Новини

  • Либхер-Хаусгерете Марица с престижни отличия за дизайн. За тайната на успеха – заповядайте на „Стажове“

    Либхер-Хаусгерете Марица с престижни отличия за дизайн. За тайната на успеха – заповядайте на „Стажове“

    Българското дружество Либхер-Хаусгерете Марица, част от международния концерн Liebherr и лидер в сектора за бяла техника, за пореден път доказа, че предлага висококачествени и съвременни като дизайн продукти. След тридневна сесия в Хамбург, Германия, 67-членно жури определи победителите в конкурса за дизайн IF Design Award за 2019 г. Либхер-Хаусгерете Марица се сдоби с престижно отличие не за една, а за цели две свои разработки, информираха за Инженер.bg от компанията.

  • Schaeffler на Hannover Messe 2019 с решения за още по-висока производителност

    Schaeffler на Hannover Messe 2019 с решения за още по-висока производителност

    „Industrial Intelligence” е мотото, под което от 1 до 5 април в Хановер, Германия, ще се проведе тазгодишният форум Hannover Messe 2019. „По време на най-голямото индустриално изложение в Европа, посетителите на щанда на Schaeffler ще разберат какво означава мотото на практика и ще бъдат свидетели на демонстрации на интелигентни решения, които допринасят за увеличаване на производителността на различни машини и оборудване, както и за намаляване на оперативните разходи“, съобщиха за Инженер.bg от Шефлер България.

  • Инж. Амелия Димитрова, съиздател на Инженер.БГ, с награда за принос в издигане авторитета на ТУ-София

    Инж. Амелия Димитрова, съиздател на Инженер.БГ, с награда за принос в издигане авторитета на ТУ-София

    В разгара на най-женския месец и във връзка с официалния празник на ООН, посветен на жената, се проведе традиционната среща на дами, завършили Технически университет – София. От четири години център „Кариера и възпитаници (АЛУМНИ)“ към университета събира свои възпитанички, допринасящи със знанията и уменията си за развитието на индустрията. През 2019 г. за първи път университетът отличи дами, удостоявайки ги с почетна грамота и плакет за издигане авторитета на ТУ-София.

  • Кастива: Система с левитиращи задвижващи механизми с шест степени на свобода XPlanar на Beckhoff

    Кастива: Система с левитиращи задвижващи механизми с шест степени на свобода XPlanar на Beckhoff

    Компанията Beckhoff разкрива нови възможности при проектирането на машини с новата си транспортираща система XPlanar. „Това е възможно, благодарение на планарните задвижващи механизми, които левитират свободно над произволно разположените носещи плочи, осигурявайки изключително гъвкаво и високодинамично позициониране. За машиностроителите това означава максимална гъвкавост и опростено проектиране на машини и инсталации”, съобщиха от фирма Кастива.

  • Атлас Техник: Система Formula-S на Schneeberger гарантира оптимално позициониране на направляващи

    Атлас Техник: Система Formula-S на Schneeberger гарантира оптимално позициониране на направляващи

    Изместването на сепаратора на линейните лагери може да се превърне в проблем, когато в процеса на изпълнение на манипулиращи операции се налагат чести повторения на ходовете. Утвърдената швейцарска компания в областта на съвременните линейни технологии в машиностроенето и уредостроенето Schneeberger дава решение на проблема чрез системата Formula-S. Принудителното управление на сепараторите на линейните направляващи гарантира безпроблемната им работа.

  • Индустриални роботи: Най-малкият колаборативен робот Elfin Е3 на Han’s Robot е гъвкав, надежден и ефективен

    Индустриални роботи: Най-малкият колаборативен робот Elfin Е3 на Han’s Robot е гъвкав, надежден и ефективен

    Днес всеки индустриален отрасъл се стреми към постигането на по-голяма ефективност, увеличена производителност и намалени разходи. Търсенето на колаборативни роботи се увеличи изключително бързо през последните няколко години и все повече компании, както утвърдени марки, така и изцяло нови стартиращи фирми, започват да предлагат коботи. Доказаният производител на индустриални роботи Han’s Robot разработи серия колаборативни роботи Elfin, най-малкият представител от които е Elfin Е3.

  • ЛД: Партньорската ни компания ODE обяви пазарния дебют на серия седлови вентили 21IZ1

    ЛД: Партньорската ни компания ODE обяви пазарния дебют на серия седлови вентили 21IZ1

    Утвърденият италиански производител на индустриални електромагнитни вентили от месинг и неръждаема стомана ODE представя новите си седлови вентили серия 21IZ1 в изпълнение 2/2 нормално затворени, нормално отворени и с двойно действие, с посока на потока над и под седлото. „Уплътнителното седло от PTFE осигурява дълъг експлоатационен живот на вентила, дори при особено критични и тежки условия на експлоатация“, съобщиха от утвърдената търговска и инженерингова фирма ЛД.

  • Лагерите на NSK с контактен ъгъл и голяма товароносимост гарантират по-дълъг експлоатационен живот

    Лагерите на NSK с контактен ъгъл и голяма товароносимост гарантират по-дълъг експлоатационен живот

    NSK обяви дебюта на нов сачмен лагер с контактен ъгъл и голяма товароносимост, който e решен конструктивно с щампован стоманен сепаратор. „Чрез използването на сачми с по-големи размери, новите лагери с голяма товароносимост осигуряват от 1.2 до 1.6 пъти по-дълъг експлоатационен живот от досегашните лагери. Продуктовата гама ще замени съществуващата серия 7312BW-7316BW и ще носи новото означение BEAW с допълнение EA“, съобщиха от NSK България.

  • Мари-Бентц с нов партньор – немският производител SHB Hebezeugbau

    Мари-Бентц с нов партньор – немският производител SHB Hebezeugbau

    Повече от 70 години компанията SHB Hebezeugbau е символ на традиция, богат опит и компетентност в проектирането, производството и продажбата на подемни механизми и окомплектоващи устройства за тях. „Динамичността и иновациите характеризират корпоративната философия на SHB Hebezeugbau. Екипът от опитни и висококвалифицирани специалисти разработва важни елементи от технологията за безопасност на крановете, като спирачки и хидравлични буфери“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Мари-Бентц, която вече е партньор на немската компания.

  • Atlas Copco обнови продуктовата си гама компресори със специални модели за малки и средни предприятия

    Atlas Copco обнови продуктовата си гама компресори със специални модели за малки и средни предприятия

    Водещият шведски производител на компресорна техника Atlas Copco обогати продуктовата си гама от решения за производство на сгъстен въздух, като подобри съществуващи и добави нови модели машини, подходящи за нуждите на малки и средни предприятия. „Новите маслени винтови компресори G 15L-22, GA 15-26 и GA 11+-30 осигуряват производителност и ефективност, като изцяло са съобразени с приоритетите и приложенията на клиентите ни“, информираха от Атлас Копко България.

Още от Машини, мех. системи