Новини

 • Автожир Kallithea лети над Нова Зеландия! А теб те очаква Niki Rotors Aviation за летящ старт в кариерата

  Автожир Kallithea лети над Нова Зеландия! А теб те очаква Niki Rotors Aviation за летящ старт в кариерата

  Концепцията на автожирите съществува вече повече от век. „За разлика от хеликоптера, автожирът разчита на въртящите се роторни лопатки за издигане, а за придвижване в хоризонтална посока – съответно на двигател, включен във винтова тласкателна конфигурация. Тони Ънуин от Нова Зеландия лети на автожири от много години. Увеличаването на броя на този тип летателни средства в презокеанската държава до голяма степен се дължи на него“, информираха от фирма Ники Ротор Авиейшън.

 • Новите роботи SCARA на FANUC съчетават скорост и прецизност

  Новите роботи SCARA на FANUC съчетават скорост и прецизност

  Роботите SCARA на глобалния лидер в областта на роботизацията FANUC са предпочитан избор за предприятия, в които се извършва роботизиран монтаж на неголеми изделия. Уникалната конфигурация на SCARA е проектирана за различни операции по поставяне и вземане на материали. „Роботите SCARA с основание могат да се разглеждат като следващо техническо ниво по отношение на скорост и прецизност. Те представляват оптимално решение за операции по вдигане и преместване, монтаж, инспекция и опаковане“, информираха от ФАНУК България.

 • Не пропускайте атрактивната есенна промоция на ВЕНИ и Ко

  Не пропускайте атрактивната есенна промоция на ВЕНИ и Ко

  Утвърденият български производител на складова техника ВЕНИ и Ко обяви старта на атрактивна есенна промоция, от която всички клиенти на фирмата могат да се възползват до 31 декември 2018 г. „В рамките на промоционалното предложение всеки наш клиент, закупил складова техника и резервни части на стойност над 5 000 лв. без ДДС, ще получи ваучер за отстъпка на стойност 300 лв. при следваща поръчка“, съобщиха за Инженер.bg от ВЕНИ и Ко. Te уточниха още, че ваучерът може да бъде използван до 31 март 2019 г., независимо от вида и броя на закупените изделия.

 • Джи Ойл Експерт предлага богата палитра от продукти, свързани с металообработката, вече и онлайн

  Джи Ойл Експерт предлага богата палитра от продукти, свързани с металообработката, вече и онлайн

  Изключително добре разработен и разнообразен електронен магазин отвори Джи Ойл Експерт, утвърден дистрибутор на продукти в областта на металообработката. „В нашия онлайн магазин, който може да бъде посетен на адрес www.goilexpert-online.com, клиентите ни ще намерят голямо разнообразие от ултразвукови машини, спрей миещи машини, филтриращи системи, филтърна хартия, абсорбиращи продукти, инструменти и др.”, съобщиха за Инженер.bg от Джи Ойл Експерт.

 • СР Абразиви & Инструменти представя предпазител за прахови частици, разработен за ръчни машини от серията Suhner K

  СР Абразиви & Инструменти представя предпазител за прахови частици, разработен за ръчни машини от серията Suhner K

  Фирма СР Абразиви & Инструменти, която предлага на българския пазар електрически и пневматични инструменти на водещия швейцарски производител Suhner Group, представя на вниманието на своите клиенти, извършващи полиращи и шлайфащи операции, едно практично предложение – предпазител за прахови частици. Предпазителят е проектиран специално за серията ръчни машини Suhner K. Той не позволява на финия прах, които се отделя при шлайфане и полиране, да проникне в мотора на машината.

 • SpaceCAD: Възползвайте се сега от 7-дневния безплатен тестов период на индустриалния софтуер Siemens NX CAD

  SpaceCAD: Възползвайте се сега от 7-дневния безплатен тестов период на индустриалния софтуер Siemens NX CAD

  SpaceCAD, доказан доставчик на първокласни софтуерни инженерни решения, отправя неустоимо предложение към всички специалисти от индустрията. Само сега компанията предоставя възможност за 7-дневен безплатен тестов период на софтуера NX CAD на Siemens PLM. „Това решение позволява на производствените инженери да боравят с широк набор от инструменти за дизайн, които са полезни във всеки един аспект на продуктовия инженеринг“, съобщиха за Инженер.bg от фирмата.

 • Кастива: Nash повиши ефективността на вакуум помпите си с воден пръстен чрез революционната технология Vertex

  Кастива: Nash повиши ефективността на вакуум помпите си с воден пръстен чрез революционната технология Vertex

  Компанията Gardner Denver Nash, утвърден производител на вакуум помпи и компресори, внедри иновативната технология Vertex в своите изделия. „Vertex е скок в 110-годишната технологична история на вакуум помпите с воден пръстен. Nash е в процес на издаване на патент на тази иновация, която осигурява седемпроцентно увеличение на ефективността на помпите, без каквито и да било външни промени в конструкцията им“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Кастива.

 • Бимекс: Хибриден вертикален обработващ център с иновативна Hot Wire технология - акцент в участието на Mazak на IMTS 2018

  Бимекс: Хибриден вертикален обработващ център с иновативна Hot Wire технология - акцент в участието на Mazak на IMTS 2018

  Корпорацията Yamazaki Mazak демонстрира най-новия си хибриден многофункционален вертикален обработващ център с адитивни възможности, модел VC-500A/5X AM HWD, на международното изложение International Manufacturing Technology Show (IMTS), което се проведе в Чикаго, САЩ, съобщиха за Инженер.bg от Бимекс Лимитид. Водещият японски производител Yamazaki Mazak е основен партьор на българската фирма, която сe утвърди като важен доставчик на металообработващо оборудване.

 • Монтюпе ще произвежда иновативна цилиндрова глава с уникална комбинация от технически параметри

  Монтюпе ще произвежда иновативна цилиндрова глава с уникална комбинация от технически параметри

  Монтюпе е бенефициент по два проекта, финансирани по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК) 2014-2020, което е ясен знак за неспиращото развитие и за стремежа към повишаване на производителността и подобряване на работните условия в предприятието, съобщиха за Инженер.bg от компанията. Един от продуктите се отнася до въвеждане в производство на иновативна цилиндрова глава.

 • БР Техника: Нови линейни функционални модули от Bosch Rexroth с универсално приложение

  БР Техника: Нови линейни функционални модули от Bosch Rexroth с универсално приложение

  Bosch Rexroth е водещ световен производител на продукти и решения за ефективно и безопасно управление на движението в машини и системи от всякакъв вид и мащаб. Компанията има дългогодишен опит в областта на промишлените съоръжения и индустриалната автоматизация. Bosch Rexroth разработи нови функционални модули FMB и FMS за директно вграждане, които могат да се използват за по-голямата част от работните операции в машиностроенето.

Още от Машини, мех. системи