Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Bodor с отличие от iF Award – една от трите най-важни награди за индустриален дизайн в света

17.09.2019 г.


 

Наскоро китайската компания Bodor Laser спечели известния световен конкурс за промишлен дизайн iF Award 2019. „Машините за лазерно рязане от сериите F и TA получиха висока оценка от реномираното жури в областта на промишления дизайн, която е свидетелство за иновативните им конструктивни решения и е признание за високите постижения на компанията“, коментираха за Инженер.bg от Бодор България, партньор на Bodor Laser у нас.От учредяването си през 1953 г., наградата iF Design Award е призната за престижно международно отличие за високи постижения в дизайна. Тя е известна със своята „независима, строга и надеждна“ концепция. Наградата има за цел да повиши информираността на обществото за тенденциите в дизайна и се е превърнала във важен индикатор в световната икономическа система.


Заедно с Red Dot Award и IDEA Award наградата iF Award се смята за една от трите най-значими световни награди за индустриален дизайн. Журито е съставено от 67 съдии, които са доказани професионалисти в областта на дизайна и архитектурата с многогодишен опит. „Bodor се състезаваше с над 6400 разработки от повече от 50 държави, затова получаването на iF Award е доказателство, че възможностите на компанията по отношение на дизайна са на най-високото ниво в лазерната индустрия. Bodor Laser се очертава като лидер в бъдещите тенденции за този индустриален отрасъл“, коментираха от Бодор България.


„Наградата iF Award, наричана още „Оскар в дизайна“, е още едно важно признание за Bodor Laser, след като миналата година компанията спечели Red Dot Award. Bodor Laser се ангажира с разработването на по-сложни и интелигентни продукти, за да улесни клиентите в използването на машините. Спечелените награди в международни конкурси за дизайн са важна стъпка за китайския дизайн по пътя на неговото утвърждаване в световен мащаб и са важен символ за качеството на изделията на Bodor, което им помага да спечелят световно признание“, допълниха от българското дружество.


Лазерни машини за рязане на метални листове от серия F – носител на награда iF Award


Новият външен вид на машините за лазерно рязане на метални листове от серия F представлява съвременна комбинация от технологии и естетика. „Той демонстрира пълно отчитане на натрупания потребителски и естетичен опит. Отлятата под налягане алуминиева конзолна конструкция осигурява по-здрава и дълготрайна форма и по-голяма надеждност. Плавните декорации от черен акрил оптимално съчетават органичното стъкло от полиметилметакрилат (PMMA) и металната плоча“, поясниха от Бодор България.Дизайнът на компютърната капсула, изработена чрез термична деформация във вакуум, опростява конструкцията и осигурява максимална скорост. Сензорният 21.5-инчов екран е с проектиран потребителски интерфейс за по-интуитивна обработка. Технологията на диамантено рязане и HD плазмено стъкло правят машината още по-удобна и лесна за обслужване. „Лъскавият черен полупрозрачен полиметилметакрилат PMMA е в ярък контраст с металната плоча. Излъчваната ефектна ледено синя светлина подчертава дизайна и показва работното състояние на машината“, заявиха в заключение от Бодор България.


Официалното представяне на серията машини TA се очаква да бъде обявено в най-скоро време на сайта на Bodor Laser.


Повече информация за Бодор България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Бодор България, Bodor Laser

Още от Машини, мех. системи