Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Pionex – новото поколение формоващи метчици на Gühring

03.09.2019 г.

 

 
Безстружковите метчици, или наричани още формоващи метчици, се използват за нарязване на вътрешна резба по метода на пластичната деформация. „Инструментите Pionex се характеризират с нова многоъгълна форма за 30% по-малък въртящ момент. Освен това новите формоващи метчици са с оптимизирани канали за смазване и охлаждане, както и финишно покритие за по-голяма износоустойчивост“, информираха за Инженер.bg от Гюринг България.

 

 

„Чрез промяна на геометрията Gühring успя да оптимизира контактната зона между инструмента и обработвания материал. Това намалява температурата, както и въртящия момент и аксиалната сила с до 30%, а животът на инструмента значително се увеличава“, допълниха от Гюринг България.


Формоващите метчици Pionex са произведени от прахова инструментална стомана, която се отличава с висока износоустойчивост. Специалната повърхностна обработка в комбинация с утвърденото покритие TiCN на Gühring осигуряват по-дълъг експлоатационен живот на инструмента. При безстружковите метчици повърхностното покритие на инструмента е от съществено значение, тъй като това е процес на студено формоване. Благодарение на нов процес на полиране, повърхността може да бъде хомогенизирана и в резултат на това да е още по-гладка. Като цяло, оптимизациите се отразяват в удължаване живота на инструмента и в подобрено качество на повърхностния слой.


Оптимизирано смазване на инструмента

 

Геометрията на смазочния канал е променена, като каналите са по-дълбоки и по-широки и позволяват транспортиране на повече смазка до точката на формоване на резбата. „Друг важен момент е иновативната многоъгълна форма. Това се отразява на ефективния радиус, който е основен за въртящия момент, тъй като тук се създава контактната зона между инструмента и детайла“, коментираха от Гюрниг България.


Универсални опции за универсално приложение


Метчиците Pionex на Gühring се предлагат за всички видове най-важни резби, включително метрична, метрична фина, UNC, UNF и тръбна резба. „Освен това серията Pionex покрива изискванията за допуски на диаметъра 6HX и 6GX, както и форма C и форма E. Инструментите с вътрешно охлаждане се предлагат опционално с аксиално и радиално охлаждане за пълната гама от най-важните видове резби. Благодарение на допуска h6 на опашката, новите формоващи метчици могат да бъдат използвани във всички използвани патронници“, поясниха от фирма Гюринг.


Gühring продължава да разширява програмата Pionex

 

Компанията предлага вече и метчици Pionex с канали за отвеждане на стружките за нарязване на резба в проходни и слепи отвори.

 

Предимствата на инструментите от серията Pionex са:


  •  - По-високи скорости на рязане;

  •  - По-дълъг живот на инструмента;

  •  - По-малко промени на инструмента;

  •  - Намаляване броя на работните инструментите.


Специалната повърхностна обработка в комбинация с покритието TiCN гарантира повишена износоустойчивост.

 

Конусният канал осигурява оптимално отвеждане на стружките.

 

Усъвършенстваното покритие на базата на твърд материал допринася за постигане на по-нисък коефициент на триене, подобрено отвеждане на стружките и по-дълъг живот на инструмента.

 

„Уникалната комбинация от материали в покритието Sirius на базата на TiAlN и изключително стабилния химически циркониев нитрид гарантира висока износоустойчивост и по-добро отвеждане на стружките“, заявиха в заключение от Гюринг България.


 

 

Повече информация за Гюринг-България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Гюринг България, Gühring

Още от Машини, мех. системи