Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

 • Schaeffler с акцент върху интелигентното движение и роботизация на EMO 2019

  Schaeffler с акцент върху интелигентното движение и роботизация на EMO 2019

  От 16 до 21 септември 2019 г. се проведе тазгодишното издание на най-голямото изложение в областта на металообработката EMO 2019. Под мотото „Smart technologies driving tomorrow’s production!“, или „Интелигентните технологии управляват производството на утрешния ден!“, в Хановер бе демонстриран целият спектър от съвременни металообработващи технологии. Schaeffler представи механични компоненти, електрически задвижвания и цифрови решения, които осигуряват значително по-голяма производителност и качество за следващото поколение машини.

 • Нови NSK лагери за валцоващи станове предлагат по-дълъг експлоатационен живот

  Нови NSK лагери за валцоващи станове предлагат по-дълъг експлоатационен живот

  NSK разработи нови четириредови конусно-ролкови лагери за валцоващи станове, отличаваща се с водещи за класа си характеристики по отношение на производителност и екологичност. Лагерите на работните валци използват новоразработена водоустойчива грес, която е херметично капсулована в лагера. „С новите лагери сервизният живот обикновено е удвоен при използване в тежки производствени условия, например в приложения, в които съществува висок риск от проникване на вода“, съобщиха за Инженер.bg от NSK България.

 • Димас Пласт: Машинните инженери вече имат ефективни решения за всяка ситуация с продуктите на Weicon

  Димас Пласт: Машинните инженери вече имат ефективни решения за всяка ситуация с продуктите на Weicon

  Широката продуктова гама на немската компания Weicon, която произвежда специализирани продукти за индустрията, обхваща огромен асортимент със специфично предназначение в машиностроенето. Решенията, които предлага компанията, улесняват много процеси и осигуряват редица ползи за безпрепятственото функциониране на оборудването в едно предприятие. Всяко едно от предложенията е разработено с конкретно предназначение и решава специфичен проблем.

 • Висок клас CAM софтуер на специални цени от SpaceCAD! Само сега Siemens NX CAM е с 40% отстъпка

  Висок клас CAM софтуер на специални цени от SpaceCAD! Само сега Siemens NX CAM е с 40% отстъпка

  SpaceCAD обяви специално ценово предложение за български производители на доказания софтеур Siemens NX CAM. Предложението включва NX CAM за програмиране и управление на 3 оси, струг, ерозия, генератор на постпроцесори и 5-дневно обучение. „Siemens NX CAM предлага множество предимства във високия клас CAM софтуер, но най-общо казано позволява използването на един CAM за всички задачи и CNC машини в едно предприятие“, обявиха от SpaceCAD за Инженер.bg.

 • Bodor с отличие от iF Award – една от трите най-важни награди за индустриален дизайн в света

  Bodor с отличие от iF Award – една от трите най-важни награди за индустриален дизайн в света

  Наскоро китайската компания Bodor Laser спечели известния световен конкурс за промишлен дизайн iF Award 2019. „Машините за лазерно рязане от сериите F и TA получиха висока оценка от реномираното жури в областта на промишления дизайн, която е свидетелство за иновативните им конструктивни решения и е признание за високите постижения на компанията“, коментираха от Бодор България. Наградата iF Design Award е призната за престижно международно отличие за високи постижения в дизайна.

 • Димас Пласт: Индустриалното оборудване работи по-добре с техническите спрейове и течности на Weicon

  Димас Пласт: Индустриалното оборудване работи по-добре с техническите спрейове и течности на Weicon

  За един инженер по поддръжката е сериозно предизвикателство да намери качествени продукти за обработка и профилактика на оборудването, за което отговаря. „Разбираме затрудненията на нашите сътрудници. Ето защо избрахме да предлагаме първокласните продукти на Weicon, за да задоволим сериозните им изисквания, както и да спечелим нови клиенти“, съобщиха за Инженер.bg. от Димас Пласт – българска фирма, специализирана във вноса на висококачествени химични продукти.

 • РАИС разработи нова серия металообработващи машини Advanced Line

  РАИС разработи нова серия металообработващи машини Advanced Line

  От 16 до 21 септември Хановер отново ще събере машиностроители от цял свят в рамките на изложението EMO 2019. Избрахме да представим първите три машини от новата линия на РАИС Advanced Line точно на този престижен международен форум, защото в Хановер ще бъдат показани интелигентни решения за производството на бъдещето от целия свят. Това са двушпинделен CNC струг T250 MY-2S Advanced Line, вертикален обработващ център M450 Advanced Line и 5-осен обработващ център VMC400 Advanced Line.

 • Pionex – новото поколение формоващи метчици на Gühring

  Pionex – новото поколение формоващи метчици на Gühring

  Безстружковите метчици, или наричани още формоващи метчици, се използват за нарязване на вътрешна резба по метода на пластичната деформация. Инструментите Pionex се характеризират с нова многоъгълна форма за 30% по-малък въртящ момент. Освен това новите формоващи метчици са с оптимизирани канали за смазване и охлаждане, както и финишно покритие за по-голяма износоустойчивост. Чрез промяна на геометрията Gühring успя да оптимизира контактната зона между инструмента и обработвания материал.

 • Лесно и бързо проектиране на линейни направляващи с инструмента Click!Speedy на NSK

  Лесно и бързо проектиране на линейни направляващи с инструмента Click!Speedy на NSK

  Конструкторите на машини и съоръжения вече имат достъп до удобния онлайн инструмент на NSK за проектиране на индивидуални линейни направляващи на базата на бърз и лесен за използване формат, съобщиха за Инженер.bg от NSK България. „Чрез Click!Speedy на NSK е възможно персонализирано проектиране с подробни технически характеристики като типоразмер, дължина, уплътнения, смазки, смазочни блокове и др.“, допълниха от офиса на водещия японски производител у нас.

 • Обучение по професия „Машинен техник“ в Либхер-Хаусгерете Марица – инвестиция в бъдещето

  Обучение по професия „Машинен техник“ в Либхер-Хаусгерете Марица – инвестиция в бъдещето

  Имате средно или висше образование и обичате работата с технически средства в сферата на металообработката? Питате се как да инвестирате правилно в своето професионално бъдеще? Учебният център на Либхер-Хаусгерете Марица има отговор за вас! В него ежегодно се провежда обучение за придобиване на професионална квалификация по професия „Машинен техник“. То е насочено към амбициозни млади хора и има за задача да провокира интереса им към дейността на компанията.

Още от Машини, мех. системи