Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

 • Лагери и динамични системи за движение от Schaeffler за автоматизация чрез роботи

  Лагери и динамични системи за движение от Schaeffler за автоматизация чрез роботи

  Промишлените роботи се утвърдиха като ефективно средство за автоматизация на разнообразна палитра от задачи за машинна обработка и манипулиращи операции. Напредъкът в тази посока набира все по-голяма скорост благодарение на увеличаването на производителността и свързаното с това понижение на разходите по придобиване и на техническия прогрес, свързан със здравината и допустимите натоварвания. Schaeffler е в състояние да предложи лагери за всяка работна става на роботите. Тези решения са рентабилни, динамични и прецизни.

 • Тех Индустри България: С решенията за ултразвуково почистване на UltraTecno се постига до 45% намаляване на разходите

  Тех Индустри България: С решенията за ултразвуково почистване на UltraTecno се постига до 45% намаляване на разходите

  Доказаната българска фирма Tex Индустри България е официален представител за българския пазар на испанската компания UltraTecno – производител на вани и уреди за ултразвуково почистване. Продуктите се отличават с много високо качество и капацитет и намират широко приложение в производствени и в сервизни дейности. Технологията използва уникални дигитални генератори със синхронизатори и преобразуватели, които осигуряват изключително ефективната кавитация.

 • Фирма СР Абразиви & Инструменти обяви промоционални цени за фибър и велкро дискове с немското качество на VSM

  Фирма СР Абразиви & Инструменти обяви промоционални цени за фибър и велкро дискове с немското качество на VSM

  СР Абразиви & Инструменти е фирма, утвърдила се на българския пазар със специализацията си в предлагането на електрически и пневматични инструменти, машини и консумативи. От дружеството съобщиха за Инженер.bg, че стартират нова промоционална кампания на фибър и велкро дискове 125 mm. Предложението на фирмата се отнася за висококачествени консумативи от немския производител VSM Germany, чиито изделия предлага на българския пазар фирма СР Абразиви & Инструменти.

 • ВЕНИ и Ко: Предлагаме резервни части и извършваме сервизно обслужване на всички наши машини

  ВЕНИ и Ко: Предлагаме резервни части и извършваме сервизно обслужване на всички наши машини

  ВЕНИ и Ко осъществява гаранционно и извънгаранционно обслужване на всички произведени и продадени от компанията машини, гарантирайки качество, коректност, бързина и професионализъм. Ако искате да разчитате на непрекъсната и безаварийна работа на използваните машини, от фирмата предлагат като допълнителна услуга възможност за сключване на договор за сервизно абонаментно обслужване, гарантиращо дългосрочното използване на оборудването.

 • Нов смазочен модул NSK K1-L за линейни направляващи осигурява дългосрочна експлоатация без техническо обслужване

  Нов смазочен модул NSK K1-L за линейни направляващи осигурява дългосрочна експлоатация без техническо обслужване

  NSK разработи нов смазочен модул K1-L за потребителите на линейни направляващи, които искат да осигурят тяхната дългосрочна експлоатация без техническо обслужване. Той се отличава с подобрени възможности за смазване спрямо предшественика си K1, който бе пуснат на пазара през 1996 г. Благодарение на новоразработения полимерен материал, модулът осигурява надеждно смазване близо два пъти по-дълго време в сравнение с оригиналния К1.

 • Индуматик: Нови пулверизиращи дюзи MF на PNR подобряват ефективността на индустриалните процеси

  Индуматик: Нови пулверизиращи дюзи MF на PNR подобряват ефективността на индустриалните процеси

  В много промишлени процеси, изискващи охлаждане на газови бутилки, потискане на изпаренията или впръскване на химикали, е необходимо да се използват дюзи с въздушна пулверизация. Двуфазните дюзи на PNR от серията MF са проектирани специално за подобряване ефективността на производствените процеси с намалена консумация на енергия и нисък риск от запушване. Специалната геометрия на дюзите с въздушна пулверизация MF осигурява равномерен модел на разпръскване.

 • Роберт Бош, Електроинструменти: С новата система X-Lock консумативите за ъглошлайф се сменят за секунди

  Роберт Бош, Електроинструменти: С новата система X-Lock консумативите за ъглошлайф се сменят за секунди

  Инженерите на Bosch Professional разработиха революционен захват X-Lock за смяна консумативите на ъглошлайфи. Фиксирането на диска към ъглошлайфа обикновено се осъществява със специална гайка, която трябва да бъде добре затегната със съответния ключ. Всеки, работил с ъглошлайф, знае, че смяната на диска изисква време и усилие. Сега оформеният във вид на „X“ нов захват на ъглошлайфа и отворът със същата форма в консуматива позволяват лесно монтиране само с едно щракване.

 • FANUC обяви дебюта на два нови бързи и прецизни манипулатора M-10iD/8L и M-20iD/12L

  FANUC обяви дебюта на два нови бързи и прецизни манипулатора M-10iD/8L и M-20iD/12L

  Световният лидер в роботизацията, японската компания FANUC, разшири своето портфолио роботи с два нови модела – M-10iD/8L и M-20iD/12L. „ Моделът M-10iD/8L е с полезен товар от 8 kg, а M-20iD/12L – съответно 12 kg. Отличават се с изключително бърза и прецизна работа, осигурявайки максимална производителност“, съобщиха за Инженер.bg от ФАНУК България. Какви са характерните технически спецификации на новите модели, вижте в следващите редове.

 • ConditionAnalyzer на Schaeffler: Дигитален мониторинг на лагерите на двигатели, помпи, вентилатори и задвижвания

  ConditionAnalyzer на Schaeffler: Дигитален мониторинг на лагерите на двигатели, помпи, вентилатори и задвижвания

  „Мониторингът на агрегатите може да предотврати непланираните престои, но ръчните проверки отнемат твърде много време и струват скъпо. Затова Schaeffler предлага цифровата услуга ConditionAnalyzer, която осигурява автоматична диагностика на оборудването във вид на текстови съобщения“, съобщиха за Инженер.bg от Шефлер България. ConditionAnalyzer улеснява техниците по поддръжката при мониторинга на всички машини и лагери, чието състояние трябва да се наблюдава.

 • Тех Индустри представя ефективни концепции за почистване на инструменти на UCM

  Тех Индустри представя ефективни концепции за почистване на инструменти на UCM

  При съвременната механична обработка се наблюдава тенденция към използване на инструменти, които работят при все по-високи скорости, притежават изключителна прецизност и по-дълъг експлоатационен живот. „Компанията UCM предлага инсталации за фино почистване, които представляват оптимизирани решения, дори при най-строги изисквания за чистота“, коментираха за Инженер.bg от фирма Тех Индустри България, която предлага решенията на Ecoclean у нас.

Още от Машини, мех. системи