Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

 • Рапид: „Поддържаме постоянни наличности от ленти от неръждаема пружинна стомана“

  Рапид: „Поддържаме постоянни наличности от ленти от неръждаема пружинна стомана“

  Фирма Рапид предлага у нас изделията на различни европейски производители на специални стомани и сплави, добавъчни материали за заваряване, наваряване и спояване, огъване на тръби и полутръби. „Продуктовата ни номенклатура включва и ленти от неръждаема пружинна стомана, към които в последно време се наблюдава повишен интерес за използване в различни приложения“, информираха от офиса на дружеството. Компанията се стреми да поддържа на склад голямо разнообразие от дебелини и ширини на лентите от неръждаема пружинна стомана.

 • Трокут Тест Груп: Оптико-емисионните спектрометри на GNR гарантират бърз и точен химичен анализ на металите

  Трокут Тест Груп: Оптико-емисионните спектрометри на GNR гарантират бърз и точен химичен анализ на металите

  GNR Analytical Instruments Group е световнопризнат производител на съвременно аналитично оборудване. „Оптичният емисионен спектрометър е добре известно оборудване за химичен анализ на черни и цветни метали и сплави. Благодарение на точността на метода и на краткото време за анализ, той представлява надеждна система за контрол на всички производствени етапи в областта на металургията и металообработващата промишленост“, съобщиха от фирма Трокут Тест Груп.

 • Компресорите SF-MED на Atlas Copco осигуряват 100% чист и безмаслен сгъстен въздух за медицински цели

  Компресорите SF-MED на Atlas Copco осигуряват 100% чист и безмаслен сгъстен въздух за медицински цели

  Компресорите Atlas Copco SF-MED са специално проектирани да отговарят на всички изисквания за медицинско оборудване. Компанията е първият производител на компресори в света, получил сертификат в съответствие с най-новата актуализация на индустриалния стандарт за чистота на въздуха ISO 8573-1, клас 0. Компресорите SF-MED гарантират постоянно подаване на 100% безмаслен въздух, като същевременно се характеризират с изключително ниски нива на шум.

 • SpaceCAD: Siemens Digital Industry Software и Sandvik стартираха стратегическо партньорство

  SpaceCAD: Siemens Digital Industry Software и Sandvik стартираха стратегическо партньорство

  SpaceCAD, доказан български доставчик на решения за оптимизация на производството и дългогодишен представител на Siemens PLM Software за България, съобщи за Инженер.bg, че компаниите Siemens Digital Industry Software и Sandvik, стартират стратегическо, технологично и бизнес партньорство, насочено към ускоряване на дигиталните иновации. Целта е клиентите, произвеждащи детайли, по-бързо да преминат към използването на нови технологии.

 • Солид Фил: Силата на SLS технологията за 3D принтиране помага за изработката на медицински части и устройства

  Солид Фил: Силата на SLS технологията за 3D принтиране помага за изработката на медицински части и устройства

  Съществува огромно разнообразие от технологии за 3D принтиране, като всяка една от тях е подходяща за разнообразни приложения и работи с различни материали. Става все по-трудно обаче един потребител да се ориентира коя технология би му била най-полезна в конкретен случай. Затова сред услугите на българската компания Солид Фил, оперираща в областта на 3D принтирането, е консултация относно най-подходящия метод за триизмерен печат или комбинация от няколко такива.

 • Двойновинтовата помпа GEA Hilge Novatwin за вискозни течности и CIP процеси е вече на пазара у нас от Адара Инженеринг

  Двойновинтовата помпа GEA Hilge Novatwin за вискозни течности и CIP процеси е вече на пазара у нас от Адара Инженеринг

  От март 2020 г. на пазара е новата двувинтова помпа GEA Hilge Novatwin, част от гъвкавата линия Varipump. „Моделът е специално разработен за строги хигиенни условия на работа и е подходящ за течности с висок вискозитет – отличителни белези, които превръщат Novatwin в оптималното решение за редица процеси в хранително-вкусовата индустрия“, съобщиха за Инженер.bg от утвърдената българска фирма Адара Инженеринг, която е и представител на производителя у нас.

 • БР Техника: Ходовите винтове PLSA на Bosch Rexroth са олицетворение на силата на планетарните механизми

  БР Техника: Ходовите винтове PLSA на Bosch Rexroth са олицетворение на силата на планетарните механизми

  Те не идват от друга галактика, но са с класи над другите - продуктовата линия от планетарни винтови механизми PLSA на Bosch Rexroth постига показатели по натоварване два пъти по-високи от други, предлагани на пазара системи с предварително натягане. Това увеличава експлоатационния живот на устройствата до осем пъти. Bosch Rexroth предлага разнообразни PLSA задвижвания, които са познати още като ходови винтове, и намират приложение за прецизно преместване на големи товари.

 • Atlas Copco: „Първостепенната ни грижа е да защитим нашите служители, дейността ни и бранша, в който оперираме“

  Atlas Copco: „Първостепенната ни грижа е да защитим нашите служители, дейността ни и бранша, в който оперираме“

  Atlas Copco, водеща международна компания в областта на оборудването за компресиран въздух и газове, вакуумни системи и сервиз, също предприе мерки за ограничаване разпространението на COVID-19. С цел да се намалят рисковете и да не се разпространява допълнително болестта – както сред служителите, така и сред клиентите и други лица, компанията обяви, че въвежда ограничения за пътуване и предпазни здравни мерки. Това означава намаляване на физическите срещи и работа от вкъщи.

 • Трокут Тест Груп: „Продължаваме да подкрепяме нашите клиенти отдадено и в сегашната ситуация“

  Трокут Тест Груп: „Продължаваме да подкрепяме нашите клиенти отдадено и в сегашната ситуация“

  Навсякъде по света фирмите вече действат в условията на силно променена бизнес среда. Trokut Test Group също отправи послание към своите клиенти, с което ги увери, че компанията ще им съдейства при решаването на всички възникнали конкретни ситуации. Поради динамичните промени в света във връзка с разпространението на Covid-19, както и вследствие на въведените мерки от властите, Трокут Тест Груп направиха промени в стила си на работа.

 • SpaceCAD пуска безплатни тестови версии на Solid Edge, NX CAD и NX CAM, за да сте конкурентни и след COVID-19

  SpaceCAD пуска безплатни тестови версии на Solid Edge, NX CAD и NX CAM, за да сте конкурентни и след COVID-19

  „Използвайте времето, в което COVID-19 ни затвори по домовете, за да усъвършенствате Вашите знания и да се запознаете с най-добрите средства за проектиране и производство“, призоваха специалистите от фирма SpaceCAD. Българското дружество, специализирано в областта на индустриалните софтуерни решения, предоставя уникална възможност да тествате мощните способности за 3D проектиране и производство, а инициативата е съвместно със Siemens Digital Industry software.

Още от Машини, мех. системи