Новини

Celsineo – иновативна система за охлаждане от Liebherr за хладилни полуремаркета, произвеждана в България

30.05.2019 г.

Съвместната работа на компаниите Liebherr и Krone доведe до създаването на революционна технология за охлаждане, която извежда икономическата ефективност на хладилния транспорт на изцяло ново ниво. „Celsineo е концепция за охлаждащи системи от ново поколение за хладилни полуремаркета. Напълно в духа на изискванията на транспортните компании за максимално икономичност на хладилните превози, Celsineo предлага патентовано ефективно технологично решение. Liebherr разработва, произвежда и доставя хладилните системи за автомобилния транспорт, а Krone ги вгражда в своите хладилни полуремаркета“, информираха за Инженер.bg от фирма Либхер-Транспортейшън Системс Марица ЕООД, едно от двете производствени дружества на Liebherr в България. И най-голямата новина е, че Celsineo се произвежда с интелекта и ръцете на български специалисти, съвсем близо до културната столица на Европа – град Пловдив.Ново измерение на експлоатационната готовност


Надеждните охладителни системи играят решаваща роля за безопасния транспорт на чувствителни към околната температура стоки. Високата експлоатационна готовност на системите е ключът към икономическата ефективност и търговския успех за всяка транспортна компания. Ето защо технологията Celsineo е предназначен да осигури най-високо ниво на такава експлоатационна готовност и надеждност.


Celsineo (б.ред. Произнася се Целзинео) е нова марка, чиято първа част на името отдава почит към Андерс Целзий – учения, създал революционната скала за измерване на температурата като универсално средство за сравняване на температурата навсякъде по света, а втората част – „neo“ – означава иновация, защото Celsineo представлява революция в хладилния транспорт.


Традиционните хладилни агрегати имат общ хладилен контур. Това означава големи количества хладилен агент, както и много и различни елементи за температурен контрол. Когато такава хладилна система излезе от строя, това води до сериозни последствия за товара и съответно до икономически загуби. Системата за охлаждане Celsineo дава решение на този проблем. При нея охлаждането се разпределя в три идентични охлаждащи модули, всеки от които включва отделен изолиран контур с няколко елемента, по който циркулира хладилният агент. Зададената температура в полуремаркето може да бъде поддържана само от два модула. Така превозът на товара може да бъде осъществен, дори в случай на малко вероятен отказ на някой от модулите, без това да има негативни последствия за превозваната стока.Хладилните модули Celsineo могат да бъдат контролирани индивидуално. Модулното температурно управление осигурява достатъчно студопроизводство, което гарантира прецизен контрол както при пълен товар, така и при частичен, което на практика се случва често. Celsineo осигурява надеждна експлоатация независимо от различните степени на охлаждане и повишава производителността на хладилното полуремарке, тъй като системата обхваща множество приложения с различна температура. Това позволява ефективно използване на транспортното средство в течение на дълъг период от време.


Интелигентното управление на хладилните модули по технологията Celsineo дава възможност за едновременно охлаждане и размразяване. Например, двата модула могат да охлаждат, докато третият е в режим на размразяване. Това ефективно намалява до минимум нежелателните температурни пикове по време на циклите по размразяване и води до постоянен и по-стабилен температурен профил, тъй като винаги се поддържа оптималната температура за продуктите в товарния отсек. Времето за достигане на зададената температура е измервана в точно определени сравнителни тестове с конкурентни системи. Celsineo охлажда полуремаркето до желаната температура (от +20 °C до -20 °C) много бързо.Охлаждащите модули са хладилни контури с индивидуално управление. Те са най-малките (от сменяемите блокове) заменяеми елементи в системите за охлаждане. Това означава, че за проверка или ремонт на хладилната система не се изисква специалист със сертификат за работа с такива системи. Всичко, което е необходимо, е лесната и бърза подмяна на модулите и хладилното полуремарке отново е готово за работа. Ниските разходи за техническо обслужване и ремонт, различните възможности за използване, по-ефективната експлоатация на превозното средство и ниските експлоатационни разходи в дългосрочна перспектива означават кратък период на възвръщане на инвестицията, направена за иновативната система на охлаждане Celsineo.


„Компаниите, които инвестират в Celsineo, имат на разположение авангардна технология, която дава решения за утрешните изисквания на хладилните превози. Ето защо използването на Celsineo означава да се инвестира в бъдещ, при това дългосрочен успех“, коментираха в заключение от Либхер-Транспортейшън Системс Марица.Компанията у нас предлага атрактивни възможности за кариера във всички области на своята дейност. Опитните специалисти, младежите, които тепърва стартират своя професионален път, както и студентите ще открият в Либхер-Транспортейшън Системс Марица шанс за развитие в най-широк спектър от професионални насоки.


Повече информация за Либхер-Транспортейшън Системс Марица ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Liebherr, Либхер-Транспортейшън Системс Марица

Още от Машини, мех. системи