Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

 • Какви мерки предприе ФАНУК България, за да гарантира непрекъсната подкрепа на своите клиенти в условията на епидемия

  Какви мерки предприе ФАНУК България, за да гарантира непрекъсната подкрепа на своите клиенти в условията на епидемия

  През изминалите дни един от световните лидери в разработката и производството на роботи и роботизирани системи – японската компания FANUC, предприе редица мерки с цел да осигури непрекъсната работа и възможно най-доброто обслужване на своите клиенти. „Нашата основна цел е да продължим да работим при стриктно спазване на мерките за опазване здравето както на нашите служители, така и здравето на нашите клиенти“, заявиха за Инженер.bg от офиса на ФАНУК България.

 • Обработката на композитни материали вече е по-бърза и по-евтина с нова технология на Gühring

  Обработката на композитни материали вече е по-бърза и по-евтина с нова технология на Gühring

  В съвременната индустрия все повече се акцентира върху детайли от CMC материали, например керамика с армиращи влакна или т.нар. композитни материали. „Проект на Gühring, осъществен в сътрудничество с Центъра по аерокосмонавтика и въздухоплаване на Германия DLR (Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt) показва, че с инструмент от поликристален диамант с масивна глава, комбиниран с нова технология на фрезоване, може да се постигне значително намаляване на времето за обработка.

 • ЛД с безвъзмездна доставка на компоненти за системите за сгъстен въздух в българските болници

  ЛД с безвъзмездна доставка на компоненти за системите за сгъстен въздух в българските болници

  В условията на извънредното положение, въведено в Република България от 14.03.2020 г. до 13.04.2020 г с решение на Народното събрание, фирма ЛД ООД достави спешно и безвъзмездно необходимите компоненти за системите за захранване със сгъстен въздух на допълнителни апарати за обдишване в интензивното отделение на УМБАЛСМ „Н.Й. Пирогов“. „Всяка болница в страната може да разчита на нашето адекватно и денонощно съдействие", съобщиха за Инженер.bg от фирма ЛД.

 • Бимекс Лимитид: Mazak стартира производството на нова базова машина с едновременна обработка по 5 оси

  Бимекс Лимитид: Mazak стартира производството на нова базова машина с едновременна обработка по 5 оси

  Корпорацията Yamazaki Mazak разработи нов вертикален обработващ център за едновременна обработка по 5 оси, който е специално проектиран за европейския пазар в завода на Mazak във Великобритания. „Новият модел CV5-500 се предлага на конкурентната цена, което го прави особено подходящ за малки и средни предприятия“, коментираха за Инженер.bg от фирма Бимекс Лимитид, която предлага металообработващите машини с марка Mazak на пазара у нас.

 • Циркониеви ламелни дискове Aten за обработка на неръждаема стомана от СР Абразиви & Инструменти

  Циркониеви ламелни дискове Aten за обработка на неръждаема стомана от СР Абразиви & Инструменти

  СР Абразиви & Инструменти, утвърден доставчик на електрически и пневматични инструменти и консумативи за тях, обяви пред Инженер.bg своето ново промоционално предложение. Сега циркониевите ламелни дискове с размер 125 mm и едрина К60 на турския производител Aten се предлагат на специална цена. Дисковете са изключително подходящи за обработка на неръждаема стомана и гарантират постигането на изключително добър резултат.

 • JLAB: Свържете роботизираните производствени системи във Вашето предприятие с C-Gate на Cloos

  JLAB: Свържете роботизираните производствени системи във Вашето предприятие с C-Gate на Cloos

  Като водещ специалист в областта на заваряването, немският производител Cloos активно работи в посока разработка и развитие на иновативни заваръчни решения и технологии, отговарящи изцяло на принципите на Индустрия 4.0. „Един от последните успешно реализирани проекти на компанията е революционната система за управление на роботизираните заваръчни процеси C-Gate“, съобщиха за Инженер.bg от фирма JLAB, официален представител на Cloos за българския пазар.

 • Трумпф: Изкуственият интелект носи добавена стойност в лазерната обработка на материали

  Трумпф: Изкуственият интелект носи добавена стойност в лазерната обработка на материали

  След като успешно си проправи път в нашите домове, изкуственият интелект вече смело стъпва и в производственото хале. У дома той е известен като Siri или Alexa. Те набират телефонни номера, изпращат продиктувани от нас съобщения на приятелите ни и пускат песента от плейлиста, която искаме да чуем. В света на производството е наричан Heidi*.Той отваря машината, дава инструкции как да стартираме процеса на обработка и казва на оператора, когато детайлът е готов.

 • Нова високоскоростна машина за лазерно рязане на тръби с малък диаметър FT-150 Fiber от Mazak

  Нова високоскоростна машина за лазерно рязане на тръби с малък диаметър FT-150 Fiber от Mazak

  Японската компания Yamazaki Mazak обяви дебюта на нова високоскоростната машина за лазерна обработка FT-150 Fiber, която повишава производителността при рязане на тръби с диаметър до 150 mm. Тръбите с подобни размери се използват главно като конструктивни елементи в строителството, мебелната промишленост, като рами на превозни средства и др. Моделът FT-150 Fiber бе показан на изложението Metal Forming-Tokyo 2019 и привлече сериозно внимание от страна на посетителите.

 • Тихерт гарантира качество и прецизност при изработката на щанци

  Тихерт гарантира качество и прецизност при изработката на щанци

  „Нашата компания предлага изработването на щанци за различни индустриални отрасли. Такъв тип обработка е предпочитана пред други подобни методи заради постигането на висока производителност, особено при серийно производство“, информираха за Инженер.bg от фирма Тихерт. Щанците се отличават със сложна конструкция, към която има високи изисквания по отношение на прецизността на изработка и сглобяване. Дизайнът им се определя напълно от формата и размерите на конкретния детайл и технологията на производство.

 • Новият колаборативен робот CRX-10iA на FANUC отваря следваща глава в историята на японската компания

  Новият колаборативен робот CRX-10iA на FANUC отваря следваща глава в историята на японската компания

  Недостигът на квалифицирана работна ръка, конкуренцията в цените и стремежът към увеличена гъвкавост на производството създават нови предизвикателства пред всички промишлени отрасли. По време на най-голямото търговско изложение за роботика iREX в Токио, световният лидер в производството на индустриални роботи и решения за автоматизация FANUC представи своите решения за фабриката на бъдещето, както и много технологични иновации.

Още от Машини, мех. системи