Новини

На MachTech & InnoTech 2019 Галика представи Traub TNL20 – решение за точна и икономична стругово-фрезова обработка

10.06.2019 г.

Като официален представител на доказаното машиностроително дружество Index Traub у нас, Галика България представи последно поколение машина за стругово-фрезова обработка на немския производител по време на MachTech & InnoTech 2019. „Моделът Traub TNL20 е стругов автомат с подвижно и фиксирано предно седло за изработване на комплексни детайли с голям брой различни стругово-фрезови и други операции. Машината позволява обработката да се извършва концентрирано, като едновременно може да се работи с 3 инструмента“, съобщиха за Инженер.bg от Галика България.


 

Струговият автомат е с 5 линейни оси и основен или заден контра шпиндел с произволно прогресивна ос С. Шпинделът с горен инструментален револвер е с X1, Y1, Z1 линейни оси и ротационна H1 ос на главата, позволяваща завъртане с произволно прогресивен ъгъл, както и B ос за завъртане на цялата глава. Долният инструментален револвер разполага с X2, Y2, Z2 линейни оси и произволно прогресивно въртяща ос H2.

 

Двата револвера разполагат с 8 позиции за разполагане на метални държачи. „Долният револвер има още 4 челно разположени позиции за инструменталните държачи. На всяка инструментална позиция за държач могат да се монтират пасивни и активни държачи за режещи инструменти. Има възможност всеки инструментален държач на револверите да носи до 3 инструмента едновременно“, коментираха от Галика България.


 

„Машината гарантира удобство, лекота и бързина на работа с ергономичен пулт. Разполага с вградена CAD/CAM система за подготовка на управляващата програма за работа. По този начин едновременно могат да се произвеждат детайли и да се подготви програмата за обработка на следващите. Големият сензорен екран гарантира лесно и бързо манипулиране, управление и настройка на машината. А благодарение на визуализацията, получавате пълна симулация и проверка на потребителското задание“, разясниха още от Галика България.

 

„Диалоговият език е основно български с възможност за избор и на други езици, като е налична и друга клиентска информация отново на български език. Машината Traub TNL20 е напълно готова и оборудвана за работа“, подчертаха от Галика.

 

Повече информация за Галика - клон АД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

 

Още от Машини, мех. системи