статистически информационни системи и по този начин подпомагат превенцията срещу огън. „Чрез продуктите и системите на GreCon можете да гарантирате най-важната защита за своето предприятие – защитата на човешкия живот“, коментираха от Унистър. Статистически данни сочат, че индустрии с висок рисков фактор са дървопреработване, хранително-вкусова промишленост, металообработка, производство на пластмасови продукти, активен въглен и др., разказаха още специалистите от българската компания.


По време на форума гостите на щанда на Унистър имаха възможност да се запознаят и със системите за транспорт и дозиране на насипни продукти на Coperiоn – разработчик и производител с над 20 000 конвейрни системи и над 10 000 системи за обработка на насипни материали, инсталирани по целия свят.Източник на снимковия материал: Инженер.bg, Nederman, GreCon

Още от Машини, мех. системи