Новини

 • Заваряването като изкуство в състезание, организирано от Кимекс, АК Електрик и Български съюз по заваряване

  Заваряването като изкуство в състезание, организирано от Кимекс, АК Електрик и Български съюз по заваряване

  През изминалата седмица на територията на радомирската производствена компания AК Електрик АД се състоя състезание по заваряване, организирано от нея, Български съюз по заваряване и фирма Кимекс. „Дванадесет изключителни участника демонстрираха завидни умения не само в областта на заваръчната техника, но и на изкуството. Творбите бяха свързани с българските национални традиции и фестивала с маски „Кукери“. Интересно бе също, че всички детайли бяха от скрап“, съобщиха от Кимекс.

 • Бибус: Интелигентни задвижвания на Thomson откриват нов свят от възможности за решения в машиностроенето

  Бибус: Интелигентни задвижвания на Thomson откриват нов свят от възможности за решения в машиностроенето

  Thomson Industries, водещ производител на механични решения за контрол на движението, създаде образователно видео, което обобщава предимствата на интелигентните задвижвания, разполагащи с интегрирана електроника. Петминутното видео изследва как интелигентните електромеханични задвижвания отговарят на изискванията за по-голяма свързаност, гъвкавост на приложенията и ефективност на разходите и илюстрира тяхното използване във фабрики и превозни средства.

 • Либхер-Хаусгерете Марица „запали“ в сърцата на ученици от Пловдив интерес към техниката

  Либхер-Хаусгерете Марица „запали“ в сърцата на ученици от Пловдив интерес към техниката

  Либхер-Хаусгерете Марица, дъщерно дружество на международния концерн Liebherr у нас, отвори вратите на своя завод за учениците от 6-ти и 7-ми клас в Основно училище „Васил Петлешков“ в гр. Пловдив. Компанията, чиято производствена дейност е съсредоточена в областта на бялата техника, показа на любопитните и ученолюбиви деца как се изработват някои от техническите продукти, които произвежда, информираха за Инженер.bg от дружеството.

 • Спестете време и средства с услугата за висококачествено листообработване на Мултиинжинеринг

  Спестете време и средства с услугата за висококачествено листообработване на Мултиинжинеринг

  Един от основните стремежи на производствените компании е да оптимизират процесите, пестейки повече време и средства. Това важи с пълна сила и за металообработващите технологии. Със своята висококачествена услуга по огъване и/или рязане на листов материал, фирма Мултиинженеринг помага на своите клиенти да намалят значително времето на технологичните операции. „Проектите се осъществяват в срок и по предоставен от клиента чертеж“, съобщиха за Инженер.bg от компанията.

 • ЛД: Camozzi обяви пазарния дебют на нова серия електромагнитни разпределителни вентили с разделителна мембрана K8DV

  ЛД: Camozzi обяви пазарния дебют на нова серия електромагнитни разпределителни вентили с разделителна мембрана K8DV

  Освен пневматичните и електрически компоненти за автоматизация, утвърдената италианска компания Camozzi инвестира и в технологии за управление на флуиди. Това направление е създадено в отговор на потребностите от иновативни решения както в индустриалния сектор, така и в медико-биологическия отрасъл. Новата серия вентили K8DV е разработена в съответствие с изискванията за разделяне на агресивните или пък чувствителните към нагряване флуиди.

 • С нова стругова машина модел RAIS TTN 153 с два пневматични патронника разшири продуктовата си гама РАИС

  С нова стругова машина модел RAIS TTN 153 с два пневматични патронника разшири продуктовата си гама РАИС

  Нов модел струг с ЦПУ вече е част от продуктовата палитра на утвърдената българска машиностроителна компания РАИС. „RAIS TTN 153 е машина, разработена по конкретно задание от клиент, подходяща за обработка на тръбни връзки с резбови съединения“, информираха за Инженер.bg от дружеството. Характерното при нея е, че тя е снабдена с два пневматични патронника – преден и заден. Моделът е подходящ за работа както в индустриални условия, така и на пригодени за целта работни площадки.

 • Wittmann Group със сериозни инвестиции в производствените си мощности по целия свят

  Wittmann Group със сериозни инвестиции в производствените си мощности по целия свят

  Wittmann Group е световен лидер в производството на шприцмашини, роботи и периферно оборудване за индустрията. Групата обхваща две основни дивизии – Wittmann Battenfeld и Wittmann, които оперират с 8 производствени бази в 5 държави. „За последните две години глобалната компания отново постигна значим ръст в продажбите, реализирайки оборот от стотици милиони евро и успявайки да постигне поставените от предходните години цели“, обявиха от Витман Батенфелд България.

 • Метал Технолоджи Груп търси партньор за изпълнение на гореща галванизация чрез потапяне и горещо поцинковане

  Метал Технолоджи Груп търси партньор за изпълнение на гореща галванизация чрез потапяне и горещо поцинковане

  Доказаната българска компания MTG търси нов партньор за изпълнение на специални покрития върху детайли, произведени от дружеството. В структурата на холдинга са включени три леярни – Осъм, Алуком и Центромет. „За да предоставим висококачествена и завършена продукция на нашите клиенти, се нуждаем от надежден и отговорен партньор, специализиран в нанасянето на електроотложено цинково покритие и реализацията на гореща галванизация чрез потапяне“, съобщиха от компанията.

 • Ново топ предложение от СР Абразиви & Инструменти – само сега лентов шлайф UBC 9-R на специална цена

  Ново топ предложение от СР Абразиви & Инструменти – само сега лентов шлайф UBC 9-R на специална цена

  Утвърдената на българския пазар фирма, специализирана в предлагането на електрически инструменти, машини и пневматични инструменти, СР Абразиви & Инструменти, ще зарадва своите потребители с ново топ предложение, съобщиха от компанията. „Представяме на вашето внимание по-мощния и по-лек лентов шлайф UBC 9-R на специалната цена от 865 лв. без ДДС. А към него сме подготвили и подарък – 10 броя ленти шкурка и 5 броя ленти кече“, заявиха от СР Абразиви & Инструменти.

 • SpaceCAD: Само сега използвайте безплатен 30-дневен тест на инженерния софтуер Siemens NX

  SpaceCAD: Само сега използвайте безплатен 30-дневен тест на инженерния софтуер Siemens NX

  SpaceCAD, наложен на пазара доставчик на инженерни софтуери, ви кани да се възползвате от 30-дневния безплатен тестов период на напълно неограничен лиценз за софтуера Siemens NX. „NX е решение, доставящо последно поколение инструменти за дизайн, симулации и производство, което позволява на компаниите да реализират стойност от технологията на дигиталните близнаци”, съобщиха за Инженер.bg от компанията – доставчик на софтуерните продукти на Siemens у нас.

Още от Машини, мех. системи