Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Новини

 • Комбинирани машини за лазерно рязане на тръби и листов материал P-T на Bodor – универсални, безопасни, екологични

  Комбинирани машини за лазерно рязане на тръби и листов материал P-T на Bodor – универсални, безопасни, екологични

  Бодор България е представител у нас на един от най-големите производители на машини за лазерно рязане на метални тръби и листове в света Bodor Laser. С комбинираните лазери с марката Bodor потребителите могат да обработват тръби и листов материал от черна и неръждаема стомана, както и от цветни метали. „Мултифункционалният център за обработка на листов и тръбен материал предоставя възможност за оптимизация на всяко производство на метални изделия“ съобщиха от Бодор България.

 • Търсите надеждна складова техника? Заповядайте в най-новия шоурум на ВЕНИ и Ко

  Търсите надеждна складова техника? Заповядайте в най-новия шоурум на ВЕНИ и Ко

  Утвърденият български производител на складово оборудване ВЕНИ и Ко посреща клиентите си от цялата страна в нов шоурум в столицата. Той се намира на бул. „Ботевградско шосе“ 118, в блок 111. „Гостите ни могат да намерят различни видове складови колички – платформени, гарови, специални, транспалетни, както и някои модели от сериите „Високоповдигачи за европалети“ и „Ръчноводими електрокари“ с марка VENI”, съобщиха за Инженер.bg от водещата българска производствена компания.

 • Индуматик: Чистачите Vibrex на VSR за транспортни ленти – работещо решение за чисти конвейерни съоръжения

  Индуматик: Чистачите Vibrex на VSR за транспортни ленти – работещо решение за чисти конвейерни съоръжения

  Ден след ден върху големи участъци от конвейерните ленти се натрупват остатъци от пренасяните насипни материали. Това, от една страна, пречи на нормалното транспортиране на материала, а от друга – води и до повреда на важни съоръжения. Загубите от престои и високите разходи са непосредствено следствие от замърсяването на конвейерните ленти. Тъй като не са създадени все още универсални чистачи, компанията VSR предлага модулната система Vibrex.

 • Надежден трансфер и мониторинг на AdBlue? Аква Системи представя оборудването на Piusi

  Надежден трансфер и мониторинг на AdBlue? Аква Системи представя оборудването на Piusi

  Специалистите по дизелови двигатели са наясно колко е важно да разполагат с надежд-но оборудване за презареждане с AdBlue – реагента, използван за пречистване на изгоре-лите газове. А от българската компания Аква Системи имат решение и за това прило-жение. Част от портфолиото на фирмата са помпите и системите за трансфер и мо-ниторинг на AdBlue на италианския производител Piusi, в.т.ч. диспенсъри, пистолети, ръчни помпи, разходомери, маркучи и др.

 • Schaeffler с акцент върху интелигентното движение и роботизация на EMO 2019

  Schaeffler с акцент върху интелигентното движение и роботизация на EMO 2019

  От 16 до 21 септември 2019 г. се проведе тазгодишното издание на най-голямото изложение в областта на металообработката EMO 2019. Под мотото „Smart technologies driving tomorrow’s production!“, или „Интелигентните технологии управляват производството на утрешния ден!“, в Хановер бе демонстриран целият спектър от съвременни металообработващи технологии. Schaeffler представи механични компоненти, електрически задвижвания и цифрови решения, които осигуряват значително по-голяма производителност и качество за следващото поколение машини.

 • Нови NSK лагери за валцоващи станове предлагат по-дълъг експлоатационен живот

  Нови NSK лагери за валцоващи станове предлагат по-дълъг експлоатационен живот

  NSK разработи нови четириредови конусно-ролкови лагери за валцоващи станове, отличаваща се с водещи за класа си характеристики по отношение на производителност и екологичност. Лагерите на работните валци използват новоразработена водоустойчива грес, която е херметично капсулована в лагера. „С новите лагери сервизният живот обикновено е удвоен при използване в тежки производствени условия, например в приложения, в които съществува висок риск от проникване на вода“, съобщиха за Инженер.bg от NSK България.

 • Димас Пласт: Машинните инженери вече имат ефективни решения за всяка ситуация с продуктите на Weicon

  Димас Пласт: Машинните инженери вече имат ефективни решения за всяка ситуация с продуктите на Weicon

  Широката продуктова гама на немската компания Weicon, която произвежда специализирани продукти за индустрията, обхваща огромен асортимент със специфично предназначение в машиностроенето. Решенията, които предлага компанията, улесняват много процеси и осигуряват редица ползи за безпрепятственото функциониране на оборудването в едно предприятие. Всяко едно от предложенията е разработено с конкретно предназначение и решава специфичен проблем.

 • Висок клас CAM софтуер на специални цени от SpaceCAD! Само сега Siemens NX CAM е с 40% отстъпка

  Висок клас CAM софтуер на специални цени от SpaceCAD! Само сега Siemens NX CAM е с 40% отстъпка

  SpaceCAD обяви специално ценово предложение за български производители на доказания софтеур Siemens NX CAM. Предложението включва NX CAM за програмиране и управление на 3 оси, струг, ерозия, генератор на постпроцесори и 5-дневно обучение. „Siemens NX CAM предлага множество предимства във високия клас CAM софтуер, но най-общо казано позволява използването на един CAM за всички задачи и CNC машини в едно предприятие“, обявиха от SpaceCAD за Инженер.bg.

 • Bodor с отличие от iF Award – една от трите най-важни награди за индустриален дизайн в света

  Bodor с отличие от iF Award – една от трите най-важни награди за индустриален дизайн в света

  Наскоро китайската компания Bodor Laser спечели известния световен конкурс за промишлен дизайн iF Award 2019. „Машините за лазерно рязане от сериите F и TA получиха висока оценка от реномираното жури в областта на промишления дизайн, която е свидетелство за иновативните им конструктивни решения и е признание за високите постижения на компанията“, коментираха от Бодор България. Наградата iF Design Award е призната за престижно международно отличие за високи постижения в дизайна.

 • Димас Пласт: Индустриалното оборудване работи по-добре с техническите спрейове и течности на Weicon

  Димас Пласт: Индустриалното оборудване работи по-добре с техническите спрейове и течности на Weicon

  За един инженер по поддръжката е сериозно предизвикателство да намери качествени продукти за обработка и профилактика на оборудването, за което отговаря. „Разбираме затрудненията на нашите сътрудници. Ето защо избрахме да предлагаме първокласните продукти на Weicon, за да задоволим сериозните им изисквания, както и да спечелим нови клиенти“, съобщиха за Инженер.bg. от Димас Пласт – българска фирма, специализирана във вноса на висококачествени химични продукти.

Още от Машини, мех. системи