Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Новини

NSK България: Приложение на NSK с 2D баркод се бори срещу фалшивите лагери

06.12.2019 г.


Ново приложение, което да помогне в борбата срещу продължаващия проблем с фалшивите лагери, разработи NSK в сътрудничество със Световната асоциация на производителите на лагери WBA (World Bearing Association), съобщиха за Инженер.bg от NSK България. През последните години компанията – лидер в производството на висококачествени лагери, работи в тясно сътрудничество с WBA, JBIA (Японска асоциация на производителите на лагери) и държавните органи по света за приемането на закони и процедури срещу фалшификаторите и за изземването на фалшивите продукти от пазара.


 

С история, която датира повече от 100 години, днес NSK е със световна репутация на производител на надеждни лагери, които се използват в различни важни промишлени отрасли, включително в автомобилостроенето. „NSK се превърна в търговска марка, която е обект на фалшифициране. Недобросъвестните производители, които печелят парите си от производството на имитиращи лагери, излагат на риск не само собствения си бизнес – чрез безскрупулно снабдяване и продажба на изделия с по-ниско качество, но и нищо неподозиращите крайни потребители, които смятат, че получават оригинални лагери на изгодна цена“, заявиха от българското представителство на компанията, като добавиха: „Освен това фалшивите лагери могат да дефектират преждевременно, понякога с катастрофални последици, като по този начин носят огромен риск по отношение на безопасността“.


 

Използвайки приложението NSK Verify, сканирането на 2D баркода със смартфон ще удостовери автентичността на лагера.

 

С оглед на тези проблеми, NSK се ангажира активно в комплексните усилия за борба с фалшивите лагери, едно от които е приложението NSK Verify. Използването му дава възможност на клиентите да установят автентичността на лагерите, като сканират специален 2D баркод, отпечатан върху опаковката.

 

Фалшиви опаковки на NSK, наскоро иззети от полицията.

Като следваща стъпка в усилията на NSK да не допусне фалшивите лагери до пазара е тясното сътрудничество на компанията с други големи производители на лагери в създаването на друго ново приложение – „WBA Bearing Authenticator: WBACheck“. Тази разработка е в състояние да оцени автентичността на лагерите, произведени от компаниите-членове на WBA, отново чрез сканиране на 2D баркод. Подобна бърза операция улеснява клиентите, които купуват лагери от различни компании, за да гарантира оригиналността на изделията. Освен това ако е открит нерегистриран лагер, приложението автоматично известява NSK.


Новото приложение WBACheck е достъпно за изтегляне от официалния уебсайт на WBA на www.stopfakebearings.com.„В крайна сметка, задачата по установяването на фалшификатите е дейност, която изисква време и разходи. Въпреки това NSK ще продължава непоколебимо борбата си срещу измамните търговци на фалшиви лагери, за да гарантира, че клиентите по света могат да продължат да купуват и използват лагерите на NSK с пълна увереност в тяхната оригиналност“, коментираха в заключение от NSK България.

 

Повече информация за NSK България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: NSK

Още от Машини, мех. системи