Новини

 • Индуматик: Противопожарните дюзи RRZ на PNR за пътнотранспортни тунели със сертификат за върхово постижение

  Индуматик: Противопожарните дюзи RRZ на PNR за пътнотранспортни тунели със сертификат за върхово постижение

  Утвърдената италианска компания PNR е разработила специални дюзи, които удовлетворяват и най-строгите изисквания за противопожарната безопасност в магистрални, пътни и железопътни тунели. „Европейската комисия, в качеството си на институция, която отговаря за програмата „Хоризонт 2020“ за научни изследвания и иновации за периода 2014-2020 г., връчи на PNR Italia сертификат за върхово постижение“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Индуматик.

 • Кимекс: Новият заваръчен апарат MasterTig на Kemppi – тих и компетентен експерт в TIG заваряването

  Кимекс: Новият заваръчен апарат MasterTig на Kemppi – тих и компетентен експерт в TIG заваряването

  MasterTig е добре познато име в продуктовото портфолио на утвърдения финландски производител на заваръчно оборудване Kemppi. „Неотдавна компанията изцяло преобрази тази серия. Сега MasterTig са не само усъвършенствани заваръчни апарати, но представляват напълно ново оборудване за професионална употреба в областта на TIG и MMA заваряването с прав и променлив ток“, коментираха за Инженер.bg от фирма Кимекс, изключителен представител на Kemppi за България.

 • Бибус: Thomson създаде онлайн инструмент за оразмеряване и избор на линейно задвижване

  Бибус: Thomson създаде онлайн инструмент за оразмеряване и избор на линейно задвижване

  Thomson, водещ производител на решения за управление на движението, създаде нов онлайн инструмент Linear MOTIONEERING™, който помага на проектантите прецизно да определят и избират електрически линейни задвижващи механизми. Изключително големите възможности на инструмента включват поддръжката на интерактивна серия от въпроси, които улесняват потребителите и им дават възможност да се възползват от обширната база знания на Thomson.

 • Четири пъти по-бързо рязане със системата Multi-F-Grip на Iscar

  Четири пъти по-бързо рязане със системата Multi-F-Grip на Iscar

  Водещият разработчик на инструменти за рязане Iscar въведе революционна система за нарязване на части и прорязване на канали в прътов материал. Нарязването на части и прорязването на канали са основни операции в процесите на металообработка. Тази област на индустрията е изправена пред постоянното предизвикателство да внедрява нови методи, които да увеличават ефективността и да намаляват времето на престой при тези често използвани операции. Серията инструменти Multi-F-Grip е проектирана да отговори на тези нужди.

 • Тех Индустри: Ново поколение инсталации за почистване на детайли EcoCcore с разтворители от Ecoclean

  Тех Индустри: Ново поколение инсталации за почистване на детайли EcoCcore с разтворители от Ecoclean

  Нарастващите изисквания към качеството на детайлите налагат използването на все по-комплексни решения за процесите на тяхното почистване. „Винаги, когато се изискват отлично обезмаслени детайли, предпочитаният избор са индустриалните разтворители. Модерната технология на EcoCcore осигурява допълнителна гъвкавост, производителност и качество при измиването, като намалява разходите за единица продукт“, коментираха за Инженер.bg от фирма Тех Индустри.

 • Адара Инженеринг: Новата лабораторна помпа на Jessberger от PVDF е оптимално решение за агресивни флуиди

  Адара Инженеринг: Новата лабораторна помпа на Jessberger от PVDF е оптимално решение за агресивни флуиди

  Какво да правим, когато част от дейността ни е да прехвърляме агресивни вещества от варели и бидони? „Обръщаме се към решенията на Jessberger разбира се“, заявиха пред Инженер.bg от доказаната българска компания Адара Инженеринг, която предлага продуктите им на родния пазар. От десетилетия електрическите лабораторни помпи обслужват именно тези нужди на индустрията, но сега немският производител разширява гамата си с нова помпа от поливинил флуорид.

 • БР Техника: Проектиране на големи хидравлични агрегати в рамките на 5 дни с модулна система на Bosch Rexroth

  БР Техника: Проектиране на големи хидравлични агрегати в рамките на 5 дни с модулна система на Bosch Rexroth

  По-лесно, по-бързо, по-ефективно и по-икономично! С новата модулна система ABMAXX доказаният производител на хидравлични решения Bosch Rexroth ускорява проектирането и въвеждането в експлоатация на големи хидравлични агрегати за изграждане и модернизация на производствени предприятия.„С новата модулна система специалистите по хидравлика могат да изготвят търговска оферта в рамките на максимум пет работни дни“, съобщиха за Инженер.bg от Бюро за Развитие Техника.

 • Премахване на заусенъци с EWR 500 на Guehring – бързо, чисто и напълно автоматизирано

  Премахване на заусенъци с EWR 500 на Guehring – бързо, чисто и напълно автоматизирано

  Немската компания Guehring предлага обширна продуктова гама от зенкери и инструменти за премахване на заусенъци, включително и първите в света твърдосплавни инструменти. Вместо времеемката и скъпа ръчна обработка на отворите инструментите на Guehring намаляват времето за обработка чрез механично отстраняване на заусенъците в напълно автоматизиран работен процес. За осигуряване на добро качество на обработвания детайл все по-голямо значение имат изходите на отворите.

 • Кастива: Elmo Rietschle представя нови безмаслени вакуум помпи C-VLR 62 и 122

  Кастива: Elmo Rietschle представя нови безмаслени вакуум помпи C-VLR 62 и 122

  Немската компания Elmo Rietschle, част от състава на групата Gardner Denver, разработи ново поколение безмаслени вакуум помпи с палцова технология. „Доказаният немски производител предлага широк спектър вакуум помпи за различни индустриални отрасли и приложения. Новите модели палцови безмаслени вакуум помпи C-VLR 62 и 122 се отличават с компактен дизайн и въздушно охлаждане. Те са предназначени за приложение в хранително-вкусовата промишленост, преработката на пластмаси, дървообработването и много други отрасли“, съобщиха от Кастива.

 • Тихерт гарантира постоянно качество на продукцията си чрез използването на 3D координатна измервателна машина

  Тихерт гарантира постоянно качество на продукцията си чрез използването на 3D координатна измервателна машина

  В света на дигиталното производство, в който машините са в състояние да произведат части с точност до микрон, измерването също трябва да е точно и надеждно. Постоянното качество на всеки произведен детайл е от изключителна важност за доказаната българска фирма Тихерт. „В нашето производство ние използваме TIGO – трикоординатна измервателна машина (CMM), специално проектирана за работа в производствени условия“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Тихерт.

Още от Машини, мех. системи