Новини

 • Атлас Техник: Система Formula-S на Schneeberger гарантира оптимално позициониране на направляващи

  Атлас Техник: Система Formula-S на Schneeberger гарантира оптимално позициониране на направляващи

  Изместването на сепаратора на линейните лагери може да се превърне в проблем, когато в процеса на изпълнение на манипулиращи операции се налагат чести повторения на ходовете. Утвърдената швейцарска компания в областта на съвременните линейни технологии в машиностроенето и уредостроенето Schneeberger дава решение на проблема чрез системата Formula-S. Принудителното управление на сепараторите на линейните направляващи гарантира безпроблемната им работа.

 • Индустриални роботи: Най-малкият колаборативен робот Elfin Е3 на Han’s Robot е гъвкав, надежден и ефективен

  Индустриални роботи: Най-малкият колаборативен робот Elfin Е3 на Han’s Robot е гъвкав, надежден и ефективен

  Днес всеки индустриален отрасъл се стреми към постигането на по-голяма ефективност, увеличена производителност и намалени разходи. Търсенето на колаборативни роботи се увеличи изключително бързо през последните няколко години и все повече компании, както утвърдени марки, така и изцяло нови стартиращи фирми, започват да предлагат коботи. Доказаният производител на индустриални роботи Han’s Robot разработи серия колаборативни роботи Elfin, най-малкият представител от които е Elfin Е3.

 • ЛД: Партньорската ни компания ODE обяви пазарния дебют на серия седлови вентили 21IZ1

  ЛД: Партньорската ни компания ODE обяви пазарния дебют на серия седлови вентили 21IZ1

  Утвърденият италиански производител на индустриални електромагнитни вентили от месинг и неръждаема стомана ODE представя новите си седлови вентили серия 21IZ1 в изпълнение 2/2 нормално затворени, нормално отворени и с двойно действие, с посока на потока над и под седлото. „Уплътнителното седло от PTFE осигурява дълъг експлоатационен живот на вентила, дори при особено критични и тежки условия на експлоатация“, съобщиха от утвърдената търговска и инженерингова фирма ЛД.

 • Лагерите на NSK с контактен ъгъл и голяма товароносимост гарантират по-дълъг експлоатационен живот

  Лагерите на NSK с контактен ъгъл и голяма товароносимост гарантират по-дълъг експлоатационен живот

  NSK обяви дебюта на нов сачмен лагер с контактен ъгъл и голяма товароносимост, който e решен конструктивно с щампован стоманен сепаратор. „Чрез използването на сачми с по-големи размери, новите лагери с голяма товароносимост осигуряват от 1.2 до 1.6 пъти по-дълъг експлоатационен живот от досегашните лагери. Продуктовата гама ще замени съществуващата серия 7312BW-7316BW и ще носи новото означение BEAW с допълнение EA“, съобщиха от NSK България.

 • Мари-Бентц с нов партньор – немският производител SHB Hebezeugbau

  Мари-Бентц с нов партньор – немският производител SHB Hebezeugbau

  Повече от 70 години компанията SHB Hebezeugbau е символ на традиция, богат опит и компетентност в проектирането, производството и продажбата на подемни механизми и окомплектоващи устройства за тях. „Динамичността и иновациите характеризират корпоративната философия на SHB Hebezeugbau. Екипът от опитни и висококвалифицирани специалисти разработва важни елементи от технологията за безопасност на крановете, като спирачки и хидравлични буфери“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Мари-Бентц, която вече е партньор на немската компания.

 • Atlas Copco обнови продуктовата си гама компресори със специални модели за малки и средни предприятия

  Atlas Copco обнови продуктовата си гама компресори със специални модели за малки и средни предприятия

  Водещият шведски производител на компресорна техника Atlas Copco обогати продуктовата си гама от решения за производство на сгъстен въздух, като подобри съществуващи и добави нови модели машини, подходящи за нуждите на малки и средни предприятия. „Новите маслени винтови компресори G 15L-22, GA 15-26 и GA 11+-30 осигуряват производителност и ефективност, като изцяло са съобразени с приоритетите и приложенията на клиентите ни“, информираха от Атлас Копко България.

 • Заваряването като изкуство в състезание, организирано от Кимекс, АК Електрик и Български съюз по заваряване

  Заваряването като изкуство в състезание, организирано от Кимекс, АК Електрик и Български съюз по заваряване

  През изминалата седмица на територията на радомирската производствена компания AК Електрик АД се състоя състезание по заваряване, организирано от нея, Български съюз по заваряване и фирма Кимекс. „Дванадесет изключителни участника демонстрираха завидни умения не само в областта на заваръчната техника, но и на изкуството. Творбите бяха свързани с българските национални традиции и фестивала с маски „Кукери“. Интересно бе също, че всички детайли бяха от скрап“, съобщиха от Кимекс.

 • Бибус: Интелигентни задвижвания на Thomson откриват нов свят от възможности за решения в машиностроенето

  Бибус: Интелигентни задвижвания на Thomson откриват нов свят от възможности за решения в машиностроенето

  Thomson Industries, водещ производител на механични решения за контрол на движението, създаде образователно видео, което обобщава предимствата на интелигентните задвижвания, разполагащи с интегрирана електроника. Петминутното видео изследва как интелигентните електромеханични задвижвания отговарят на изискванията за по-голяма свързаност, гъвкавост на приложенията и ефективност на разходите и илюстрира тяхното използване във фабрики и превозни средства.

 • Либхер-Хаусгерете Марица „запали“ в сърцата на ученици от Пловдив интерес към техниката

  Либхер-Хаусгерете Марица „запали“ в сърцата на ученици от Пловдив интерес към техниката

  Либхер-Хаусгерете Марица, дъщерно дружество на международния концерн Liebherr у нас, отвори вратите на своя завод за учениците от 6-ти и 7-ми клас в Основно училище „Васил Петлешков“ в гр. Пловдив. Компанията, чиято производствена дейност е съсредоточена в областта на бялата техника, показа на любопитните и ученолюбиви деца как се изработват някои от техническите продукти, които произвежда, информираха за Инженер.bg от дружеството.

 • Спестете време и средства с услугата за висококачествено листообработване на Мултиинжинеринг

  Спестете време и средства с услугата за висококачествено листообработване на Мултиинжинеринг

  Един от основните стремежи на производствените компании е да оптимизират процесите, пестейки повече време и средства. Това важи с пълна сила и за металообработващите технологии. Със своята висококачествена услуга по огъване и/или рязане на листов материал, фирма Мултиинженеринг помага на своите клиенти да намалят значително времето на технологичните операции. „Проектите се осъществяват в срок и по предоставен от клиента чертеж“, съобщиха за Инженер.bg от компанията.

Още от Машини, мех. системи