Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Atlas Copco: „Първостепенната ни грижа е да защитим нашите служители, дейността ни и бранша, в който оперираме“

30.03.2020 г.


Atlas Copco, водеща международна компания в областта на оборудването за компресиран въздух и газове, вакуумни системи и сервиз, също предприе мерки за ограничаване разпространението на COVID-19. „С цел да се намалят рисковете и да не се разпространява допълнително болестта – както сред служителите, така и сред клиентите ни и други лица, компанията обяви, че въвежда ограничения за пътуване и предпазни здравни мерки. Това означава намаляване на физическите срещи и работа от вкъщи, когато обстоятелствата го позволяват. За служители, които не са в състояние да работят от дома, предимно в производствените мощности, Atlas Copco предприема допълнителни мерки, за да бъде гарантирано, че работната им среда е възможно най-безопасна“, съобщиха за Инженер.bg от Атлас Копко България.Като гражданин на света и водещ доставчик на индустриални решения, Atlas Copco се включва отговорно в борбата с въздействието на пандемията от COVID-19. Продуктите и решенията на компанията са ключови елементи за много критични процеси, като производство на храни и фармацевтични продукти, пречистване на вода, логистика, нестационарни енергийни източници и снабдяване с въздух за медицински цели. Atlas Copco работи усилено, за да запази колкото се може повече от своите дейности и да помогне на клиентите и партньорските си организации да останат активни и да продължат да работят. Във връзка с правителствени разпоредби и забрани, компанията временно ограничава производството си за някои пазари. „Където е възможно, Atlas Copco продължава да поддържа производството, което е пряко свързано с критични сектори и вериги за доставки“, коментираха още от Атлас Копко България.

 

Екипът на Атлас Копко България, ангажиран в предоставяне на решения за компресиран въздух и газове, продължава дейността си. „В ситуацията, в която се намира цялата страна, и предизвикания ефект върху индустрията, искаме да внесем спокойствие и увереност във всички наши клиенти и партньори. Оценявайки критичността в повечето производства като храни, лекарства, дезинфектиращи и предпазни средства и др., сме мотивирани да продължим дейността си, за да останем надежден партьор за всички предприятия в индустрията. Екипът ни от сервизни техници е оборудван с нужните предпазни средства и изпълнява сервизни обслужвания и ремонти, а целият търговски екип е на разположение, за да отговори на всички въпроси и запитвания. Вярваме, че само чрез действие ще можем да излезем бързо от тази ситуация“, обявиха от компанията у нас.

 

Основните действия, предприети от Atlas Copco, включват:


 - Осигуряване на веригата на доставки от децентрализираните производства и дистрибуционни центрове;

 - Ограничаване на вътрешнодържавните пътувания до критични за бизнеса случаи;

 - Извършване на оценки на риска за посещения на клиенти;

 - План за непрекъснатост на дейността;

 - Прилагане на процеси за деклариране на здравното състояние;

 - Работа от дома, където е възможно;

 - Акцент върху личната хигиена и по-строги норми за дезинфекция и почистване от страна на компанията.


 

Повече информация за Атлас Копко България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Атлас Копко България, Atlas Copco

Още от Машини, мех. системи