Новини

 • Кариера на международно ниво предлага стажантската програма на Атлас Копко

  Кариера на международно ниво предлага стажантската програма на Атлас Копко

  Дъщерната фирма у нас на шведската компания Atlas Copco – водещ световен доставчик на индустриално компресорно оборудване, представи своите активни стажантски позиции и плановете си за разрастване и развитие пред студентите от Технически университет – София. „Бихме искали запознаем студентите с възможностите за реализация в нашите структури, защото Atlas Copco е глобална компания, а свободните позиции очакват своите млади попълнения по целия свят“, заявиха от Атлас Копко България пред Инженер.bg.

 • Качественото измервателно оборудване е „жокерът в ръкава“ на Трокут Тест Груп за оптимизация на производствените разходи

  Качественото измервателно оборудване е „жокерът в ръкава“ на Трокут Тест Груп за оптимизация на производствените разходи

  Специалисти и предприемачи от различни сфери на машиностроенето проявиха сериозен интерес към Трокут Тест Груп по време на Mach Tech & InnoTech Expo 2019. Компанията предостави информация и демонстрира последните иновации от областта на безразрушителния контрол и механичните изпитвания от обширното си портфолио. „Наша основна цел е да сме винаги надежден партньор и да предлагаме най-качествените решения на клиентите ни“, споделиха от фирмата за Инженер.bg.

 • Celsineo – иновативна система за охлаждане от Liebherr за хладилни полуремаркета, произвеждана в България

  Celsineo – иновативна система за охлаждане от Liebherr за хладилни полуремаркета, произвеждана в България

  Съвместната работа на компаниите Liebherr и Krone доведe до създаването на революционна технология за охлаждане, която извежда икономическата ефективност на хладилния транспорт на изцяло ново ниво. „Celsineo е концепция за охлаждащи системи от ново поколение. Напълно в духа на изискванията на транспортните компании за максимално икономичност на хладилните превози, Celsineo предлага патентовано технологично решение“, информираха от Либхер-Транспортейшън Системс Марица ЕООД.

 • Мултиинженеринг: Транспортни ленти за ХВП, гарантиращи чистота, ефективност и хигиеничност

  Мултиинженеринг: Транспортни ленти за ХВП, гарантиращи чистота, ефективност и хигиеничност

  Промишлената преработка на храни включва редица предизвикателства и поставя строги изисквания към използваните технологични линии. Компанията Мултиинженеринг предлага решения за конвейерни ленти по поръчка за широка гама от приложения в ХВП. „Транспортните ленти в нашето портфолио намират приложение при обработката и опаковането на хлебни изделия, бисквити и печени закуски, шоколад, риба, месо и зеленчуци“, коментираха от офиса на Мултиинженеринг.

 • Вени и Ко от MachTech & InnoTech: Разработваме високопроизводителни складови машини повече от 25 години

  Вени и Ко от MachTech & InnoTech: Разработваме високопроизводителни складови машини повече от 25 години

  Поредното издание на международния технически форум MachTech & InnoTech е вече в историята. Редица утвърдени компании представиха своите последни иновации и решения в помощ на индустрията, а за пета поредна година сред тях бе и българското дружество Вени и Ко. Така че, ако товароподемната техника е брънка от веригата и на вашата дейност, но не сте успели да посетите щанда им по време на MachTech, днес ще ви разкажем кои бяха основните акценти в представянето им.

 • Бодор България: Машините на Bodor събудиха интереса на европейския пазар заради високото си качество

  Бодор България: Машините на Bodor събудиха интереса на европейския пазар заради високото си качество

  Бодор България е официален представител на китайския производител на машини за лазерно рязане Bodor Laser, предоставяйки на българския пазар висококачествена лазерна режеща апаратура за листов материал, за тръби и комбинирани решения. Компанията бе сред участниците в тазгодишното издание на международния технически форум MachTech & InnoTech, като на мащабна изложбена площ показа машина от серията P-Т за рязане на листове и тръби с 2 маси.

 • Джи Ойл Експерт вече предлага индустриалните почистващи машини на италианския производител Du-Puy

  Джи Ойл Експерт вече предлага индустриалните почистващи машини на италианския производител Du-Puy

  Ново партньорство анонсираха от Джи Ойл Експерт по време на тазгодишното техническо изложение MachTech & InnoTech. Доказаната българска компания е специализирана в търговията с индустриални миялни машини, машини за събиране и обработка на стружки, смазочни и охлаждащи течности и много други продукти, приложими в металообработката. В портфолиото ѝ вече са включени и вакуумните машини за почистване на течности и твърди вещества на италианския производител Du-Puy.

 • Тех Индустри: Помагаме на производителите да направят технически правилния избор за почистване на детайли и компоненти

  Тех Индустри: Помагаме на производителите да направят технически правилния избор за почистване на детайли и компоненти

  Почистването на детайлите след механична обработка е един от най-критичните процеси в съвременните производства. Затова Тех Индустри България, в рамките MachTech & InnoTech 2019, акцентира върху техническата чистота и нейното значение за качеството на произвежданите изделия. Много от фирмите-представители на автомобилната и хранително-вкусовата индустрия, а и не само, намират своето най-добро решение сред нашите предложения“, съобщиха за Инженер.bg от фирмата.

 • В Айгер Инженеринг всеки ден доказват, че са място, в което ще се докоснете до истинския инженеринг в машиностроенето

  В Айгер Инженеринг всеки ден доказват, че са място, в което ще се докоснете до истинския инженеринг в машиностроенето

  „Ние сме бутикова инженерингова компания, която създава уникални иновативни решения с швейцарска прецизност. Част сме от света и общуваме с различни хора всеки ден!”. Така определят себе си от Айгер Инженеринг. Звучи привлекателно да работиш в такава обстановка, нали? И не само звучи – така е. Освен всичко това, е перспективно и провокативно, а от дружеството недвусмислено го доказват всеки ден. Вижте какво разказа екипът на фирмата пред Инженер.bg по време на изложението „Стажове“.

 • Бимекс Лимитид обяви новото си партньорство с немския производител Blum по време на MachTech 2019

  Бимекс Лимитид обяви новото си партньорство с немския производител Blum по време на MachTech 2019

  В рамките на международното изложение MachTech & InnoTech Expo 2019, което се проведе от 15 до 18 април в София, утвърдената българска фирма Бимекс Лимитид обяви своето ново партньорство с немската компания Blum и показа богата палитра от решения, с които привлече вниманието на стотици посетители. Част от тях бяха: проект за интелигентна iSMART фабрика на Mazak, стругува машина, заваръчен робот, роботизирана клетка, плосък шлайф и още мн.др.

Още от Машини, мех. системи