Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

 • Индуматик: Чистачите Vibrex на VSR за транспортни ленти – работещо решение за чисти конвейерни съоръжения

  Индуматик: Чистачите Vibrex на VSR за транспортни ленти – работещо решение за чисти конвейерни съоръжения

  Ден след ден върху големи участъци от конвейерните ленти се натрупват остатъци от пренасяните насипни материали. Това, от една страна, пречи на нормалното транспортиране на материала, а от друга – води и до повреда на важни съоръжения. Загубите от престои и високите разходи са непосредствено следствие от замърсяването на конвейерните ленти. Тъй като не са създадени все още универсални чистачи, компанията VSR предлага модулната система Vibrex.

 • Надежден трансфер и мониторинг на AdBlue? Аква Системи представя оборудването на Piusi

  Надежден трансфер и мониторинг на AdBlue? Аква Системи представя оборудването на Piusi

  Специалистите по дизелови двигатели са наясно колко е важно да разполагат с надежд-но оборудване за презареждане с AdBlue – реагента, използван за пречистване на изгоре-лите газове. А от българската компания Аква Системи имат решение и за това прило-жение. Част от портфолиото на фирмата са помпите и системите за трансфер и мо-ниторинг на AdBlue на италианския производител Piusi, в.т.ч. диспенсъри, пистолети, ръчни помпи, разходомери, маркучи и др.

 • Schaeffler с акцент върху интелигентното движение и роботизация на EMO 2019

  Schaeffler с акцент върху интелигентното движение и роботизация на EMO 2019

  От 16 до 21 септември 2019 г. се проведе тазгодишното издание на най-голямото изложение в областта на металообработката EMO 2019. Под мотото „Smart technologies driving tomorrow’s production!“, или „Интелигентните технологии управляват производството на утрешния ден!“, в Хановер бе демонстриран целият спектър от съвременни металообработващи технологии. Schaeffler представи механични компоненти, електрически задвижвания и цифрови решения, които осигуряват значително по-голяма производителност и качество за следващото поколение машини.

 • Нови NSK лагери за валцоващи станове предлагат по-дълъг експлоатационен живот

  Нови NSK лагери за валцоващи станове предлагат по-дълъг експлоатационен живот

  NSK разработи нови четириредови конусно-ролкови лагери за валцоващи станове, отличаваща се с водещи за класа си характеристики по отношение на производителност и екологичност. Лагерите на работните валци използват новоразработена водоустойчива грес, която е херметично капсулована в лагера. „С новите лагери сервизният живот обикновено е удвоен при използване в тежки производствени условия, например в приложения, в които съществува висок риск от проникване на вода“, съобщиха за Инженер.bg от NSK България.

 • Димас Пласт: Машинните инженери вече имат ефективни решения за всяка ситуация с продуктите на Weicon

  Димас Пласт: Машинните инженери вече имат ефективни решения за всяка ситуация с продуктите на Weicon

  Широката продуктова гама на немската компания Weicon, която произвежда специализирани продукти за индустрията, обхваща огромен асортимент със специфично предназначение в машиностроенето. Решенията, които предлага компанията, улесняват много процеси и осигуряват редица ползи за безпрепятственото функциониране на оборудването в едно предприятие. Всяко едно от предложенията е разработено с конкретно предназначение и решава специфичен проблем.

 • Висок клас CAM софтуер на специални цени от SpaceCAD! Само сега Siemens NX CAM е с 40% отстъпка

  Висок клас CAM софтуер на специални цени от SpaceCAD! Само сега Siemens NX CAM е с 40% отстъпка

  SpaceCAD обяви специално ценово предложение за български производители на доказания софтеур Siemens NX CAM. Предложението включва NX CAM за програмиране и управление на 3 оси, струг, ерозия, генератор на постпроцесори и 5-дневно обучение. „Siemens NX CAM предлага множество предимства във високия клас CAM софтуер, но най-общо казано позволява използването на един CAM за всички задачи и CNC машини в едно предприятие“, обявиха от SpaceCAD за Инженер.bg.

 • Bodor с отличие от iF Award – една от трите най-важни награди за индустриален дизайн в света

  Bodor с отличие от iF Award – една от трите най-важни награди за индустриален дизайн в света

  Наскоро китайската компания Bodor Laser спечели известния световен конкурс за промишлен дизайн iF Award 2019. „Машините за лазерно рязане от сериите F и TA получиха висока оценка от реномираното жури в областта на промишления дизайн, която е свидетелство за иновативните им конструктивни решения и е признание за високите постижения на компанията“, коментираха от Бодор България. Наградата iF Design Award е призната за престижно международно отличие за високи постижения в дизайна.

 • Димас Пласт: Индустриалното оборудване работи по-добре с техническите спрейове и течности на Weicon

  Димас Пласт: Индустриалното оборудване работи по-добре с техническите спрейове и течности на Weicon

  За един инженер по поддръжката е сериозно предизвикателство да намери качествени продукти за обработка и профилактика на оборудването, за което отговаря. „Разбираме затрудненията на нашите сътрудници. Ето защо избрахме да предлагаме първокласните продукти на Weicon, за да задоволим сериозните им изисквания, както и да спечелим нови клиенти“, съобщиха за Инженер.bg. от Димас Пласт – българска фирма, специализирана във вноса на висококачествени химични продукти.

 • РАИС разработи нова серия металообработващи машини Advanced Line

  РАИС разработи нова серия металообработващи машини Advanced Line

  От 16 до 21 септември Хановер отново ще събере машиностроители от цял свят в рамките на изложението EMO 2019. Избрахме да представим първите три машини от новата линия на РАИС Advanced Line точно на този престижен международен форум, защото в Хановер ще бъдат показани интелигентни решения за производството на бъдещето от целия свят. Това са двушпинделен CNC струг T250 MY-2S Advanced Line, вертикален обработващ център M450 Advanced Line и 5-осен обработващ център VMC400 Advanced Line.

 • Pionex – новото поколение формоващи метчици на Gühring

  Pionex – новото поколение формоващи метчици на Gühring

  Безстружковите метчици, или наричани още формоващи метчици, се използват за нарязване на вътрешна резба по метода на пластичната деформация. Инструментите Pionex се характеризират с нова многоъгълна форма за 30% по-малък въртящ момент. Освен това новите формоващи метчици са с оптимизирани канали за смазване и охлаждане, както и финишно покритие за по-голяма износоустойчивост. Чрез промяна на геометрията Gühring успя да оптимизира контактната зона между инструмента и обработвания материал.

Още от Машини, мех. системи