Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Новини

 • Райхле и Де-Масари България Пръдакшън взе участие в „Дни на роботиката“ в ТУ-София

  Райхле и Де-Масари България Пръдакшън взе участие в „Дни на роботиката“ в ТУ-София

  На 10 и 11 май 2019 г. в Технически университет – София се проведе ежегодното събитие „Дни на роботиката”. И тази година, в продължение на два дни, бяха обсъдени актуални теми, свързани с роботиката, изкуствения интелект, дроновете, 3D принтирането, IoT и квантовите компютри. Водещите разработчици в сектора, сред които българското дружество Райхле и Де-Масари България Пръдакшън отново показа най-доброто и най-новото в производствените си гами.

 • РАИС демонстрира нови производствени мощности и иновативни решения пред членове на Аутомотив Клъстер България

  РАИС демонстрира нови производствени мощности и иновативни решения пред членове на Аутомотив Клъстер България

  Утвърдената българска машиностроителна компания РАИС представи производствените си мощности и продукцията си пред Аутомотив Кръстер България, чийто член е и самото дружество. Представители на неправителствената организация гостуваха на фирмата в рамките на „Ден на отворените врати“. „Представихме новите ни производствени мощности, гамата металорежещи машини, както и решения на някои от нашите партньори, сред които FANUC, ОКК и Citizen“, съобщиха от РАИС.

 • Атлас Техник: Кабеловодещи вериги TKA на Kabelschlepp за надеждна защита срещу попадане на стружки и други замърсявания

  Атлас Техник: Кабеловодещи вериги TKA на Kabelschlepp за надеждна защита срещу попадане на стружки и други замърсявания

  Компанията Kabelschlepp разработва надеждни кабеловодещи вериги, произведени от различни материали - от пластмаса до стомана, както и комбинация от различни материали. „Кабелоносещите вериги от серията TKA се предлагат в над 300 различни варианта. Базовият модел в тази серия е TKA55, който е специално разработен за употреба в среди с наличие на стружки и други замърсявания“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Атлас Техник, която предлага кабеловодещите вериги на Kabelschlepp.

 • Аква Системи: Индустриалните помпи Sager + Mack са специално разработени за работа в агресивни химически среди

  Аква Системи: Индустриалните помпи Sager + Mack са специално разработени за работа в агресивни химически среди

  Свикнали сме с богатото пазарно разнообразие от помпено оборудване за ВиК и ОВК сектора. Но когато говорим за специфични приложения в индустрията, индивидуалните характеристики и високото качество на изпълнение са от ключово значение. Ето защо в днешния материал даваме думата на специалистите от утвърдената българска компания Аква Системи, които ще ни запознаят с немския производител и техен партньор Sager + Mack.

 • MTG с поредно престижно отличие – Осъм АД грабна златото в конкурса „Отливка на годината“ за своя детайл „Люлка“

  MTG с поредно престижно отличие – Осъм АД грабна златото в конкурса „Отливка на годината“ за своя детайл „Люлка“

  Поредно престижно отличие получи Осъм АД, част от българския индустриален холдинг Метал Технолоджи Груп. „Ловешкият завод спечели златен медал и диплома в конкурса „Отливка на годината 2018“ по време на годишната конференция „Металолеене 2019“, която се проведе на 11 април в гр. Плевен. Това поредно признание за добре свършената работа е истинска гордост за нас“, информираха от компанията. Конкурсът се организира от Българския научно-технически съюз по машиностроене.

 • NSK обяви пазарния дебют на нова гама от лагерни кутии J-Line, съответстваща на стандарта JIS

  NSK обяви пазарния дебют на нова гама от лагерни кутии J-Line, съответстваща на стандарта JIS

  NSK разшири продуктовата си гама RHP от лагерни кутии Self-Lube с нови модели, произведени в съответствие със стандарта JIS. С новата серия J-Line, NSK въвежда и нов дизайн на опаковките, съобщиха от NSK България. Лагерните възли J-Line се предлагат с шест най-популярни типове корпуси: опорен със стойки/без стойки, квадратен, кръгъл с фланци, с фланци и два отвора и натегнат. Потребителите могат да избират също между три корпуса от щампована стомана и пет типа вложки.

 • Atlas Copco разшири портфолиото си с нови филтри и кули с активен въглен

  Atlas Copco разшири портфолиото си с нови филтри и кули с активен въглен

  Atlas Copco, утвърден производител на компресори, вакуумни решения и системи за пречистване на въздух, обяви пазарния дебют на нови филтри и кули с активен въглен. „Тези продукти създават нов стандарт по отношение предотвратяването на риска, повишаването на експлоатационната готовност и ценообразуването на въздушните компресори и системите за обработка на компресиран въздух“, коментираха от Атлас Копко България. Двата алуминиеви двойни филтри за налягане 16 bar са налични на склад и се предлагат на конкурентна, по-ниска цена.

 • Стартира най-мащабното издание на международното изложение MachTech & InnoTech Expo

  Стартира най-мащабното издание на международното изложение MachTech & InnoTech Expo

  На 15-ти април 2019 г. за единадесета поредна година Интер Експо Център – София отвори врати за международното индустриално изложение MachTech & InnoTech Expo. Най-мащабното издание досега ще даде среща на над 190 компании и хиляди гости. Инженер.БГ е сред основните медийни партньори на събитието, а също и традиционен участник в него. Гореща информация, директно от събитието, следете на специалната ни страница в Инженер.bg, посветена на изложението.

 • Иновации на Henkel за мебелната индустрия ще бъдат представени на изложението Ligna 2019 в Хановер

  Иновации на Henkel за мебелната индустрия ще бъдат представени на изложението Ligna 2019 в Хановер

  Революционни технологии, иновативни продукти, комплексно обслужване и постоянен стремеж към върхови постижения – със своите най-нови разработки компанията Henkel продължава да затвърждава лидерската си позиция на разработчик на иновативни продукти в областта на адхезивните технологии. На предстоящото изложение Ligna 2019 през май в Хановер, Германия, експерти и професионалисти в мебелната индустрия ще се запознаят с най-новите решения в областта на адхезивните технологии.

 • Адара Инженеринг: Варелните помпи Jessberger са надежден помощник при работа с течности в запалими зони

  Адара Инженеринг: Варелните помпи Jessberger са надежден помощник при работа с течности в запалими зони

  Поредно висококачествено предложение от Адара Инженеринг за българската хранително-вкусова промишленост и индустриален сектор! „Варелните помпени системи с марка Jessberger от неръждаема стомана са перфектният помощник при пълнене, изпразване или прехвърляне на различни вещества, като гарантират безопасност и при работа със запалими течности в зони с различни класове на опасност“, заявиха за Инженер.bg от Адара Инженеринг – утвърдено българско дружество.

Още от Машини, мех. системи