Новини

Atlas Copco празнува 144 години от основаването си

21.02.2017 г.

На 21 февруари 2017 г. шведската компания Atlas Copco – световно известен производител на индустриална и строителна техника, навършва 144 години, съобщиха за Инженер.bg от българският й офис. „За този период, от почти век и половина, компанията се наложи като надежден и сигурен доставчик на продукти и услуги, фокусирани върху повишаване на производителността, енергийната ефективност, безопасността и ергономичността”, допълниха от компанията.

 

Atlas Copco започва своята история в далечната 1873 г. в Стокхолм, Швеция. Първоначално носи името Atlas, а дейността й е свързана с производството на продукти, предназначени за шведската железница. Постепенно компанията се насочва към производството на по-иновативни продукти, като парни котли и двигатели. Така, в средата на 1890 г. Atlas вече е Nya Aktiebolaget Atlas, а дейност й е насочена в три производствени направления: локомотиви, системи за отопление и инструменти. През  следващите години компанията продължава да се променя. Ключов момент в развитието й се оказва производството на пневматични инструменти. Първоначално произвеждани за лично ползване, те бързо набират популярност в цяла Швеция. Това води до създаването на отдел пневматика, който се превръща в основна движеща сила за компанията. Името, което компанията носи днес - Atlas Copco, произлиза от името на белгийското дъщерно дружество - Compagnie Pneumatique Commerciale, и е избрано, така че да отразява дейността й.


 

Atlas Copco работи в пет бизнес направления: Компресорна техника, Вакуумна техника, Минна и кариерна техника, Индустриална техника и Строителна техника. Продуктовото й портфолио обхваща компресори, вакуумни решения и системи за пречистване на въздух, строителна и минна техника, електрически инструменти и монтаж на системи. Компанията обслужва клиенти в повече от 180 държави по света и разполага с производствени бази в над 20 страни, главно в Белгия, Швеция, Германия, САЩ, Индия и Китай.

 

„Основен приоритет в дейността ни е предлагането на продукти и професионални услуги, допринасящи за постигане на устойчива производителност и по-добра конкурентноспособност на нашите клиенти, които носят и допълнителни ползи за обществото и минимизират въздействието върху околната среда”, заявиха от компанията.


 

Преди повече от 10 години Atlas Copco отвори офис и у нас. Дейността му е съсредоточена основно върху доставяне на оборудване за компресиран въздух и газове, вакуум помпи, минна техника, сервиз и отдаване под наем.

 

Повече информация за Атлас Копко България, направление „Компресорна техника“, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Атлас Копко България, направление Компресорна техника, Atlas Copco

Още от Машини, мех. системи