Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Schaeffler с акцент върху интелигентното движение и роботизация на EMO 2019

07.10.2019 г.


От 16 до 21 септември 2019 г. се проведе тазгодишното издание на най-голямото изложение в областта на металообработката EMO 2019. Под мотото „Smart technologies driving tomorrow’s production!“, или „Интелигентните технологии управляват производството на утрешния ден!“, в Хановер бе демонстриран целият спектър от съвременни металообработващи технологии. „Schaeffler представи механични компоненти, електрически задвижвания и цифрови решения, които осигуряват значително по-голяма производителност, експлоатационна готовност и качество за следващото поколение машини – независимо дали става въпрос за главни шпиндели, подаващи оси, ротационни оси или въртящи се маси“, информираха за Инженер.bg от Шефлер България.


 

Кои бяха акцентите на щанда на Schaeffler?


Мечтаната маса: Модулна система за въртящи се маси


Висока скорост, висока производителност и висока прецизност осигурява специализираната модулна система на Schaeffler за въртящи се маси. „Адаптираното към клиента решение представлява оптимална комбинация от двигател, лагери и компоненти на измервателната система, които се обединяват за постигане на оптимална обща ефективност на оборудването във всички процеси на обработка“, допълниха от Шефлер България.


YRTCMA X-life аксиално-радиален цилиндрично-ролков лагер с абсолютен датчик за линейно преместване, интегриран в лагераSpindleSense: Иновативна система за мониторинг на шпинделните лагери


Главният шпиндел е сърцето на всяка металообработваща машина и е от решаващо значение за нейната експлоатационна готовност. От своя страна, опорните лагери на шпиндела са едни от най-натоварените компоненти и голяма част от причините за принудителни престои на машината се дължат именно на дефектирали шпинделни лагери. „Schaeffler решава подобни проблем с новата си система за мониторинг SpindleSense“, коментираха от офиса у нас на немския технологичен лидер.


Дизайн на системата за наблюдение на Schaeffler SpindleSenseШпинделни лагери серия M с качество X-life


Експлоатационната готовност и производителността на металообработващите машини се определят в голяма степен от главния шпиндел. Серията шпинделни лагери M на FAG с качество X-life се характеризират с вътрешна конструкция, която осигурява изключително оптимизирано триене и висока устойчивост спрямо бързо променящи се температурни работни условия. Оптимизираната конструкция значително намалява покачването на претоварването на лагера, причинено от различни въздействащи фактори.


Серии с три класа на производителност: M, HCM и VCM – ефективен начин за избор на правилните шпинделни лагери, които да отговарят на изискванията на клиента за висока скорост и здравина.Vacrodur: Материал с висока производителност


Лагерните пръстени на високоскоростните шпинделни лагери X-life във VCM вариант са изработени от новоразработения високоефективен материал Vacrodur.


Vacrodur е високоефективна стомана, характеризираща се с издръжливост, товароносимост и дълъг експлоатационен цикъл. „Материалът надхвърля възможностите на конкурентите си в много отношения“, категорични са от Шефлер България.

 

 

Schaeffler DuraSense повишава общата ефективност на системата


DuraSense следи условията на триене на линейните направляващи на базата на вибрационни сигнали. В основата на системата е анализиращо устройство. То използва експертния опит на Schaeffler в областта на търкалящите лагери, оценява сигналите от сензорите и генерира важния параметър, определящ смазването на лагера. DuraSense изпраща сигнал към системата за управление на машината в случай, че бъде надвишена определената норма за смазване.


Пълният набор от DuraSense решения на Schaeffler за мониторинг на състоянието на смазване или необходимост от автоматизирано повторно смазване на направляващите профилни шини INA включва: направляваща с четириредови сачмени лагери KUVE, направляваща с ролкови лагери RUE плюс направляваща с шестредови сачмени лагери KUSE.

 


Анализиращото устройство позволява свързване на до седем сензора за следене на смазването в монорелсови линейни направляващи системи INA.


 

Интелигентно движение: Шарнирни раменни лагери за роботиката


„Надеждните роботизирани системи имат важно значение за постигане на по-високи нива на автоматизация и по-големи производствени обеми. В голяма степен товароносимостта, динамиката и прецизността на роботите се определя от шарнирните лагери на Schaeffler за манипулиращи рамена. По този начин те допринасят съществено за увеличаване на производителността“, заявиха в заключение от Шефлер България.INA конусно-ролкови лагери с ъглов контакт от серията SGL: гъвкава интеграция в наличното пространство между предавателния механизъм на робота и корпуса поради малкото напречно сечение и малката стъпка на диаметъра.


INA ролкови лагери с кръстосани ролки от серията XSU: висока товароносимост и твърдост при малко напречно сечение на лагера, оптимално приложение в тесни пространства.Линейните модули и направляващи INA могат да бъдат комбинирани за използване в правоъгълни координатни системи. Например INA телескопичните модули MTKUSE са подходящи за транспортиране и манипулиране в магазинни устройства за части и инструменти.


Повече информация за Шефлер България ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Шефлер България, Schaeffler

Още от Машини, мех. системи